Съдът остави в ареста адвокат Владимир Елдъров

Той е обвинен в подбудителство към умишлени палежи
3 фев 2015 20:50, Елка Василева
10
Съдът остави в ареста адвокат Владимир Елдъров
Снимка: архив, Булфото

Окръжният съд в Пловдив наложи постоянна мярка за неотклонение на адвокат Владимир Елдъров /35 г./ и на Петьо Пенев /23 г./.

Третият, задържан по обвиненията за умишлени палежи на имоти и коли с цел отмъщение - Валери Бодуров /19 г./, е с постоянна мярка за задържане "домашен арест", реши съдът.

Пенев и Бодуров са сочени от прокуратурата за извършители, а Владимир Елдъров - за подбудител и техен помагач. Според държавното обвинение, част от изпълнителите на поръчките са получавали между 50 и 100 лева за свършената работа.

Още по темата

За умишлените палежи бяха задържани общо шестима души. Трима от тях - М. Доевски, М. Поптолев и Св. Спасов, са с постоянна мярка "задържане под стража", наложена на 16 януари.

По данни на прокуратурата Поптолев, Спасов, Пенев и Бодуров са извършвали серия палежи на автомобили и имоти. Спасов и Поптолев са с повдигнати обвинения за грабеж от гръцки гражданин и за подхвърлена обезглавена кокошка в колата на пловдивски адвокат, на когото Елдъров искал да отмъсти за "откраднат" клиент.

Двамата в съучастие с Пенев са откраднали и лек автомобил. На Доевски е предявено обвинение за палеж на къща.

Според прокурор Галина Андреева-Минчева по случая са събрани много сериозни доказателства - самопризнания на задържаните, свидетелски показания. Най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, в които задържаните са обвинени, е лишаване от свобода от 5 до 15 години.

По-рано в съда днес стана ясно, че ДАНС разследва адвокат Елдъров и негови съучастници за пране на пари и присвояване.

Според разследващите става дума за схема, при която те са прибирали голяма част от застрахователни обезщетения, които се полагат на роднините на жертви от катастрофи. В разследването са използвани и специални разузнавателни средства. Размерът на присвоените средства е огромен, подчерта прокурорът. Понятието "особено големи размери" по закон се отнася за сума над 140 минимални работни заплати.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PROSTO GURNALISTICESKI IZMISLIZI ,ADVOKATA SE RAZHOGDAL S TUBA BENZIN I VESHTITE I HRABRI POLIZAI GO ARESTUVALI.ZA SAMOPRIZNANIATA ---ZNAEM PLOD NA KAKVO SA I ZASHTO SADAT GI OTHVARLIA.
5
5
 
6
 
! Отговори
... преди 9 години
До AdvokataТи като адвокат, би трябвало да знаеш че за адвокати и доктори, винаги има вратички в тази държава. Особено адвокатите - те познават законите до болка, на сън да ги пипнеш знаят за какво става въпрос и как да набутат някого в кауша или как да му спасят кожата. Така че ще видиш Елдъров на свобода до една седмица.
4
1
 
10
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
Тука мама и тати ще ударят по едно рамо.Ще се окаже че и тоя убавец има някво сериозно заболяване и ........Ще гледаме мача с интерес.
3
2
 
9
 
! Отговори
Advokata преди 9 години
Ako naistina e napravil vsichko tova, nqma koi da go spasi...
2
4
 
11
 
! Отговори
ss преди 9 години
Neka gnie v kausha..gnusno ..dolno..podkupno kuche! V zatvora shte mu prusnat halkata
1
8
 
18
 
! Отговори
са преди 9 години
Нищо няма да му направят. Най много да го изключат от комисията в която членува. Майка му и баща са му са едни от най добрите адвокати не само в Пловдив. Едва ли ще оставят сина им да бъде осъден. Ще видите че ще го пуснат. А оня дето започна всичко това, оня Атанас ли беше там какъв не знам, ще бъде съден за клевета, лично от Владимир Елдъров. Помнете ми думата.