Групата на Муса за радикален ислям не иска да е под стража

Задържаните са настояли за преразглеждане на мярката им
Обновена: 4 фев 2015 16:52 | 4 фев 2015 16:41,
45
Групата на Муса за радикален ислям не иска да е под стража
Снимка: архив Dnes.bg

Шестима от групата, обвинена в проповядване на радикален ислям у нас, поискаха мярката им „задържане под стража“ да бъде променена. Това съобщи пред „Фокус“ Маринела Георгиева от администрацията на Окръжен съд – Пазарджик.

Още по темата
Един от поискалите преразглеждане е и Ахмед Муса, сочен за организатор на групата. Освен него за друга мярка са настояли и Ангел Симов, Стефан Димитров, Стефан Александров, Светослав Манчев и Ерджан Смаил.

Само Александрина Ангелова не е поискала такава промяна.

Ахмед Муса и останалите от групата бяха арестувани при акция на ДАНС в Пазарджик на 25 ноември миналата година. При операцията бяха арестувани над 20 човека, но в ареста попаднаха седем.

Те са обвинени за участие в нелегална група, създадена за проповядване на антидемократична идеология и разпространение на идеите на „Ислямска държава“.

Съдебното заседание по искането за промяна на мярката ще бъде в петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредния ислямистки хитрец помагащ на други да се бият за правата вяра.Той разбира се и тия около него само прибират комисионна. Сигурно за него всевишния има други планове.Пуснете ги на свобода и ще им спретнем много нещастни случаи.Понеже смъртното наказание е забранено.
28
0
 
23
 
! Отговори
надзирател преди 9 години
Групата на Муса иска в Шератон и джихадиски да им сервират уиски . Там щели да са наблизо до централата на ДПС и ще ползват телефони и компютри . Нали са и те терористи .
27
0
 
19
 
! Отговори
защо преди 9 години
не спазвате правилата на евроатлантиците?
26
0
 
26
 
! Отговори
мръсен циганин преди 9 години
От направените до тук коментари си правя извода ,че са били прави тези преди 89та когато са карали такива хора да изчезват !!
25
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СВОБОДА ЗА ГРУПАТА НА МУСА !!!
24
0
 
19
 
! Отговори
don преди 9 години
очаквам те с нитъэрпение да излезешЗа подърък имаш две девой от чечня ....другто сам иси го знаеш
23
0
 
29
 
! Отговори
Идея преди 9 години
Защо не пратят някой журналист да интервюира близките на йорданския летец, който бе зверски екзекутиран от ИД? Нека да попитаме тези хора, да ни посъветват как да постъпим с тези, които пропагандират и разпространяват идеите на Ислямска държава?
22
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало съдиите тези са опасни
21
0
 
37
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Еми като не искат под стража да ги освободят към вечните ловни полета, там ги чакат по 40 девственици
20
2
 
37
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Вярно , къде е бай Тошо ........след него времената станаха други ....сега можеш спокойно да откраднеш църковна камбана или нацяло да обереш църква и няма дори да има гласност за престъплението .....но посмееш ли да заплюеш джамия ....мале мила .....в кауша ! Джамиите и римляните (ромите б.п.) са на първо място в тази държава ..........бай Тошо, знаел си че така ще стане за това си казал "един ден ще ме дирите"
19
0
 
28
 
! Отговори
И още.... преди 9 години
Също така Муса и групата му искат след като бъдат освободени , да им бъде предоставено оръжие по възможност АК-47 , бронежилетки , пистолети , гранати и солидно количество експлозив ......всичко това е за по голяма сигурност на групата на Муса .....те не са терористи , просто искат да се защитават с тези боеприпаси . Разбираме че България е толерантна към подобен вид хора и има голяма вероятност исканията им да бъдат изпълнени !
18
0
 
37
 
! Отговори
ОТЕЦ РАЛФ преди 9 години
КАТО НЕ ИСКАТ ДА СА ПОД СТРАЖА , ИМА ЛЕСНО . ДА ГИ ТИКНАТ ДО ЖИВОТ БЕЗ ВСЯКАКВИ ПРАВА
17
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да го пуснат да изтрепе сума ти невинен народ в името на аллаха. И след това да избяга нейде при ИДИЛ и да стане герой. И после кой ще е виновен? Такъв няма да има.
16
1
 
42
 
! Отговори
a преди 9 години
тоя като излезе направо през Турция и заминава да прави атентати някъде по света ,а Вие си го съдете на втора и трета инстанция..
15
1
 
23
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
Спокойно,братле ;)) Който умее да чака,печели !! Иначе,който бърза се обзавежда с жена от дискотеката и приятели от улицата,които е въпрос на време да те занулят и предадат иии изневерят ;))
14
0
 
20
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
Заминавай! Трябва да работиш, да имаш жилище, да се вижда, че можеш да си ОТГОВОРЕН човек.
13
4
 
21
 
! Отговори
do 13 преди 9 години
Те са наистина за Сахара, ама ти си обратно за 1-ви клас. Демокрацията нанесе огромни ментални щети и липси в образованието
12
0
 
29
 
! Отговори
А на бас...... преди 9 години
Идат избори. А на бас, че БЪЛГАРСКОТО ПРАВОСЪДИЕ ще разпореди ........ даже някой да ги чеше по коремчето............................В къщи разбира се.
11
0
 
30
 
! Отговори
този преди 9 години
Този работи ли, страшно гледа.Местан на какво мнение? С какво се занимават тези хора?
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сигурно ще ги пуснат.Цялата съдийска система е пропита със хора на дйеписету.