Оставиха Райфъла окончателно в ареста

Няма доказателства срещу клиента ми, заяви адвокат Менков
Обновена: 5 фев 2015 21:18 | 5 фев 2015 21:15, Александър Попов
17
Оставиха Райфъла окончателно в ареста
Снимка: Булфото

Пловдивският окръжен съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" за бизнесмена Атанас Червенков-Райфъла и Васил Василев.
 
Червенков, който притежава медицинския център "Хипократ" и линейките "6-150", е обвинен по три текста от Наказателния кодекс.

Миналата и тази година е поръчал на няколко младежи да запалят четири автомобила, сред които и тези на бившия депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов.

Още по темата
През февруари м. г., според прокуратурата, е планирал убийството на конкурента си Аргир Гяуров и е накарал момчетата от групата да го пребият. Гяуров е съсобственик на пловдивската частна клиника "Хипоталамус". Преди година той бе наръган осем пъти с нож в гърба, но оцеля.
 
Според адвокат Менко Менков, защитник на Червенков, няма доказателства, че бизнесменът е поръчал да нанесат тежка телесна повреда или да убият Аргир Гяуров. Юристът поиска домашен арест или парична гаранция за клиента си, тъй като от ареста не можел да управлява бизнеса си с частната неотложна помощ.
 
Заедно с Червенков, днес и Василев обжалва взетата му мярка за неотклонение "задържане под стража". Той е обвинен за умишлен палеж на автомобил.

Прокуратурата обаче бе категорична, че има достатъчно улики и доказателства, че Червенков и Василев са извършили престъпленията, в които са обвинени. Съдът прецени, че има реална опасност двамата да се укрият и извършат престъпление, ако им бъде взета по-лека мярка за неотклонение и ги остави в ареста. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщи БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може и да е накиснат от общинарите !
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук има много прости хора !Наско - Райфала е защото магазините му са РАЙФАЛ по главната за дънки !!!А гледа си полицайчето щото е много нежно и му се е ****ало май !!!А той си пада по манекенки все !Като няма доказателства да го пускат !!!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този само заради физиономията си трябва да лежи, а малкия подпалвач до него да му подпалят *** сега в затвора.
7
1
 
14
 
! Отговори
sss преди 9 години
В затвора да изгние това куче!Тръгнал болници да върти мекерето .Такива като тоз в България с лопата да ги ринеш.Чета и се радвам когато отстрелят някое мекотело плод на измислената ни демокрация.
6
0
 
21
 
! Отговори
123 преди 9 години
Какъв е този Менко Менков бе ?! Тръгне ли дело срещу някой депутат,богаташ,мутраген и всякакъв такъв по-заможен от хай лайфа/мафията и веднага този адвокат Менков е цъфнал там.....лази ми по нервите само като му прочета името.
5
1
 
9
 
! Отговори
до 7 преди 9 години
От къде знаеш, че не идва от дънки RIFLE
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Райфъла премиер!
3
4
 
14
 
! Отговори
1 преди 9 години
Райфъла ... Думата "райфъл" има английски произход - rifle. Та тази дума означава пушка. Защо на този човек му е лепнат този прякор ? Хайде обяснете ми защо човек с такъв прякор трябва да е на свобода ?
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Бизнесмень"....Води ни Партийо, води ни !
1
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ииии, тоа райфъла мноо ентелегентна мутра вади!8 февруари неделя, 12ч, шадравана пред президентството, протест срещу войната, НАТО и базите на НАТО.Разпространете и елате, няма значение от коя партия сте.