Процесът за 6-те "Не"-та се води срещу Цветанов бързо и на инат!

Адвокатът му очаква оправдателна присъда или връщане на делото
Обновена: 10 фев 2015 10:02 | 10 фев 2015 09:58, Веселина Йорданова
42
Процесът за 6-те "Не"-та се води срещу Цветанов бързо и на инат!
Менков с клиента си Цветан Цветанов. Снимка: архив, БулФото

Очевидно е, че този процес се води срещу Цветан Цветанов бързо и на инат. Това коментира адвокатът на бившия силов министър Менко Менков пред bTV, след като вчера Цветанов беше осъден на втора инстанция на 4 години затвор заради отказани СРС-та.

Още по темата
Присъдата е по така нареченото дело за шестте „Не“. Цветанов бе осъден през май миналата година заради отказа да разпише използване на СРС-та срещу бившия шеф на РЗБОП Орлин Тодоров, Пламен Дачков и Милен Иванов въпреки настояването на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура в града.

Според Менков на клиента му не е бил осигурен безпристрастен процес на първа инстанция, а при обжалването всички доказателствени искания на защитата са били отхвърлени без изключение.

По думите му мотивите на Софийския апелативен съд, с които той потвърждава 4-годишната присъда на Цветанов, приличат по-скоро на „едно политическо афиширане“.

По отношение на усещането за „всесилност и всепозволеност”, което САС открива в действията на ексминистъра, адвокатът каза: „Изключително притеснителни са мотивите в тази посока, защото те приличат по-скоро на едно политическо афиширане на неприемане на действията на Цветанов като министър, което няма нищо общо с деянието, което е извъшил и не би следвало коментари, които е правил като вътрешен министър, да му се вменяват във вина за конкретно извършеното престъпление“.

Според защитника на Цветанов публични изказвания на министъра могат да бъдат обект на политически анализ на негови опоненти, наблюдатели, журналисти, но не могат да бъдат причина, посочена от съд, за извършено деяние, което е предхождало тези негови изказвания.

Менков подчерта, че Цветанов не е познавал лицата, за които е отказал прилагане на специални разузнавателни средства.

Защитникът смята, че Върховният касационен съд или ще оправдае Цветан Цветанов, или ще върне делото за ново разглеждане на някоя от двете предходни инстанции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мафията организира позорните процеси за подслушване и неподслушване срущу най нормалния семеен политик, реален борец срещу мафията. Има господ. Приятелите на Галевите рано или късно ще ги последват. Цецо ще остане тук да продължи борбата срещу тях. Бандитите съдят борците срещу тях. Няма ли да се намери въжрожденец водач в тази объркана държава.
28
1
 
4
 
! Отговори
тинтири-минтири преди 9 години
dnes.bg/temida/2015/02/06/kradec-na-rezachka-vliza-v-zatvora-za-godina-i-polovina.253745 Крадец на резачка влиза в затвора за 1.5 г -за него може,НО за ЦЕЦО в никакъв случай!
27
0
 
7
 
! Отговори
цирк преди 9 години
Не се косете,този цирк вече сме го гледали многократно.Очаквам да го оправдаят или да последва пътя на избеГАЛЕВИ....
26
2
 
5
 
! Отговори
mitova преди 9 години
За такова престъпление, присъдата е доста мека....
25
2
 
3
 
! Отговори
mitova преди 9 години
За такова престъпление, присъдата е доста мека....
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ще е чудно ако онзи горе се измъкне, но за него няма нищо невъзможно
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Престъплението е много сериозно за политик от такъв ранг. С други думи, нарича се разпъване на чадър над мафиотска структура. И то не веднъж, за да си помисли човек, че е станало от недоглеждане.....
22
0
 
0
 
! Отговори
menku преди 9 години
До бай Ставриkiro jarta w zatwora li e o6te......
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Касационния съд да оправдае? Мислех, че поне адвокат ще е наясно, че касацията не разглежда делото по същество... Може да се измислят процедурни причини за връщане на делото, но по същество вече двете инстанции се произнесоха - виновен. Другото са танци и опити за подкупване и сплашване на съдиите... които Цветанов лично плюеше наред.
20
1
 
16
 
! Отговори
Няма полезен ход! преди 9 години
Ако остане в БЪлгария ще го вкарат в затвора, ако избяга на Петко Сертов жена му ще го върне обратно това е, няма полезен ход човечеца!
19
0
 
4
 
! Отговори
lol преди 9 години
До Анонименмдамно този филм сме го гледали вечев тази държава нищо вече няма да ме учуди ...
18
5
 
4
 
! Отговори
lol преди 9 години
че трябва да лежи трябвано и бързото водене е факта то е не толкова защото някой е взел да бачка усилено в съдебната система а за да се покаже какво ги очаква политиците ако продължът да барат статусквото в съда и да правят реформи
17
0
 
17
 
! Отговори
Десен преди 9 години
Аз съм за! Леви, десни, червени, розови - време е да се научат, че не са богопомазани.
16
1
 
19
 
! Отговори
срам преди 9 години
Този адвокат е СРАМ за българската адвокатура. Когато Цвъки е оправдан - о, съдът е честен, когато Цвъки си получи наказание - о, това е политически насочено. Господине, обявил се за адвокат, законите са еднакви за всичките и не разчитайте само на парични средства или политически натиск над ВКС! Срамни са всичките Ви вопли и стенания, не е мъжко за един адвокат да плаче като вдовица. Интересно как изведнъж станахте защитник на един определен кръг лица, обяснете после, че не са свързани!
15
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като две инстанции го намират за виновен ще е супер нагло третата да върне делото или да го оправдае. Ще излезне, че първите две са абсолютно некомпетентни и измислени.
14
4
 
12
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Ако и на трета инстанция делото не свърши със същата присъда, то трябва направо да закриваме съда и прокуратурата. Атоя съдия да обяснява пред ВСС къде е видял всесилност на Цветанов да не е поискал и получил жена му?
13
7
 
21
 
! Отговори
бай Ставри преди 9 години
Хайде бе, Цецко, и подобаващо посрещане сме ти организирали.
12
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господи, бъди поне веднъж българин и помогни тая гнилоч на снимката да бъде осъдена!
11
9
 
26
 
! Отговори
Знаю преди 9 години
Всички ***, които защитават този ***, който обвинява лекари и чете обвинения срещу тях в Парламента. Припомнете си как, заради тоз уруд щяха да екстрадират невинна счетоводителка в САЩ, щото уж била наркотрафикант според Цветанов. А за частните затвори на ГЕрб знаете ли, където отнемаха бизнеса на политически противници! Всичките му акции са пълна дупка и реклама. Цонев, наглите, всичко падна в съда! Да ходи при Весо Маринов.
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко 6теси доиде на место,цялата съдебна система 6те бъде изметена.Пеевски трябва да няма пръст в нея.Доган води всички битки в съдебната система за6тото е очаквал гн Борисов даго покани в оправлението.Няма как да победи мафята.Пак 6теса на колене.Истината и честноста винаги побеждава.Българино ставаи да изметем тази съдебна *** доганова.Няма друг начин.Цацаров на кръст.