Ще има обвинения по "Червеи", рече Цацаров

Главният прокурор обеща кратки срокове за разследването
Обновена: 12 фев 2015 15:00 | 12 фев 2015 14:29, Веселина Йорданова
37
Ще има обвинения по "Червеи", рече Цацаров
Сотир Цацаров. Снимка: архив, БулФото

Ще има повдигнати обвинения по аферата "Червеи", стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров.

Още по темата
Той не назова конкретни имена, но обеща разследването да се движи в кратки срокове. 

Името и длъжността на този, който е извършил законово нарушение, няма да има никакво значение за прокуратурата при повдигане на обвинението, посочи Цацаров. Все пак той уточни, че това не може да стане веднага за лица, „осъществили миграция в други специални служби".

По-рано премиерът Бойко Борисов изрази очакване от Брюксел прокуратурата да повдигне обвинения, както и да бъдат наложени тежки наказания на виновниците за нарушенията по разработката.

Цацаров коментира, че е трудно премиерът да определя дали прокуратурата ще повдига обвинения. Според него Борисов е изразил "общото чувство и общото усещане от всичко това, което се е случило до момента" и което всички мислят.

Главният прокурор уточни, че тепърва ще се разследва дали е имало изнасяне на данни.

"Трудно може да се установи дали това е наистина постигнато", заяви Цацаров.

Обвинител номер 1 коментира още, че няма специално разузнавателно средство, което да се прилага по отношение на компютърна информационна система.

"Невъзможно е да поискаш такова за компютърна информационна система и да получиш разрешение", разясни Цацаров.

Главният прокурор съобщи, че в момента се провеждат разпити на всички лица по цялата верига на разработката, включително свързаните с образуването на оперативното дело.

Цацаров каза още, че няма да конкретизира срок за съобщаване на резултатите от проверката, защото, ако го направи, означава да бъдат притиснати наблюдаващите прокурори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За чопнатите 5 милиарда от КТБ, какво стана?
9
1
 
22
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Обвинения ще има, а осъдени не, както винаги. Съд за съда!
8
2
 
11
 
! Отговори
хммм преди 9 години
този газ не е от праз :D
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако някой разрови гюбрето на МВР, много червени червеи ще изпълзят!
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая шия не е от туршия :))
5
0
 
9
 
! Отговори
arhar преди 9 години
След като доносник Павел упорито мълчи и не отговаря на зададените въпроси, означава ли това, че той е съпричастен към мафията ?Неразумни Павеле, 'мръсните' пари миришат ли ?
4
2
 
11
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Лицата Доган и Д. Пеевски ли са покровителите на Пешо сумиста и Маргините ?Лицето Доган ортак ли е с Йосич чрез Хр. Ковачки , Пешо сумиста и Брендо ?Лицето Д. Пеевски пере ли мръсните пари на Доган , Йосич, Брендо ?Лицето Доган ли контролира вип - проституцията / чрез Маргините и Пешо сумиста / ?Лицата Доган и Камен Пенков ли контролират кокаина / чрез Брендо / ?Лицата Доган и Камен Пенков ли контролират хероина / чрез Златко баретата / ?Лицето Доган 'сив вълк' ли е ?Лицата Доган и Д. Пеевски извършват ли финансови престъпления в енергетиката чрез подставени лица ?
3
2
 
11
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Кога зетят на Камен Пенков от дпс ще отговори на следните въпроси ?Лицето Доган ли 'самоуби' Ахмед Емин ?Лицето Доган ли 'поръча' щофьора на Ася Петрова, докато тя беше окръжен прокурор в Шумен и работеше по делото 'Килърите' ?Лицето Доган ли 'поръча' Емил Кюлев , с когото бяха заедно в Мултигруп ?Лицето Доган възлагал ли е 'мокри' поръчки на Пешо сумиста ?Лицата Доган и Камен Пенков ли са покровителите на Брендо ?Лицата Доган и Камен Пенков ли са покровителите на Златко баретата ?Лицата Доган и Д. Пеевски ли са покровителите на Пешо сумиста и Маргините ?Лицето Доган ортак ли
2
2
 
14
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Сега на любителите на червеи от дс Цветлин Йовчев и Писанчев трябва да им дадат по 400 години ефективни присъди ! Само че, Цв. Йовчев и Писанчев са слуги на Доган , мамин Делянчо , Митьо Гестапото и Бр. Аспарухов и затова цацата няма да им повдигне обвинения поради 'липса на предпоставки за повдигане на обвинения заради извършени престъпления' ...П.П. Защо Митьо Гестапото мълчи за незаконно изнесените 21.000 ценни предмета с нумизматична стойност / старинни монети и др. / , които бяха конфискувани от канадските власти през 2010 г. ? Митьо Гестапото готов ли е да застане пред детектора на л
1
2
 
12
 
! Отговори
анонимко преди 9 години
какво е това прасе обляко сако с вратовръзка бе братче