Убиецът на Вероника има шест присъди, бил в затвора над 15 г.

Илиян Красимиров направил пълни самопризнания, видял случайно жертвата си
Обновена: 7 мар 2015 15:27 | 7 мар 2015 15:15,
455
Убиецът на Вероника има шест присъди, бил в затвора над 15 г.
Снимка: Архив Булфото

Илиян Красимиров Здравков /40 г./, обвинен за убийството на Вероника Здравкова, е имал влезли в сила шест ефективни присъди, заради които в различни периоди е пребивавал в затвора повече от 15 години.

Това съобщи на пресконференция във Велико Търново наблюдаващият разследването прокурор Цани Попов, цитиран от БТА.

Още по темата
Той посочи, че повдигнатото обвинение срещу Здравков е за извършен грабеж с убийство по чл. 199, ал. 2, т. 2 от Наказателния кодекс, за което се предвижда доживотен затвор без право на замяна.

Престъплението е извършено на 28 февруари между 19.00 и 19.30 часа.

В този период обвиняемият е бил на ж.п. гарата във Велико Търново, където по собствените му признания чакал влака за Горна Оряховица, който трябвало да потегли в 19.22 часа.

Той случайно видял жертвата и извършил престъплението, обясни директорът на ОД на МВР Илиян Личев. След като извършил престъплението, Здравков изхвърлил тялото на момичето на 15 метра вляво от моста на река Янтра, качил се във влака и в 19.37 часа бил на ж.п. гарата в Горна Оряховица.

От там системата "Борика" е отчела, че в 19.42 часа той е направил опит да тегли пари от дебитната карта на Вероника Здравкова, засечен е и от камерата на устройството, посочи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Той уточни, че на 5 март, в резултат на бързите действия на полицията, под ръководството на Окръжната прокуратура във Велико Търново Здравков е заловен в дома на брат си, който е в района на кравеферма в близост до горнооряховското село Първомайци.

Предстои следствен експеримент, който трябва да покаже действията му във фаталната вечер, посочи прокурорът Цани Попов.

Той каза, че има иззети веществени доказателства, които категорично доказват вината на обвиняемия.

Според прокурора престъпната дейност на Здравков датира от 1993 година, когато той е осъден на десет години лишаване от свобода заради идентично престъпление - грабеж с убийство. По-късно бяга от затвора, заради което получава четиригодишна присъда.

Останалите присъди на обвиняемия са за кражби, извършени в условията на опасен рецидив. Последната му присъда е от януари 2015 година, постановена от Районния съд в Казанлък. Обявен е за общодържавно издирване на 25 февруари.

Обвиненият е с постоянна адресна регистрация в Полски Тръмбеш, живял е на територията на община Мъглиж, има пет деца, част от които настанени в социални домове, посочи прокурорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


455
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
0
 
46
 
! Отговори
Един от народа преди 9 години
Крайно време е да се върне смъртното наказание. Този изверг, ако беше наказан малко преди това, нямаше да има това нелепо убийство.
215
1
 
6
 
! Отговори
До 107Веселин Узунов преди 9 години
Не е верно, че няма такива неща в Турция.Прочети това: 49-годишна жена(Гьонюл С.) от Турция закла 67-годишния (Осман Т.), с който имали религиозен брак. Тя го обезглавила, защото той я карал да прави номера от немско порно.
214
0
 
6
 
! Отговори
до 48 /интелектуалец преди 9 години
Признай си, че си от БХК
213
2
 
11
 
! Отговори
Коментатор преди 9 години
Как без да знае кода този гений е мислел че ще изтегли пари?
212
0
 
7
 
! Отговори
ico kanadeca преди 9 години
Rasist se stava mnogo godini slet ragdaneto na horata.koe zapalva oganceto na omraza tova sa imenno vaprosnata grupa individi.A rasizam ima na vsiakade.Pomochti moge da poluci samo tozi ,koiito e plachta danaci prez izminalata kalendarna godina.Ako tova ne go znaiat vachite politici da doidat da me pitat tuk v Montreal.Cte pocakam ochte malko i posle ...........
211
2
 
42
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Ако бях наемен убиец този бих го убил безплатно
210
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А къде са сега тези сладки защитници на правата и свободите, където претендират само за тези на ***? Щели да съдят здравния министър за дискриминация, а колко само са смешни, че дори и една дума не обелиха за убитото българско момиче....убито от защитаваната от тях ***. Не микробусите и централите им трябва да палят, а тях живи да ги изгорят, а може преди това и на тях да им разбият главите, поне ще е видно, че мозък NONE:) Видов ден идва за всички, а за някои и по-скоро ***
209
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
zashto beshe sas svaleni danki sled kato e grabej?
208
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво стана бе играчи,от кога ви говоря ,че този не е убиеца,този човек е сключил сделка с полицаите да признае вина а съда ще го съди за ОПИТ ЗА ГРАБЕЖ И НЕ ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО.Това е политическо убийство и опит за вкарване на българия в траур на връх националния празник.Виждате и оставките заваляха,брифинга на Лазаров днес беше пълен фарс.Но предстои по лошо,ще самоубият набедения в ареста
207
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ima 5 deca...Az na 37 s zaplata 2k+ nqmam deca, shtoto ne sam "majaga" i jenite ne mi varjat :)
206
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опасен рецидивист с шест присъди, бил в затвора над 15 години и сега на свобода???И осъждан вече за убийтсво? И то само на 10 години?!!?!?!?! После го осъждали и за бягство, кражби и т.н. (след рецидив с убийство)??? Аз ли не стоплям или това е най-най-най-най-най идиотската държава, същесвтувала в историята на Вселената???
205
1
 
17
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
продължение:16 млрд за какво отидоха???
204
2
 
9
 
! Отговори
Discovery преди 9 години
До 313:А бе ***... каква логика и мисъл ти търсиш изобщо в такива ***??? Прави квото прави и после действа как му дойде, просто няма акъл в главата та не се учудвай що се е опиптвал да дърпа пари от картата, просто е ***...
203
2
 
6
 
! Отговори
Хм.. преди 9 години
какво предлагаш с разпръскването на гетата? Да ги настаниш сред останалите ли? 2-ри вариант: Освиенци на 21-ви век все още нямаш подготовка /имам в предвид пещи за изгаряне/ - иначе работата прави свободни! : ))) 3. .../ предложи ти /пп. битовите престъпления и извършителите им служат на някои да си прикрият големите/съществените далавери дет се вършат в тази страна! А започнете да мислите по-глобално, а не на дребно! Бедността или гладният стомах до там води -битова престъпници създава!
202
2
 
14
 
! Отговори
Айде "робите на преди 9 години
Такава ще ви е съдбата другари....!!!!ЩОМ ЧАКАТЕ --ДЪРЖАВАТА ДА ВИ ОПРАВЯ, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА СИ КУПИТЕ И ПО ЕДНО ВЪЖЕНЦЕ ЗА БЕСЕНЕ , АКО СЛУЧАЙНО ПРОПУСНАТ ДА ВИ УБИЯТ./...та да се само-обесите /НОРМАЛНИТЕ ХОРА ПО СВЕТА СИ КУПУВАТ ОРЪЖИЕ!!!!!!!!!/...а."робите на труда" в България си купуват въженца сами.../
201
0
 
13
 
! Отговори
гг преди 9 години
Това което е станало в Правец вчера, ще стане ежедневие навсякъде. Няма държава, ако българите не се вземат в ръце, загива държавата от тази ***.
200
0
 
7
 
! Отговори
Само в Бг преди 9 години
Е възможно да убиеш умишлено човек, след което да "лежиш" 4-5 години на държавна издръжка и отново да си на свобода.
199
1
 
9
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До Анонимен 293,И на перона е било тъмно,и във влака е тъмно...Никой не е видял,не е чул...Че ние надминахме и Сицилианската мафия!Май в душите ни е пълен мрак!И безразличието и увереността,че на нас няма да се случи,ни убива по-силно от брадва!Пътувала съм предимно с обществен транспорт,пътувам и сега доста често.Добре знам какво представлява БДЖ. Има полиция във всеки влак,има началник на влака,има и кондуктор.Със сигурност този човек се е разминал поне с още един на една от двете гари.
198
0
 
3
 
! Отговори
до 197 преди 9 години
Дедо Сотире, и ти си скапан - дращиш по форумите, а за такова нещо в Индия ще го линчуват.
197
0
 
7
 
! Отговори
някой преди 9 години
При следвщото си появяване по статиите за убийство ще го пишат с 7 присъди. За какво е с 6 присъди на свобода питам аз.