Стрелецът от Лясковец: Невинен съм и ще го докажа!

Бащата на убития командос иска 80 хил. лева кръвнина
102
Стрелецът от Лясковец: Невинен съм и ще го докажа!
Петко Петков. Снимка: БТА

Невинен съм и ще го докажа, обяви стрелецът от Лясковец Петко Петков на влизане в съда.

Първото заседание по делото срещу него започна при засилени мерки за сигурност в Окръжния съд във Велико Търново.

Обвинението срещу Петков е за това, че на 14 март миналата година, предумишлено, по начин и със средства, опасни за живота - полуавтоматична ловна карабина "Arsenal" и полуавтоматична едноцевна пушка "BAIKAL", е направил опит да умъртви повече от едно лице - шестима полицейски служители, като единият от тях - Емил Шарков, е загинал.

Още по темата

Мъжът е съхранявал незаконно оръжие и боеприпаси, за което също му е повдигнато обвинение.

В рамките на предварителното изслушване ще бъдат чути всички страни по делото и ще бъдат предявени гражданските искове.

"Ще докажа, че съм невинен. Невинен съм. Напълно съм невинен и ще го докажа", извика Петков преди заседанието.

Делото се гледа при закрити врата, тъй като в материалите по него има секретни документи, свързани с работата на баретите.

В съда присъства бащата на убития командос Емил Шарков, който е частен обвинител и предявява иск за 80 000 лева кръвнина, съобщи bTV.

"Да бъде благодарен, че не е роден в държава, където за убийство на полицай безапелационнно се полага смъртна присъда", заяви майката на Шарков - Ваня Рибчева, която също дойде за заседанието.

Адвокатът на Петков пък напомни, че обвиняемият е невинен до доказване на противното - с влязла в сила присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може и да е виновен, обаче я кажете как ще реагирате ако посред нощ в дома ви нахлуят някакви, пък ако ще да са пратеници на президента. Сигурен съм, че почти всеки ако може ще ги почне наред, с нож, брадва каквото е подръка. Човека за късмет е имал огнестрелно оръжие..
31
0
 
13
 
! Отговори
alk преди 9 години
НЕ ВЛИЗАЙТЕ В ЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО НА ХОРАТА ЩЕ СТРАДАТЕ.
30
3
 
10
 
! Отговори
Патриот български преди 9 години
Петко Петков = Васил Левски Сега ще го съдят,, пашите в конака и ще искат максимална присъда Гадните полицаи ще го застрелят Време е да спасим първият си ЛЕВСКИ !!!
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То такива СПЕЦ служби...А отговорността за акцията никой не я пое!Този човек на снимката, макар и извършител, си е бил в собствения дом!Човекът който е разпоредил акцията по този начин е главният виновник!!!Според мен!
28
0
 
19
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
НА ПОДСЪДИМАТА СКАМЕЙКА ТРЯБВА ВМЕСТО ПЕТКО ДА БЪДАТ РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА ТАЯ "ЮВЕЛИРНА " АКЦИЯ. МОЖЕЛО Е БЕЗ НИКАКЪВ ШУМ И НАСИЛИЕ ДА СЕ ВЗЕМЕ ОРЪЖИЕТО НА ПЕТКО И УБИТИЯТ ДА Е ЖИВ.НЕ ТРЯБВА САМО СИЛА,ИСКА СЕ АКЪЛ!
27
1
 
20
 
! Отговори
мунчо преди 9 години
Бог да прости загиналия. Защо обаче висша държавна тайна е дали ловджиийска пушка го е убила, или оръжие на колегите му?
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки влязъл в чужд дом да се убива на място в случая в дома му влизат повече от трима с автомати стреляли са първи. В случая петко е виновен че не ги е унищожил всичките бандити -СВОБОДЕН И НЕВИНЕН пп държавата да му изплати обещетение за раняването от бандитите
25
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съжалявам, да почива в мир момчето, обаче тази професия си е рискова. Явно за да се стигне до тази развръзка, нещо не е премислено и обмислено както трябва. Това е факт. Можеше да го изолират докато не свърши храната, водата, можеше тока и водата да му спрат. Вероятно и той и майка му са имали нужда от лекарства. Ако е на дърва, му трябваха дърва, щеше да излезе. Нямаше да издържи. Обаче се търсят развръзки в стил Рамбо и испектор Дюдю. Абе то понякога трябва и да се чака. А *** де толкова акъл.
24
1
 
13
 
! Отговори
бай П. преди 9 години
До момента на вероломното нападение с тежката СОБТ артилерия,тоя нещастен човечец не е дори одраскал някой.За какво повече да говорим!
23
0
 
12
 
! Отговори
До 50 преди 9 години
Точно заради този въпрос в НК има изричен текст....Няма превишаване пределите на неизбежна отбрана ако в жилището е проникнато с насилие или взлом..."
22
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека всеки запита себе се:1.В дома ти нахътват 10 маскирани, с оръжие и без отличителни знаци.2.Започват да стрелят по семейството ти.3.Ти обаче имаш оръжие под ръка.ВЪПРОС: Какво ще направиш?+ ще защитя семейството си и жилището си с цената на всичко- няма да защитя семейството сиПросто е!
21
0
 
9
 
! Отговори
hotspot преди 9 години
Ами, като е луд какво прави в него такъв огромен арсенал и къде е спяла служба КОС в случая!?
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако някой влезе у вас в 5 сутринта няма ли да стреляте? Кой каквото е търсил си го е намерил!
19
1
 
23
 
! Отговори
тома неверни преди 9 години
Кръвнина ли-не е ли синът им командос,отишъл с оръжие да убива???ДА НЕ БИ Петко Петков ДА Е ВЛЯЗЪЛ В ДОМА НА ШАРКОВ С ЦЯЛА БАНДА/???????????????????????
18
1
 
4
 
! Отговори
до критиката -28 преди 9 години
С терористи не се преговаря нито в НАТО нито в Русия .....по филмите е друго за да има сюжет :)
17
0
 
15
 
! Отговори
rustam преди 9 години
Нали беше луд- значи не носи отговорност ако не е е действал при самозащита в дома си срещу не се знае колко човека и в колко часа не знам за тоя петко но тия които са организирали операцията те са за пандиза защото загина човек НО-- БЪЛГАРИЯ Е СТРАНА НА АБСУРДИТЕ
16
0
 
23
 
! Отговори
Иво преди 9 години
До 14.Хайде да се замислиш ако на тебе в 5 сутринта някакви почнат да ти разбиват вратата на апартамента и не ги знаеш какви са и какво искат и ако случайно имаш оръжие дали няма да го използваш? Инстинкта за самосъхранение е много силно нещо и се задейства когато не знаеш тия дето ти разбиват вратата дали ще те крадат или ще ти отрежат зелката. За мен го няма истинския виновник на този процес - *** Лазаров, който е истинския подсъдим, щото вместо да дуе мускули можеше всичко мирно и тихо
15
2
 
6
 
! Отговори
FBI преди 9 години
Тодор Живков също е невинен
14
2
 
13
 
! Отговори
НЕВИНЕН!!!!! преди 9 години
Петко Войвода от Революционен Лясковец
13
0
 
22
 
! Отговори
Равносметкаджия преди 9 години
Чоовека е луд-срещо луд не се пращат командоси а психолози,и защо направо барети му пратили-тия не званят не се представят трошат влизат и мачкат-това добре ако щурмуваш нарко лаборатория за тонове амфети или клетка на терористи .Но да влизаш с този стил при бай Петко лудия и майка му нещо пресилено ми изглежда.....жалко за командоса и родата му ,но жалко и за лудия ,жалко много жалко и за вдовицата и децата на младия българин загинал от глупоста на системата...