Пратиха в затвора измамник "на зелено". Той… избяга

Предприемачът не бил открит и с общодържавно издирване
27 мар 2015 17:54,
26
Пратиха в затвора измамник "на зелено". Той… избяга
Снимка: архив Булфото

Пловдивският районен съд осъди строителен предприемач за измами с жилища на зелено. Бизнесменът Стоян Анастасов обаче няма да влезе в затвора, тъй като се покри. Той не бе открит и след общодържавно издирване, стана ясно от съобщение на съда. Затова делото бе разгледано задачно.

Още по темата

Присъдата, която съдът постанови, е от четири години и шест месеца затвор при първоначален общ режим за измама с новостроящи се жилища. Наказанието е за това, че в периода от 28 ноември 2006 г. до 6 октомври 2008 г. е измамил Юлия Георгиева и Здравко Пергелов с обещание за жилище като ги е ощетил с 95 974 лв.

Сигнали, че са платили "на зелено" за апартаменти, а те не са били довършени, срещу Анастасов са подали и други потърпевши, припомниха от съда.

Анастасов беше признат за виновен и в това, че в 15-дневен срок от спиране на плащанията по парични задължения по изпълнително дело не е поискал от съда да открие производство по несъстоятелност.

Миналата седмица парламентът прие на първо четене промени в ГПК, с които да се спре практиката - обвиняеми и осъдени престъпници да бягат от правосъдието като се укрият. Измененията бяха написани от главния прокурор Сотир Цацаров и наречени поправката "Галеви", защото братя Галеви поставиха началото на скандалната практика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
защо бяга нали гръмнаха едно семейство за такова строителствоза да не го утрепат парите отдавна са изнесени сега може и ипотека да сепокаже от някоя банка
15
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
mislia si dali ne e sashtoto i s plashtaneto na zdravni osigurovki?kak moje da se plashta za usluga,koiato ne sam polzval?
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато има ***... Как може да платиш за още непостроено жилище при всичките изоставени строежи и измами през годините?
13
0
 
5
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
ДО 15: Напълно си прав и си е баш така като се замисли 4овек, но има нещо което много хора използват при покупка на зелено, а именно много по-ниската цена на жилището когато все още е в строеж. Това е рискована инвестиция, ако не се провери много добре фирмата която строи, тъй като дефакто всеки може да принере парите на 20, 30 или 100 4овека в зависимост от сградата и след една или две години като ги издои добре да си бие шута към топлите страни! Много хора изгоряха така в Абсурдистана!!!
12
0
 
1
 
! Отговори
proba преди 9 години
proba
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАК МОЖЕ ДА КУПЯ НЕЩО КОЕТО НЕ СЪЩЕСТВУВА? ПЛАЩА СЕ САМО ТОГАВА КОГАТО ТИ ДАДЪТ КЛЮЧОВЕТЕ И НОТАРИАЛНИЯТ АКТ. БЕЗ ТЕЗИ ДВЕ НЕЩА ПАРИ НЕ СЕ ДАВАТ. НО КАКТО РАЗБИРАМЕ ОТ СТАТИЯТА ИМА ДРУГАРИ КОИТО ПЛАЩАТ НА ЗЕЛЕНО И ПОСЛЕ ГИ ПРАЩАТ НА ЗЕЛЕНА МОРАВА..
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разпускай мешерето и държавата под аренда!
9
0
 
21
 
! Отговори
демос преди 9 години
" Сетила се Мара да се побара"-българска поговорка.А къде бяха до сега БСП да направят поправка на социалистическото НПК и НК,които ни "управляваха" към безвремието толкова години ? Не им изнасяше,защото трябваше чрез измами да натрупат милионите и да превърнат обикновения човечец в смачкано онижено същество,което няма пари да си плати и да получи правосъдие.Добре,че Европа ни подканва от 25 години да си оправим съдебната система.
8
1
 
7
 
! Отговори
бияча преди 9 години
Ела при батко да те цункам
7
1
 
13
 
! Отговори
da popitam преди 9 години
Тези от ЕКОНД,имат ли право да ти взимат личните данни и да ги вкарват в тяхната система??Благодаря предварително.
6
0
 
4
 
! Отговори
задачно преди 9 години
??? !!!
5
3
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
ЗЛОБАТА ще те погуби "великолепната"
4
7
 
19
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Един приятел така почна кооперация с идеята да събира пари от купувачите и с тях и малко лични средства да я построи, после тегли кредит и така за 5 години едва я построи. На края печалбата му за тези 5 години едва ли е била повече от 60 70 хил. лева., които щеше да изкара някъде и на заплата да беше почнал. Не е мошенник момчето, просто не се стекоха нещата както си ги плануваше. Може и с този тип да се е случило нещо подобно. Ако наистина ги е имамил нарочно, да влиза в затвора
3
3
 
17
 
! Отговори
зевзек преди 9 години
СИГУРНО Е НА НЯКОЙ ЕКЗОТИЧЕН ОСТРОВ
2
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако от един апартамент е прибрал 100 к, кооперацията да има поне 10 апартамента, това прави 1000 000. Съдят го 7 години, Осъждат го на 4.5 години, ще излезе след 3 сигурно. За 3 години поне 1000000 лева в джоба... то не било лошо да работиш с българския съд, евалата.
1
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
7 години ли го съдят? за това време тухла по тухла щеше да го дострои.