Съдебната система ще се подобри с промени в Конституцията

Органите за борба с корупцията не се развиват, смята експерт
7 апр 2015 14:30, Екип на Bulgaria On Air
2
Съдебната система ще се подобри с промени в Конституцията
Снимка: bgonair.bg

Промени в Конституцията ще подобрят съдебната система. Това коментира директорът на правната програма в Центъра за изследване на демокрацията Мария Йорданова в сутрешния блок на телевизия и радио България Он Ер.

Досега Конституцията ни е променяна няколко пъти, но болните теми като организация на съдебната власт и отговорността на висшите магистрати не бяха докоснати. По думите й досегашните промени в Закона за съдебната власт са една добра основа, но трябва да се предприемат и много други мерки за една работеща съдебна система.

Според Йорданова отделните органи за борба с корупцията като БОРКОР и Комисията за установяване на конфликт на интереси са самоцелни и не водят до никакво развитие. Работата на парче създава усещането на противоборство на институциите, което е изключително вредно и непродуктивно, изтъкна още експертът.

Необходими са прозрачност, публичност и отчетност на дейността на институциите, които работят срещу корупцията, категорична е Йорданова.

Чуйте целия разговор във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
internetlumpen преди 9 години
Това е една безгръбначна структура в услуга на статуквото, която има наглостта да иска повече правомощия в момент, когато напълно се е провалила в изпълнението на основните си функции.И митовете за Конституционни промени са прах в очите. Кога ще внесете промени в "Закона за пряко участие на гражданите..."?