Цацаров не знае колко са под руините: Търсим!

Не знае и дали хотелът е наел работниците незаконно
9 апр 2015 11:06,
24
Цацаров не знае колко са под руините: Търсим!
Снимка: БТА

Екип от следователи уточнява броя и кръга на хората, пострадали при срутването на хотел във Варна, обяви главният прокурор Сотир Цацаров преди началото на Висшия съдебен съвет.

"Съвместно с МВР - прокуратурата извършва оглед на място", добави Цацаров и посочи, че към момента липсват каквито и да е писмени данни за броя, а и въобще за хората, които са работили на обекта.

Главният прокурор добави, че се уточнява дали има още хора, които биха могли да бъдат сред развалините, на базата на показания на техни близки, дошли на мястото, след като роднините им не са се завърнали след края на работния ден.

Още по темата

Цацаров заяви, че предимство се дава на аварийно-спасителните действия, но следователи проверяват и работата на всички по веригата, които са свързани със строежа на рухналия хотел "Вероника" в комплекса "Слънчев ден".

Обвинител №1 подчерта, че на този етап няма нужните данни, за да се каже дали във фирмата се е работело незаконно.

По повод на разследването в КТБ главният прокурор заяви, че може би и днес кръгът на обвиняемите ще бъде разширяван и уточняван.

Попитан дали е възможно управителят на БНБ да не е знаел какво се случва в КТБ, Цацаров заяви, че не оневинява, нито предрича съдбата на управителя на БНБ, но Законът за БНБ дава самостоятелност на банковия надзор, с каквато малко централни банки разполагат.

"Банковият надзор на практика е автономна държава в държавата според конструкцията на нашия закон", каза Сотир Цацаров.

По повод на разследването срещу бившия депутат от ДПС Христо Бисеров, главният прокурор заяви, че до края на деня от прокуратурата ще пуснат съобщение, което да информира докъде е стигнало разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Bb преди 9 години
Abe tija zazarov nischto vse ne snae a snae li ot koja dupka e islasla vraskat komunaga 4ovek na zz bB i dr plevneliev posnava li zAzarov ili ne snae smeschnika prokuror
15
0
 
3
 
! Отговори
работник-строител преди 9 години
Другари кой да спазва закони и разпоредби . Нали хотелите са на назначените капиталисти от БКП-БСП-ДС , а те както е известно строят с крадени пари . Е как крадец ще спазва закони . А този хотел е на др. Георги Гергов-свинаря шеф на БСП в гр. Пловдив. Това ви е достатъчно да си направите изводите.
14
0
 
6
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
ще ви дам пример - мой познат инж. конструктор ПГС завършил УАСГ софия , със стаж повече от 30 години го викат за конструктивно решение при реконструкцията на един хотел и най- големият парадокс беше когато един "бригадир " майстор - пишман строител се изказва , че той може всичко , четял в интернет и за него тайни няма в строителството - след месец , пада т 2 конзолни греди с плочата навхода на хотела - СОБСТВЕНИК НА СГРАДАТА Е МУТРА !
13
0
 
5
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
ПРОДЪЛЖЕНИЕ : да разбира от строителство - на запад , всичко им е добре защото имат ДИСЦИПЛИНА и правото да се изпълнява дадена професия се изисква ДИПЛОМА и ЛИЦЕНЗ ! в България все още , "капитала" се харчи от МУТРИ НЕГРАМОТНИ комунисти !Продължава ли така с беззаконието , ще се срине цялата държава !
12
0
 
6
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
Има закони и наредби в България но те не се спазват от никой , защото така е по евтино и по лесно . Кой спазва закона , че със строителство трябва да практикуват тези които са учили 1 . сградостроително училище 2 . строителен техникум 3 . строителен университет и още нещо - всички учили си имат специалности за всеки вид строителство - неможе един инжинер със специалност "икономика на строителството" или " архитектура " или " ВиК' да се занимава със " КОНСТРУКЦИИ" или пък някой си шофжор да раз
11
0
 
0
 
! Отговори
OSOF :,DP преди 9 години
До ЦЦЦЦЦГРЕШИШ - ЦЕКО И БОКО СИ ГО ИЗБРАХА.
10
0
 
9
 
! Отговори
ЦЦЦЦЦ преди 9 години
Не забравяйте, че без благословията на Гергов, Цацаров щеше да гледа Главна Прокуратура през крив макарон.Обвързани са като черва...
9
0
 
14
 
! Отговори
кк преди 9 години
Е, ако това не е идиотщина!Че там работи ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО, регистрирано в Български Съд, по Български Търговски Закон.Тези дружества имат управляващи. Викат го и той трябва на секундата да каже колко хора му работят през този ден - с имена, работни номера, номера на трудови договори, дневник за редовни инструктажи, и т.н., и т.н.Преди няколко дни един камион уби човек и рани други няколко, а се оказа, че такъв камион не е съществувал....Да се смееш ли, да плачеш ли!!!!Мила, Родино!!!!
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оф, вече се дразня на такива изказвания. Трябва алчния бизнесмен да бъде проверен, който иска да строи апартаменти. За чий ще се проверяват хората надолу по веригата, след като те са само изпълнители. Не е луд тоя, който изяжда зелника, а тоя който му го дава, нали?
7
0
 
8
 
! Отговори
отровено общество преди 9 години
Нали цацаров знае колко са от неговата масонска ложа и колко милиончета има скътани по шевйцарските банки,така,че тумнало му е на цацата да се занимава с някакви(простосмъртни) бедни затрупани под руините бачкатори
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че той какво изобщо знае?? Даже няма да знае и как се казва, ако се налага...!!
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Масона Цацаров и масона Гергов , е как ще го осъдят никога . Затова роднините на убитите работници ще търсят най честния съдия Макаров .
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Питайте Крал Слънцето - Боко Рапона. Той всичко знае.
3
1
 
9
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 9 години
Защо му е на Цацаров да знае тези неща? Няма ли строителна инспекция, полиция и следствие, за да съберат данните, и ако има съмнение за престъпление, чак тогава да се обърнат към прокуратурата?
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой изобщо нещо знае ли в държавата?
1
0
 
8
 
! Отговори
??? преди 9 години
Червеното Гоче какво казва по въпроса?