3 дка тучна трева, къща - 420 квадрата, курник и парник

И Окръжната прокуратура в Пазарджик подхвана имението на кмета
Обновена: 24 авг 2015 12:31 | 23 апр 2015 11:00,
147
3 дка тучна трева, къща - 420 квадрата, курник и парник
Имението в Паталеница. Снимка: bTV

И Окръжната прокуратура в Пазарджик започва проверка на кмета Тодор Попов, след разкритията за "селската" му къщичка в село Паталеница.

Говорителят на прокуратурата Димитрия Ганчева обяви, че държавното обвинение се е самосезирало след репортажа на bTV, в който бе показано имението на градоначалника, което според изнесените данни е на стойност поне 1,5 млн. лв.

Още вчера финансовият министър Владислав Горанов разпореди и проверка от НАП, за да се проучи откъде са средствата за градежа на имота.

Още по темата
"В резултат на появилите се коментари за несъответствие между имущественото състояние на местни органи на изпълнителната власт, визирам проблема с кмета на Пазарджик, ако въобще има такъв НАП вече е образувала проверка на имущественото състояние на г-н Попов", каза Горанов и се зарече, че ще има нулева толерантност към опита на висшестоящи лица да бъдат отклонявани пари или пък да бъде нарушаван държавният интерес.

Произходът на парите за строителството Тодор Попов оправдава със заеми и доходи на съпругата си Силвия от 4-те фирми, на които тя е собственик.

Според декларацията той има заем от 20 000 лв. към банка, а съпругата му - 160 000. Доходите на съпругата му - Силвия Попова от фирмите ѝ през 2013 г. са 104 хил. лв. от трудови правоотношения и 76 хил. от дивиденти.

За имотите на кмета в намиращото се на 12 км от Пазарджик село се носят легенди, но малко хора са ги виждали, защото са заобиколени от висока ограда. Имението е на площ от почти 3 дка според декларацията на Попов пред Сметната палата от 2014 г.

За да го изгради, той купува 3 парцела - първите два през 2012 г., а третия през 2013-а. Общата стойност на тези покупки е 11 500 лв., чийто произход кметът декларира, че са от заеми.

Строежът на основната къща, която по признание на Попов, е от 420 кв. м, започва през 2013 г. След това са построени фитнес сграда, плувен басейн с джакузи, къща за гости, гараж, парник за розови домати и курник.

Пред основната къща има и малка изкуствена рекичка, която завършва в езерце.

Попов живее в къщата си в Паталеница от лятото на 2014 г. Той обаче има апартамент и в центъра на Пазарджик от 169 кв. м, който според декларацията му е споделена собственост със съпругата му Силвия и е купен също със заеми.

"Доходите на Тодор Попов и семейството му не съответстват на имотите, които притежават, и на начина им на живот", заяви общинският съветник от БСП и адвокат Румен Петков.

Веднага след скандалните разкрития, кметът обеща факти, идната седмица обаче.

Днес обаче, общинският Румен Петков, заедно с колегата си от ГЕРБ Тодор Георгиев обявиха пред bTV, че общинският съвет неведнъж е разглеждал съмнителни сделки в района.

По думите им от 2007 г. до края на 2014 г. в Пазарджик са извършени над 5000 сделки за продажба на общински имоти за жълти стотинки.

Двамата съветници отбелязаха, че пред общинския съвет на Пазарджик не е бил поставян въпросът за имотите на кмета Тодор Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
2
 
! Отговори
trak преди 8 години
direktno; da se izzeme vs. i v pangiloti...
105
8
 
2
 
! Отговори
Mihail преди 9 години
Добре де, само аз ли виждам на снимката една едноетажна къща, която няма нищо общо с думата "имение"?
104
1
 
21
 
! Отговори
санчо преди 9 години
Айде сега Горанов да провери как кмета на Бургас купи хотел Белица в Приморско със 170 стаи.РЗП около 3500квадратни метра.
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От коя партия е тоя кмет?
102
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БЕЗОБРАЗНА НАГЛОСТ! ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ПЛАЩА БЕНЗИН НА ЛИЧНИ КОЛИ НА ГЕРБ-МЛАДЕЖИ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА МАГИСТРАЛА СТРУМА
101
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порьчка на ГЕРБ за изборите и на кой шеф от Пазарджик в герб дьщерямо работи в порьчковата тв БтВ !!!
100
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Минавайки през Бояна и Драгалевци очите ми така свикват на огромните чудовища-бункери,че това на картинката ми прилича на малка спретната къщурка.Кого ли впечатляват вече подобни истории.Кучетата лаят ,керванът си върви.
99
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И с имение за два милиона пак си същия търлък бе г-н кмет. С Парите дето си гепил от общинските имоти няма да станеш аристократ.А сега какво , клиент на прокуратурата.Видя холивудски имоти на телевизора и хоп.Представям си какво щеше да построиш ако беше кмет на Москва.Почти съм сигурен че имаш и някое именийце по морето.То ще се чуе.
98
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Запомни едно къщата на кмета ми е много по добра от къщата на кмета ти!
97
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да дадем начало на фотосесията "Къде живее нашият кмет?!"Нека всеки да изпрати снимки и ще направим класация да видим кой кмет има най-хубава ливада, и курник.
96
6
 
8
 
! Отговори
мани преди 9 години
Отвличане на вниманието с дребни кокшкари! След 3 дена ще сме го забравили!
95
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еииииии.....много лесно стадо сме за водене. Каквото пише и гледаме по ТВ-то - ТОВА Е. Трябва да знаете, че София не е България. Да, ако това "имение", "Палат" и тн. бе в София, може и да струва близо до цитираните суми. Но то се намира в село до Пазарджик, в което земята е 10-15лв кв.м и ако хванеш бригада да ти го прави, ти излиза няколко пъти по-евтино ако е в София. Дали е крадец - може и да е. Няма как да знаем на 100%.
94
2
 
11
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Как се е забатачил със заеми горкия човечец!!!!!!! Как ще се разплати с банките или с другите от които е взел заеми??????????? Добре, че поне сам си строи къщурките, иначе ако трябваше да дава и пари за майстори, доникъде нямаше да му стигнат парите.
93
5
 
13
 
! Отговори
до 116 преди 9 години
Ти поне 1 курник или къщичка за птички строял ли си в живота си, че да говориш такива глупости? Само погледни в дъното зад басейна. Само тази постройка е 1/2 млн. НАли се сещаш, че и мебелите не са от ИКЕА?
92
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само *** ги оправя такива.
91
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В статията има грешка, имота не е 3 дк. Вижда се с просто око. А иначе такъв кмет никога не е имало. Пазарджик е чист, красив и приветлив. Попов може от нищо да направи красота. Но когато бъркаш в кацата с мед, няма начин да не оближеш пръстите.
90
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нагъл тип,ненаял се!Да ти приседне сега!
89
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей такива неща стават при демокрацията и пазарната икономика! КОй е тарикат пичели КОЙ не губи и и ще е гол като сокол и разни монополисти ще му пият кръвчицата като енерго Ви К Топлофикация.....нали преди 25 години пожелахте капитализъмъ и евроатлантически ценности А сега живейте при БГ каптиализъм много е гот за богатите кеф ти плоски данъци кеф ти валутен борд.....Лошо лошо де дядовците да бяха хванали балкана на 8-ми септември 1944 сега щяхте да бъдете назначени бизнесмени!
88
5
 
5
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 9 години
ИМА ЧОВЕКА РАБОТИЛ И ОЩЕ РАБОТИ А ЧЕ ТРЯБВА ДА АСФАЛТИРА УЛИЦИТЕ ДА СЕ СМЕНЯТ ЛАМПИТЕ ПО УЛИЦИТЕ.ТРОТОАРИТЕ СА УЖАСНО СЪСТОЯНИЕ.НО ТОЙ В ЦЕНТЪРА НАПРАВИ СТРАХОТНА КРАСОТА.НО .ВАЖНОТО ЧЕ РАБОТИ И Е ПОМИСЛИЛ ЩА БЪДИЩЕТО НА СВОЙТЕ ПРАВНУЦИ.ЧЕ МАЛКО ПЛАЩА НА КОМУНАЛНИТЕ БИТОВИ РАБОТНИЦИ.300 ЛВ В МЕСЕЦ.НЕ ВАЖНО ЧЕ СОЦИАЛНИТЕ НЕ ПЛАЩА И ГО ЛИШАВА.ВАЖНОТО ЧЕ ТОЙ РАБОТИ И СИ ПОМИСЛИЛ ЗА БЪДИЩЕТО НА СВОИТЕ ПРАВНУЦИ.ТАКИВА КАТО НЕГО БЕСИЛОТО Е МАЛКО НО ТОЙ НЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ.НА НЯКОИ ПРЕЧИ ИЛИ МНОГОУКРАЛ
87
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ами то когото и да подхванеш от бившата и настояща комунистическа номенклатира и слугинажа от военни и прависти всички са така нали те силово поддъжат статуквото на крадене