Само 4 години затвор за шофьора, убил Петьо на пътя

Пъков обаче ще обжалва, "твърде много" е наказанието за него
64
Само 4 години затвор за шофьора, убил Петьо на пътя
Снимка: Булфото, архив

Окръжният съд в Пазарджик осъди на четири години затвро Цветан Пъков, убил 6-годишния Петьо на 14 април 2015 година в Панагюрище, след като е нарушил правилата за движение по пътищата.

Още по темата
Делото се гледа днес по съкратена процедура, след като шофьорът се призна за виновен.

Цветан Пъков ще излежи наказанието си при общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

Съдът отне шофьорската му книжка за срок от 7 години, като приспадна излежаното до този момент наказание от два месеца и 15 дни.

Присъди направените от родителите на Петьо разноски по делото в размер на 3 000 лева, както и разноски по самото дело за експертизи и други действия в размер на 2908 лева.

Съдът потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража” на Цветан Пъков.

Осъденият заяви, че ще обжалва, защото наказанието от 4 години лишаване от свобода е „твърде много”.

Родителите на загиналия Петьо също не са съгласни с наложената присъда и ще я обжалват.

Двамата събират подписка в подкрепа на законодателни промени, с които да се увеличи наказанието за причиняване на смърт на пътя на деца в резултат на пътнотранспортни произшествия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моя странааа, моя Бългааарияяяя!
25
7
 
6
 
! Отговори
колю преди 8 години
А родителите защо не носят отговорност, когато децата им изскачат внезапно на пътя, докато мама и тати люпят семки в лаф с комшиите.
24
3
 
4
 
! Отговори
бг преди 8 години
Свинете в Турция,Израел,Англия и САЩ не искат в България да се спазват законите,защото това забавя плановете им.Искат анархия,искат несигурност,искат повече радикален ислям,искат повече изтъпления,искат повече гнусна чалга,искат условни присъди за убийци и ***.
23
7
 
2
 
! Отговори
Мите преди 8 години
Много глупости прочетох, тука ама много *** народ. ПТП-тата са непредпазливи деяние, а абсолютно на всеки може да се случи на пътя да удари пешеходец. Водача не е искал да мачка никого, за това законодателя е наложил по- леки наказания. Всъщност конкретния съд е наложил максималното предвидено от закона наказание, очевидно под медийния натиск.
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами да се дигнем на национален протест.Къде ни е солидарността с тези родители, български граждани, чисти българи?Някакви мутри ни убиват децата, ние седим и мълчим...
21
0
 
10
 
! Отговори
Турчин преди 8 години
Октай Енимехмедов който накара тюркоезичния ром Доган да се посере в гащите затвор, биячите му на свобода а за убиец на дете "цели" четири години.Наистина НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина твърде много са му 4 години на тоя пич. Досега трябваше да бъде утрепан с тояги и обесен с краката нагоре след това.
19
0
 
14
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Затворническо общежитие отворен тип .......това май беше дето си правят барбекюта музика ала бала .....олеле майко, а тук момчета за по 5-10 грама марихуана за лични нужди немогат да излязат с години от бургаския ........няма вече държава, има само едно гето !
18
6
 
3
 
! Отговори
Лини преди 8 години
4 год са малко за това престъпление. Но от друга страна не мисля че умишлено е убил детето, просто невнимание, което е било фатално. Но книжката завинаги трябваше да му я вземат а не само за 7 г. И според мен трябва да е в затвор със строг режим закрит тип а не открит.
17
1
 
4
 
! Отговори
гого преди 8 години
До бгПий си лекарствата и лягай човек да се наспиш
16
8
 
2
 
! Отговори
бг преди 8 години
Защо хазарските Билдербергски демони-фарисеи заседават на тайни срещи и какви решения взимат за гоите?
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Собственик на паяк....как ви звучи? Едни коли вдига, други не. Създал покровители в градчето, внушил си, че е недосегаем от местната власт, че градчето е негово и ето резултата. Няма да лежи 4години е ясно. Но като се върне има начин да си получи заслуженото щом 4 години са малко за убитото дете. Селянияхи власт, резултата се вижда в цялата страна.
14
9
 
3
 
! Отговори
бг преди 8 години
Няма съдии и магистрати,НАТО-ОТАН решава присъдите.
13
0
 
6
 
! Отговори
Християнин преди 8 години
Жалкия му животец ще мине като един дъх, в сравнение с това го го очаква - ще се разкайва ала ще бъде късно
12
3
 
29
 
! Отговори
.................. преди 8 години
СЪДИИ,ПРОКУРОРИ ПОЖЕЛАВАМ ВИ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ ДА ИЗПИТАТЕ МЪКАТА НА ТЕЗИ РОДИТЕЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е този убиец, шеф на паяк, нали се разбра, че е покровителстван от де що има държавен ,корумпиран хрантутник в околията. Пак много са му дали на първа инстанция .
10
2
 
5
 
! Отговори
SA преди 8 години
Връзвайте ги тия деца!С индивиди като тоя е пълно,а наказания няма и няма друго решение!Моето дете поне ще е така!!
9
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Осъденият заяви, че ще обжалва, защото наказанието от 4 години лишаване от свобода е твърде много."Нагъл, целият живот беше пред това дете, а той му го отне и смята, че 4 години били много за това. Неслучайно и друг път е карал като луд и е приковал към легло една жена в предишна катастрофа- човешкият живот за него няма стойност. Трябва да му лепнат доживотна, защото представлява обществена опасност.
8
1
 
35
 
! Отговори
НАГЛОСТ преди 8 години
След максимум 6 месеца ще го пуснат за добро поведение... До кога ще търпим това безобразие ? Съдийте и магистратите са за обесване.
7
1
 
8
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
е много е 4 години бе, на брайвик за 80 души му дадоха 20 години. като кого искаме да бъдем, като белите държави или като пакистан?