Няма да дам оставка, но нека си протестират!

Цацаров чака делото "КТБ" да стигне до съд по време на мандата му
Обновена: 14 юли 2015 09:05 | 14 юли 2015 09:05,
161
Няма да дам оставка, но нека си протестират!
Снимка: архив Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че няма да се поддаде на натиск и няма да си подаде оставката. Той обаче допълни, че живеем в свободна държава и уважава правото на протест на всеки.

"Няма да си подам оставката. Право на всеки е да протестира, да иска оставки и да се аргументира", каза обвинител №1 пред bTV.

Още по темата

За тази вечер е насрочен протест с искане за оставка на главния прокурор и в подкрепа на съдебната реформа. Тази нощ пък Съдебната палата бе осветена с надпис "Оставка".

Цацаров обяви и че няма да отиде при протестиращите, за да чуе техните аргументи, защото има достатъчно други ангажименти.

Главният прокурор отрече да води война с правосъдния министър Христо Иванов. За проверката, започнала по медиен сигнал срещу правосъдното министерство, той обясни, че е насочена срещу длъжностни лица, а не срещу министъра.

"Ако някой твърди, че проверката срещу правосъдното министерство е насочена срещу Христо Иванов и реформата, се лъже", каза още Цацаров.

Главният прокурор коментира и доклада на парламента за КТБ. "Как стана така, че тези, които приеха доклада в парламента, заметоха истината и написаха че КТБ е съществувала като пирамида?", попита той.

Цацаров зададе и въпроса дали някой се съмнява, че КТБ е било най-гледаното бижу на властта, която си го е гледала добре.

"В моя мандат смятам, че делото ще стигне до съд и няма да бъде прикрито нищо", беше категоричен главният прокурор. 

Главният прокурор коментира и промените в Конституцията. Той обясни, че не може да приеме популисткия подход към съдебната реформа и отсече, че системата не може да бъде променена с лозунги.

Цацаров прогнозира, че измененията в Конституцията няма да съберат нужната подкрепа в парламента. Той предрече, че в най-добрия случай промените могат да бъдат приети около Коледа.

"До броени дни обвинителният акт срещу бившия депутат от ДПС Христо Бисеров ще влезе в съда", обяви още главният прокурор. Той обясни, че прокуратурата няма нови данни за братя Галеви, въпреки информациите в медиите къде се намират те. 

"Задържането на хора като братя Галеви може да се осъществи по реда на международната правна помощ. Ако има наистина данни, а не публикации, ще се задействаме", каза Цацаров.

"В прокуратурата има некадърници, определени некадърници. Има много шлака, която с течение на времето трябва да изтече", каза още обвинител №1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
11
 
5
 
! Отговори
към платените идиоти преди 8 години
какво става тука , платената *** започна да драска , прескача от сайт на сайт , айде поспрете се , по умен прокурор от Цацаров не сме имали , а Христо Иванов и Радан Кънев изглеждат пред него като *** , така че по-кротко , това че 20-30малоумника му искат оставката няма никакво значение , наврете си я между подопашните бузи
46
4
 
13
 
! Отговори
отивай си преди 8 години
Другарят Цацаров е тапата която трябва да се отпуши за да може мръсния канал да се изтече.
45
3
 
14
 
! Отговори
оставка преди 8 години
Цацаров е в дъното на беззаконието в България.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"В прокуратурата има некадърници, определени некадърници. Има много шлака, която с течение на времето трябва да изтече", каза още обвинител 1."След като такава е констатацията, мога само да я приема.Но ще си позволя да насоча вниманието към кадрите, за които от различни публикации и изявления човек остава с впечатлението, че прокуратурата не разполага - медицински специалисти, икономисти, финансисти, банкери, ядрени физици и различни други техници... Защо, докога и как, явно са други бири.
43
2
 
16
 
! Отговори
Цвят.В преди 8 години
Ще те чакаме за Коледа да качиш още малко кг.
42
3
 
18
 
! Отговори
a преди 8 години
Аз пък съм убеден, че ще си я подадеш и след това официално ще станеш кадър на дпс - там където ти е мястото !Имаше един полуграмотен от дпс, който каза, че тяхната партия щяла да стане 7 милиона ...
41
2
 
7
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
НАЙ СТАРИТЕ ПРОФЕСИЙ СА *** И ПОЛИТИЦИ.И ТЕ СА БРАТ И СЕСТРА КОИ ПЛАЩА ПОВЕЧЕ ТОЙ ЩЕ *** -***..КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ПОВЕЧЕ ЩЕ ЩЕ СВИРИ НА КАВАЛА-ПОЛИТИК....ПОЛИТИК И ПОСТИТУТКА СА Е ЕДНО И СЪЩО.НЯМА ДА ПОДАМ ОСТАВКА НЕКА СИ ПРОТИСТИРАТ
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИскровСкрии са ве крадец
39
6
 
5
 
! Отговори
КОМУНИДИ 2015 преди 8 години
Много е интересно как другарите наричат дружките си , че са от ЦРУ хахахахха ше ме стопите от смях, кремълски къртици продажни...
38
5
 
9
 
! Отговори
Искров преди 8 години
Долу ръцете от моя пръв приятел Цацаров !
37
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само да го гледаш този шорпар е противно! А когато заговори започва и да ВОНИ! Ех Българио, Българио и това ако е ГЛАВЕН ПРОКУРОР!!!! И той като Другарят Орешарски- те балъците нека си протестират,аз ще си работя за блгинките мои и на другарите от кръга КОЙ!!! Срам и Позор за България! Ние не сме народ. защото ако бяхме това дебело и тлъсто Чучуло отдавна щеше да бъде изритано!
36
6
 
10
 
! Отговори
ЦАЦИПРАС преди 8 години
ченге -комунид оставка НЕ ПОДАВА!!!
35
5
 
14
 
! Отговори
Илиян преди 8 години
Ако беше прокорор на място , всички замесени в аферата КТБ трябваше да са в затвора вече . Марш от прокуратурата смърдяща на интереси( корупция)!!!
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименна село имате ли жьлти павета
33
6
 
6
 
! Отговори
Бъмди преди 8 години
Платена мрежа да си протестират. Не пречат на никой. Явно кръга капитал пак се е задействал. Даже по БНТ ще дават лобисти Таков. Ох...
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Започна се с народната власт, следващата стъпка е народен съд и не се чудете как така изведнъж сме станали народна република, само дето сега ще е по-зле, защото ще управлява завистта, а не идеал, ако ще и грешен.
31
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ застава зад Мая Манолова за омбудсман
30
3
 
5
 
! Отговори
КРАДЕЦА ВИКА..... преди 8 години
КРАДЕЦА ВИКА, ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!!!Е то добре за ЦАЦАРОВ, ама па точно от *** на платената ГАРГАМЕЛСКА ПРЕСТЪПНА МРЕЖА ... не върви.... неморално е КРАДЕЦА ДА ВИКА, ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!!!!!
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как може да не зачиташ мнението на гражданите при условие,че не върщиш нищо полезно за тях??????НАГЪЛ, НЕДОСЕГАЕМ БСПар...Вероятно ти предупреди Галеви да се скрият а сега подобна ще бъде заблудата за съдз на алчния Бисеров...
28
2
 
9
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 8 години
Е ТОГАВА ПЪК НИЕ ЩЕ ТЕ ИЗГОНИМ БЕ ДРУГАРЮ ПРОДАЖНИК???