Темида: Домашен арест за джигит, убил пешеходец!

Според съдията той не е опасен и няма да се укрие
14 авг 2015 17:23,
25
Темида: Домашен арест за джигит, убил пешеходец!
Снимка: архив Булфото

Пловдивският окръжен съд отказа да наложи постоянен арест на 24-годишния Милан Дивеков, който преди дни уби мъж на пешеходна пътека. 63-годишният Димитър Димитров издъхна на място, ударен от движещия се с над 100 км/час автомобил.

Съдия Нина Кузманова уважи искането на обвиняемия и го пусна под домашен арест. Според нея той не е обществено опасен и няма риск да се укрие, съобщи "24 часа".

Още по темата

Прокурор Тодор Павлов пледира Дивеков да остане в ареста. "Няма адресна регистрация, не се знае къде живее. Веднъж е казал пред разследващите, че е в жк "Тракия", а друг път - че живее в село Болярино. Такива като Милан превърнаха пешеходните пътеки в ешафод", обясни обвинителят.

Защитата на младежа пледира пък, че е с чисто съдебно минало и добросъвестно се е явявал пред разследващите органи. "Има реална опасност той да яхне друга, още по-мощна машина, и да ликвидира поредния пешеходец", смята обаче прокурорът.

Инцидентът стана в сряда вечерта на булевард "Никола Вапцаров" в пловдивския район "Южен" в отсечката между кметството и Втора градска болница.

Ударът е бил толкова силен, че от него е деформирана част от предницата на автомобила. Колата е успяла да спре на около 100 метра от мястото на катастрофата.

"Караше супер бързо, не успя да спре навреме, чухме удара и после спирачки. В първия момент шофьорът не искаше да слезе от колата и се канеше да избяга, но един по-здрав младеж го извади с ритници от автомобила и го шамароса", разказа малко след трагедията очевидец на случилото се пред Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
този *** вече е избягал
16
0
 
12
 
! Отговори
sallaadin преди 8 години
Ето това е ПООЩРЕНИЕ от Българския СЪД, газиш жив човек на пешеходна пътека и вместо в Затвора хоп на СВОБОДА! След има няма 2 3 дни, тоз ДЖИГИТ пак ще го гледаме по новините! И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ!
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
I sadiikata imala dete.....Gospod zabavja ama ne zabravja ....
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Допуска се основна грешка. Целта ни трябва да е да не се извършват нарушения по пътищата, т.е. да няма нарушители, а не след като е станала кататрофата, да се искат жестоки санкции. Тогава вече е късно и това е стилът на КАТ - да си правят измислени статистики, вместо да предотвратяват нарушенията и да няма загинали и ранени.
13
0
 
17
 
! Отговори
Х преди 8 години
Три пъти талона му е вземан за висока скорост.Сега убива в населено място,с висока скорост, на пешеходна пътека-този е направо за затвора а тя го пуснала,не само мирише, но вони на корупция.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато КАТ се крие зад храстите, така ще бъде - ще има джигити, ще има загинали и ранени
11
0
 
16
 
! Отговори
без морал преди 8 години
Убиецът няма адресна регистрация. По тази причина, любезната съдийка ще го приюти при себе си. За да може убиеца да е под нейния домашен арест.
10
0
 
16
 
! Отговори
Белене преди 8 години
Трябва отново да отворят Белене и да изпратят там и съдийката и убиеца, убил човек на пешеходната пътека!
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подкупни съдии
8
0
 
25
 
! Отговори
:( преди 8 години
Скоро ще започнат линчовете. Помнете ми думата.
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОТ УТРЕ ЗАПОЧВАМ ДА МАЧКАМА НАРЕД ПЕШЕХОДЦИ. ДА НЕ СЪМ ИМ ДЛЪЖЕН ДА ГИ ПАЗЯ? Я ВИЖТЕ КАКВИ СМЕШНИ ПРИСЪДИ ДАВАТ ЗА УБИТ ЧОВЕК НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА. ДОМАШЕН АРЕСТ С 1 ГОДИНА ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК И ПОСЛЕ ПАК СИ ДЖИТКАШ СЪС 100 У ЧАС ГРАДСКО. Е ОТ ТОВА ПО ДОБРЕ НЕМА. ПАЗЕТЕ СЕ ПЕШЕХОДЦИ ИДВААААААААААМ!!!!БУМ! АРЕ У ГРОБИЩАТА И ЕДНА ПЕНСИЯ ПО МАЛКО. КАКА ДА НЕ ИМ ЕВ*Ш МАМАТА НА ТАКИВА СЪДИИ?
6
0
 
18
 
! Отговори
референдум преди 8 години
Тогава ние решаваме ...
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво се оказа накрая? Че виновни за безпорядъка в България не са хулиганите на пътя, а общественоопасни елементи като лицето Нина Кузманова. Докато имаме такива "съдии" нищо добро не ни чака. Ако имаше съд, нямаше да има толкова престъпност!
4
0
 
37
 
! Отговори
jhh преди 8 години
пишлемето убило човек, не но е обществено опасен. За убойство на колко човека се смята за обществено опасен?
3
0
 
37
 
! Отговори
темида преди 8 години
Убиеца е бил с чисто досие и го пускаме от ареста... А съдиите имат ли въобще поне малко чиста съвест? Наистина няма такава държава!
2
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ии след като нямал постоянен адрес, къде по-точно ще бъде под домашен арест ?!
1
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако искат да накажат убийците, преди това да осъдят съдиите. Нашите престъпни съдии са готови на всичко за пари.