Карловският кмет обвиняем за безстопанственост

Той пък се оплаква, че е атакуван заради местните избори
17 авг 2015 16:08,
17
Карловският кмет обвиняем за безстопанственост
Емил Кабаиванов (в средата) в Следствието. Снимка: Dnes.bg

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Това се случи, след като днес сутринта той беше привикан на разпит в пловдивското следствие.

Още по темата

"Кабаиванов е обвинен, че е нанесъл щета от 23 хиляди лева на община Карлово за това, че е назначил трима фиктивни служители да отговарят за канализационния проект на администрацията, които са получавали средства, без да извършват реална работа", съобщи за Dnes.bg говорителят на прокуратурата в Пловдив Галина Андреева.

Подобна е ситуацията и с още петима служители, като разследването в тази насока продължава. Прокуратурата твърди, че всички разпитани по делото са заявили, че действително са получавали пари без основание, за което той е бил наясно. Кабаиванов от своя страна оправда случая с предстоящите избори.

"Ще направим необходимото с юридически документи, жалби и искания да разберем от какво са продиктувани тези действия, но те не са случайни. Ако изборите не бяха през октомври месец, бъдете сигурни, че в днешния ден нямаше да бъда викан за разпит", каза Кабаиванов на излизане от Следствието.

Обвинението му наложи и парична гаранция от 5000 лева.

Данните сочат, че умишлено е избягвал разпит по темата, като е представял документи, че лежи в болница.

"От назначена експертиза става ясно, че няма опасност за неговото здраве, ако участва в това разследване. Той е пребивавал в болница три пъти по-дълго от обичайното", каза още прокурор Андреева и поясни, че разследването е водено година и половина.

Някои от свидетелите са били разпитани и пред съдия, които разпити са били проведени в съда и при провеждането им не са присъствали служители на ДАНС.

"В хода на производството, част от разпитаните свидетели са се отрекли от първоначално дадените от тях, под давление на общинското ръководство, лъжливи показания. Посочили са и че са били изготвени фалшиви документи, които да удостоверят невярното обстоятелство, че членовете на звеното за управление на проекта са посещавали работните си места", казаха още от прокуратурата.

От там казаха още, че въпреки надлежното призоваване, карловският кмет е имал възможност да организира защитата си, но днес отново се е явил без защитник, разчитайки да предотврати привличането му като обвиняем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Карловец преди 8 години
До Карловец-истински пост 7Ало0, истински карловецо, ти или си от СДС централата или от БСП-то ама май ми миришеш на ДпС -то от централното!Ние от град Карлово не сме *** или тиквеници от Лукарските обори.Само затвор за такива като Кабаиванов и компания.Има опция : в дълбокото на ,, водопада,,.
14
0
 
2
 
! Отговори
турчин преди 8 години
Къде ли няма назначени такива хора в общинските администрации. Проверете общините в Лудогорието, как някои хора учат редовно и работят в общината, как общински служители си докарват по 4-5 хиляи на 6 месечие от проекти.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bravo na tosi smel Kmet koito ne dade da se otvori djamijsta na turzite a Tova e jasno gerb iska vsi4ki mesta koeto ne e pravilno 6te stanat skandali i kakva e polsata ot Tova nikskva no Ambitionen e bB i zz vsi4ko da e v tehni raze ne moje taka Tova ne e demokrati4no drugari ot gerb
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тази истария няма загадки. ДПС си поставя условие за всяко гласуване в парламента и за всяка подкрепа на когото и да е БЪЛГАРИН ! Но пък Бойко за когото гласувам винаги откакто се е появил само и само да не са комунистите на власт започна всеки ден да ме отвращава. ТОЙ НАИСТИНА СМЯТА НАРОДА СА ПЪЛНИ ЛИВАДИ ! ЗА ДА Е НА ВЛАСТ Е ГОТОВ НА ВСИЧКО ,ЗАЩОТО И ТОЙ СЕ ОКАЗА БИВШ КОМУНИСТ. КОМУНИСТИТЕ СА НЕНАСИТНИ АКУЛИ !
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами излиза, че 80% от кметовете са корумпирани и нарушават законите. Колко са предадени на прокурор и осъдени , за да служи за пример на следващите?
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До избирател от КарловоКато всичко било под давление на ДПС вземи обясни на всички нас, как така единствена община Карлово е загубило дело срещу муфтийството. Защо срещу останалите кметове, които не допуснаха мюфтийството да спечели няма подобно отмъщение.
9
0
 
4
 
! Отговори
Марто преди 8 години
И забрани чалгата, което е по-голямо престъпление! И е противоконституционно! И нарушава човешките права! Катран и перушина за тоя!
8
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
sega beztopanstvenost li e drugoto ime na korupciqta ili taka prisadata 6te e po leka kato smenqt ednoto ime s drugoto
7
3
 
3
 
! Отговори
Карловец-истински преди 8 години
Другарю червен *** от 6 ти въобще не си Карловец , а най обикновен клеветник от БСП . Само , че не си познал с доносите си характерни за доносник на ДС . В Карлово сме наясно с всичките позорни действия на прокурора , който е от ДПС . Нищо няма да постигнеш с тези клевети .
6
2
 
6
 
! Отговори
Карловец преди 8 години
Не зная кой и на каква цена е уредил въпросните лица да получат пари за несвършена работа, новсички от град Карлово знаят ,че по-корумпиран кмет не са имали.И то ,че въпросната персона е бил шеф на СДС.Е, Лукарски и компания пасти да ядат.Всъщност си задавам въпроса какво направи Кабаиванов и Лукарски сиреч СДС-то за ВМЗ Сопот което само тази година 2 пъти гръмна и имаше 2 пъти стачки на работещите5000 лв. глоба.Бълха го ухапала въпросната персона Кабаиванов или ,дебелия доктор, от Карлово.
5
1
 
1
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Тоя не е ли оная трътка, дето оглави СДС и го доразби? :-D:-D:-D
4
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
сдс кадри крадци и убийци
3
6
 
8
 
! Отговори
избирател от Карлово преди 8 години
Цялата дандания на прокурора е под давлението и указанията на ДПС . Не можаха да му простят бунта срещу връщането на джамията и побесняха. Въпреки всичко Карловци са наясно и пак ще гласуват за него. Апропо другарю прокурор какво ще кажеш за водното колело на Доган и ДПС в Кърджали където потънаха стотици милиони . Или някакви си 20 хиляди лева , които още не се знае от къде сте ги измукали са повече от милионите щета за Държавата .
2
12
 
5
 
! Отговори
стар седесар преди 8 години
*** пак искат да спрът европеиското развитие на България. Кабаиванов е добър кмет и най-важното не е *** от ДС. Само СДС!!!
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Фънди? М?