Пуснаха срещу 5 бона ексдепутат, обвинен в убийство

Николай Христов беше шеф на "Научни изследвания"
3 ное 2015 13:44,
10
Пуснаха срещу 5 бона  ексдепутат, обвинен в убийство
Снимка: архив БТА

Софийският апелативен съд пусна срещу 5000 лева бившия депутат и шеф на Научния фонд към МОН Николай Христов. Той бе арестуван през лятото след като бе обвинен, че е застрелял приятеля си Красимир Илиев. Трагедията се разиграа на 14 юли вечерта в столичния кв. "Лозенец".

Още по темата

По-късно стана ясно, че Христов стрелял по Илиев, с когото се познавали от години, след изпито солидно количество алкохол.

Според магистратите обоснованото предположение, че Христов е застрелял Красимир Илиев не е отпаднало. Нямало обаче опасност той да се скрие, защото имал постоянен адрес, не е обществено опасен и няма да извърши друго престъпление, съобщи "24 часа".

Бившият депутат престоя в ареста 3 месеца и половина. Според адвокатите му Ина Лулчева и Атанас Атанасов през последните два месеца разследването не е работило. Те са поискали разпит пред съдия на свидетелка - жената, която е била по това време в апартамента на Христов. Това им е било отказано, защото тя е разпитвана многократно. По делото са назначени много експертизи.

Разпитани са и много свидетели, но мотивът за престъплението така и не е изяснен. Двамата били приятели от 30 години и били в прекрасни отношения, но често се запивали.

Николай Христов е бивш депутат от СДС в 36, 37 и 38 Народно събрание, зам.-председател на Демократическата партия. Той оглави фонд "Научни изследвания", след като предишния шеф бе уволнен заради раздаване на пари на приближени. Назначаването на Христов бе атакувано с аргумента, че той не е от научните среди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
18
 
! Отговори
Марияна преди 8 години
Моля за дипломатически имонитеет и на мен ми трябва да позастрелям някой ей така 240 примерно
6
1
 
18
 
! Отговори
РепликаОт"Кръст преди 8 години
Някой ден, но този ден може никога да не настъпи, аз ще ти поискам услуга.Засега приеми моята услуга като подарък."Все пак звучи поетично, нали?:))
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До belafonteХа! ха !
4
2
 
27
 
! Отговори
Боко Кръстника преди 8 години
Помни кой те измъкна до като си жив защото някой ден и аз ще поискам услуга от теб capicci?
3
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябват спешни промени в правосъдието, така ще загинем. Всичко гнило трябва да се измете.
2
2
 
41
 
! Отговори
Ели преди 8 години
Моля, всички убийци с постоянни адреси да бъдат пуснати на свобода ! Не е фер да пускате само убийците гербери ! Боже от този народ нищо не става !
1
3
 
33
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Щом от ГЕрБ го пускайте веднага.