Стрелецът Савов: МВР да поеме вината за Лясковец!

Оправдайте ме, стрелях при самоотбрана, настоя той
13 ное 2015 18:16, Анисия Иванова
44
Стрелецът Савов: МВР да поеме вината за Лясковец!
Снимка: Булфото

Стрелецът от Лясковец Петко Савов заяви, че не е виновен за смъртта на командоса Емил Шарков.

Великотърновският окръжен съд заседава по делото за стрелбата в Лясковец, като в днешния ден приключиха всички пледоарии по делото, както на обвинението, така и на защитата.

Трагедията стана на 14 март миналата година. Тогава Савов стреля срещу спецчасти на полицията, предприели акция срещу него заради заплахите, с които от две години тормозел децата от близкото училище.

Савов се барикадира в дома си, уби една от баретите, които се опитваха да отнемат незаконното му оръжие, и рани други трима.

Още по темата

На Савов е повдигнато обвинение за убийство на полицая Шарков и опит да умъртви още шестима полицейски служители. Той е обвинен и за притежание на незаконно оръжие и боеприпаси.

По делото прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна при строг режим на изтърпяване. Най-тежкото наказание поискаха и близките на Шарков.

Пред съда обвиняемият каза днес, че съжалява за всичко, което се е случило, но няма вина в цялата ситуация. По думите му той е стрелял при неизбежна самоотбрана, за да защити своя и живота на майка си.

"Съжалявам за всичко, което се случи, защото от цялата ситуация пострадалите сме аз, майка ми, семейство Шаркови и едно дете, което остана сирак. Но аз нямам вина в тази ситуация, защото бях нападнат в дома си. Вината трябва да поеме Министерство на вътрешните работи. Разчитам на вашата съвест и моля да бъда оправдан по всички обвинения", каза още Савов.

В изявлението си пред съда Савов поиска още пълна възстановка на специализираната акция, която се проведе на 14 март в дома му.

По думите му записът от спецакцията е фалшифициран, затова поиска и нова проверка на записа, която да бъде извършена не от МВР, а от друга компетентна институция.

Според него оръжията, които е притежавал, са преместени от местата, на които ги е оставил. По думите му това е направено, за да се прикрие, че не той е виновен за смъртта на Шарков.

Присъдата по делото ще бъде произнесена на 19 ноември от 10.00 часа от Великотърновски окръжен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
5
 
! Отговори
Я пак преди 8 години
...киселяк с НЯКОЛКО ПАТЛАКА и БАЯ ПАТРОНИ.
10
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте писали глупости... Е. Шарков го застреляха свои... При стрелба щита под напора на съчмите се отплеснал назад и го уцелил в шията...Глупости!!! Ченгетата изпозастреляха свои като случая през 1993 или 1997 не си спомням годината.. точно... Защо от лазаров не спомена че с двама от спец. Полицаите 2 месеца са работили психолози???? А оня ранения защо го потулиха??? Случайност? Не мисля!!!
9
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този не е луд нито е опасен, просто един обикновен киселяк който не излиза. Такива има толкова много. С какъв акъл СОБТ го нападна...
8
3
 
6
 
! Отговори
До 13 преди 8 години
И как да я свършат? Ти от вълк кокал вземал ли си?Май само пожелателно се изказваш.
7
3
 
11
 
! Отговори
Умен гущер преди 8 години
То на полицаите не им е било лесно да се оправят с такава откачалка с незаконно(ако е вярно) оръжие в дома си и много боеприпаси. Едните са тръгнали като на сватба, другия откачалка-нелека ситуация, а който забърка кашата сега е на сухо.Справедливост по български...
6
6
 
20
 
! Отговори
Калиперов преди 8 години
Айде олан бе доживотен затвор, повече то 10-15 години не трябва да му дават. все пак човека се е защитавал у тях а не е ходил да напада някого.. За какви по тежки случаи на убийства не давт доживотен затвор..
5
8
 
12
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Абре ...сундюци ....вместо да ревете че бай ви Петко бил прав че стрелял с незаконното си оръжие по полицаи ......по добре ревете защо има осъдени хора които са направили абсолютно същото срещу роми ...влезнали да крадат и убиват ? Какво излиза бе Петкозащитници ....че да стреляш от вас по ченгета извън къщата ви е законно ...а да стреляш по роми влезли в къщата ти да де трепят (и то с законно оръжие) Е незаконно ? Я се вземете в ръце и не лайте само по това което ви подхвърлят бе агнета !
4
1
 
18
 
! Отговори
До 4 преди 8 години
Разбира се.Предвид това, че са репресивен силов орган НА ВЛАСТТА, не на народа, нещата си идват по местата.Всяка нова власт, емва първо закона за МВР. Защо ли? За да се пази от народната любов, естествено.
3
1
 
20
 
! Отговори
а другите преди 8 години
Колко удобно пред съда е изправен само физическия убиец ,а не трябва ли да има и едни други които измислиха и заповядаха това безумие наречено "ювелирната акция" която е добре ,че се размина с един убит.
2
2
 
25
 
! Отговори
Кум Мецан преди 8 години
Оня храбрец С. Лазаров, дето заповяда на полицаите къде е да обясни, защо извади нож на умрялото куче Перко Лясковски?
1
28
 
8
 
! Отговори
МИСЛЕТЕ!!!! преди 8 години
Преди да пишете, си помислете за децата в това училище и дали ако Вашето беше там щяхте да защитавате един такъв психопат на 50 живеещ с майка си и пушката.....