Кадровиците на Темида пак не избраха Куцкова

Тя: Не чух нищо за лоша работа като основание!
10
Кадровиците на Темида пак не избраха Куцкова
Снимка: архив, БулФото

Висшият съдебен съвет отхвърли кандидатурата на Нели Куцкова за председател на Софийския апелативен съд. Срещу нея гласуваха 11 от кадровиците, 8 я подкрепиха, а четирима се въздържаха.

Още по темата

Макар че по-голямата част от членовете на ВСС подкрепиха кандидатурата ѝ преди гласуването, тя не бе избрана да ръководи САС.

След вота Куцкова заяви, че става ясно, че който си позволява да се противопоставя на силните на деня, няма шанс да бъде оценен от гледна точка на професионалните си качества. Тя каза още, че се освобождава от едно притеснение за административна натовареност.

"Искрено съжалявам, защото колегите ми много разчитаха този път изборът да стане. Мъчно ми е за хората, които вярваха, че човекът, на когото те вярваха, може да бъде избран", допълни тя.

Куцкова заяви, че не е чула никакви мотиви против личността й. "Призовах всеки, който смята, че съм или бих упражнявала обществен натиск, който прилича на корупционен, както казаха, да попита съдиите от Софийски окръжен съд дали има един такъв случай през 11-те години, в които съм била председател", каза още тя и допълни, че чула обяснения за политическото й минало, от което не се срамува, защото не била направила нищо нередно.

"Не чух нищо за лоша работа като съдия - мързел, безотговорност или корупция, които биха били много сериозни основания да не бъда избрана", коментира Куцкова и изтъкна, че за пореден път този избор остава неясен.

При първото гласуване тя не събра достатъчно подкрепа, но Върховният административен съд отмени решението заради липса на мотиви.

Куцкова каза, че ще прецени дали да обжалва този път, защото очевидно е нежелана за мнозинството от този Висш съдебен съвет.

"Не знам дали е достатъчно отговорно спрямо съда да обжалвам, защото това ще проточи още повече процедурата", разясни тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: ВССНели Куцкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
хайде де преди 8 години
Чиновници са тези от ВСС, не Куцкова- тя е съдия от практиката. И какъв работодател е ВСС? Те да не се изживяват на частна фирма? Аха, бат Бойко и Цацаров /съответно Пеевски/ така наредиха! Ей, това е независимост на ВСС!
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не я познавам , но ако няма агентурно минало като доносник на тошовата държава или някъкъв друг вид *** къде е тръгнала да се мери с мъжете?
5
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера защо тази жена се смята за абонирана за поста и едва ли не другите са длъжни да я изберат. Все едно да отида на интервю, да отговарям на условията и да започна да споря с работодателя защо не ме назначава. Понякога и малък детайл е достатъчен , за да предпочетат друг кандидат. Ама така са някои "чиновници"- все едно са им длъжни всички останали
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се кандидатира пак! докато станат смешни и накаря я изберат!
3
0
 
12
 
! Отговори
работещ преди 8 години
"се се освобождава от едно притеснение за административна натовареност.Щом иска да се освободи от натовареност,защо се кандидатира?Поредното доказателство,че висшите магистрати не искат реформа,защото всички са корумпирани-вижте само как живеят.Вижте и т.нар.протести на съдиите-в другите градове всички се спотайват,за да не им изстине мястото.Спомнате ли си репликата на мутрата-"Реформа след Цацаров".Кратко и ясно заявяване,че нищо няма да стане-само прах в очите,за да не се виждат заемите.
2
2
 
8
 
! Отговори
пет 5 преди 8 години
не била подвласна на - мързел, безотговорност или корупциями това е принципната основа за израстване във всяка една държавна институция,пък и с това са известни върховете на съдебната систематака че избора е съвсем логичен- само дето ми е странно как избаха Лозан Панов - сигурно незная някои неща
1
7
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
който се набърква в политиката не може да бъде съдия винаги ше има съмнениязащо обаче ф димитров е в конст съд като няма стаж като юрист за менконст съд не е институция