Английският посланик: Още промени в Конституцията!

"Европа очаква реформите в правосъдието да продължат"
Обновена: 20 дек 2015 12:16 | 20 дек 2015 12:15,
86
Английският посланик: Още промени в Конституцията!
Посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс. Снимка: bTV

Промените в Конституцията са важна първа крачка, която предприе вашият парламент, но държавите от ЕС очакват още стъпки, коментира посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс.

Тя е харесала речта на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов от 11 декември по повод 135-годишнината на ВКС.

Още по темата

"Харесаха ми не само думите, но и начинът, по който той произнесе нещо, което аз считам за много важно. Това е проява на един много силен и независими съдебен ум, нещо което е много важно за развитието на демокрацията", коментира дипломатът пред bTV.

По думите й е хубаво, че вече има и натиск отвътре за реформи в системата на правосъдието.

Ема Хопкинс се надява новият министър на правосъдието Екатерина Захариева да продължи с бързи темпове реформите. Тя очаква да чуе нейните предложения, които ще са продължение на ремонта на конституцията. Би я попитала: "Ще продължите ли със същата голяма амбиция съдебната реформа в България?"

Хопкинс настоя, че за една силна демокрация е нужна силна и функционираща съдебна система – независим главен прокурор, ефикасно разследващата полицейска система и система за наказателно правосъдие.

Относно очаквания доклад на ЕК за напредъка на България в областта на правосъдието, посланикът каза, че ще има критики към борбата с корупцията по високите етажи на властта.

"Европа внимателно ще наблюдава дали ще бъде гласуван и в какви срокове антикорупционният закон на Меглена Кунева", допълни посланичката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
zashto tryabva tazi perhedrolena kuhavela da ni kazva tova koeto tryabva da se napravi ???kakvto e naroda takava ni e darjavta skapana absurdna
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая кифла що не вземе да- продължението го знаете или се досещате
11
4
 
4
 
! Отговори
айде по полека преди 8 години
До 14скъсахме всички търговски връзки с Русия и страните от бившето СССР-що ли четох ,че поради наложените санкции износа ни към русия бил спаднал с 30-на % ,нали уж според теб не търгуваме с русия?за старите блокове сами ги затворихме но е по-добре да не рискуваме с морално остарели технологии-кой ни спира сега на направим 7-ми блок ако ни трябва?а какво повече очакваш от ес освен критики и наставления-да ни изпратят цял държавен апарат ли
10
6
 
7
 
! Отговори
мразя ЕС преди 8 години
О, как мразя ЕС! Мразя ги повече и от ИД и Хамерика взети заедно! Нямам търпение да се разпада!
9
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се сърдете на тази "английска Лейди".Сами сме си виновни, нищо не направихме както трябва за последните 25 г. Разрушихме си държавата, стоим в ЕС като безгласна буква там в ъгъла в пъна пататия потънали в корупция и всеки ни казва какво да правим.В това време страните от Висшеградската четворка яростно си защитават интересите и не се слагат на никой в ЕС - затова са и по-добре и повече ги уважават.
8
18
 
6
 
! Отговори
Европеец преди 8 години
Евроатлантическата принадлежност на България - гарант за сигурност и стабилност на страната!
7
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой ЕС, госпожа, този, който искате да напуснете ли? Мерси!
6
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От какво сме в скапаното ЕС само ни размахват пръст а България става все по бедна. Преди да влезе в ЕС 81 година Гърция беше бедна страна в сравнение с България при соца. Но там наляха милиарди а на нас само размахват пръст, накараха ни да си съсипем енергетиката, промишлеността и селското стопанство и сега внасяме всичко, дори краставици и домати от ЕС (само от ЕС, от другане не може нито да внасяме, нито да изнасяме).
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, точно така. А австрийският посланик ни посъветвал да не настояваме за Шенген сега, а когато дойдат по-добри времена, да поставим отново кандидатурата и те щели да я разгледат ако имаме добро поведение. Тия ни правят на мамуни!
4
4
 
15
 
! Отговори
х-м преди 8 години
До БългаринТи със сигурност си нещо друго, но не и българин. А няма нужда...
3
16
 
4
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Българите трябва да докажем, че сме достойни евроатлантици и заслужаваме честта която ни оказаха да ни приемат в голямото англосаксонско семейство. Необходимо е да положим усилия за да изпълним директивите и препоръките на нашите по-старши парньори, за да видят, че можем да бъдем истински европейци!
2
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Герчо,Герчоо, Герчоооооо....,да ти *** ******!!!
1
6
 
19
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
Да Живеят Пакистан и Индия,МАДАМ!!!