Английският посланик: Още промени в Конституцията!

"Европа очаква реформите в правосъдието да продължат"
Обновена: 20 дек 2015 12:16 | 20 дек 2015 12:15,
86
Английският посланик: Още промени в Конституцията!
Посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс. Снимка: bTV

Промените в Конституцията са важна първа крачка, която предприе вашият парламент, но държавите от ЕС очакват още стъпки, коментира посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс.

Тя е харесала речта на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов от 11 декември по повод 135-годишнината на ВКС.

Още по темата

"Харесаха ми не само думите, но и начинът, по който той произнесе нещо, което аз считам за много важно. Това е проява на един много силен и независими съдебен ум, нещо което е много важно за развитието на демокрацията", коментира дипломатът пред bTV.

По думите й е хубаво, че вече има и натиск отвътре за реформи в системата на правосъдието.

Ема Хопкинс се надява новият министър на правосъдието Екатерина Захариева да продължи с бързи темпове реформите. Тя очаква да чуе нейните предложения, които ще са продължение на ремонта на конституцията. Би я попитала: "Ще продължите ли със същата голяма амбиция съдебната реформа в България?"

Хопкинс настоя, че за една силна демокрация е нужна силна и функционираща съдебна система – независим главен прокурор, ефикасно разследващата полицейска система и система за наказателно правосъдие.

Относно очаквания доклад на ЕК за напредъка на България в областта на правосъдието, посланикът каза, че ще има критики към борбата с корупцията по високите етажи на властта.

"Европа внимателно ще наблюдава дали ще бъде гласуван и в какви срокове антикорупционният закон на Меглена Кунева", допълни посланичката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Химическа кастрация за британските педофили у нас е едно добро начало за съдебната реформа.
32
4
 
2
 
! Отговори
Миро преди 8 години
До ВасилевВ справедлива среда държавите и хората се развиват виж Швейцария,Лихтенщайн,Австралия,Япония,Сингапур,Швеция.
31
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние решаваме дали да има промени в Конституция, ние решаваме кога да ги направим колко на брой да са и от какъв тип, ясно ли ти е перхидролена гъско?
30
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм те упълномощавал да идваш тук, да ми даваш наклон в живота с претенции и да ми раздаваш заповеди. Обирай си *** и марш обратно!
29
9
 
6
 
! Отговори
Миро преди 8 години
До АнонименBTV я викат на интервю, жената споделя.Казала е много дипломатично,че сме в мафиотска клоака.
28
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти нямаш никаква власт, нулев авторитет у нас, нулева обществена подкрепа, никой не е гласувал за теб, нямаш право да се месиш във вътрешните работи на България и да настояваш за промени в Конституцията, ти си г-жа Никой. Как смееш бе нагла британска ***? Отвращаваш ме!
27
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Джакда по цял ден това ми е работата, да следя новините и да плюя по шута волен и неговите интелигентни последователи - цвета на нацията.
26
2
 
3
 
! Отговори
Миро преди 8 години
До ВасилевКогато една пиявица се залепи за един организъм, той не е пълноценен.България има цели касти от пиявици и никакъв облик не може да придобие.Стигнали сме дъното и затова хората ни казват,че имаме проблеми с правосъдието.Вече за икономика изобщо не се говори.Следиш ли ми мисълта
25
2
 
2
 
! Отговори
Василев преди 8 години
До МироПри отворена пазарна икономика , субсидирани европейски и американски производства, дъмпингови китайски стоки, как ще оцелее българската икономика, и защо сринахме пазарите в арабския свят, африканските,руските,южноамериканските???За да станем член на ЕС, и да живеем на подаяния и еврофондове, и да нямаме собствен облик и икономика???!!!Агент Ларди Стивънсън!ЦРУ!!!
24
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пеевски и неговия шут - Волен са нашите будители и патриотични деятели. Чуждите агенти вън!
23
2
 
1
 
! Отговори
Миро преди 8 години
До 23Ако произведеш количество на добра цена,офертиташ клиентите и организираш логистиката и ще стане.Има и друг вариант садиш жито и взимаш субсидия без да плащаш осигуровки и да си губиш времето за иследвания, торене , бране, персонали и други.
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Англия да не ни се бърка! Бойко и Пеевски са нашите владетели, имаме си СУВЕРЕН!
21
3
 
6
 
! Отговори
Миро преди 8 години
До Василев"нямаме индустрия,селско стопанство и пазари, след като станахме демократична евроатлантическа държава!"Нямаме защото заводите се дадоха на наши хора, а те ги нарязаха за бърза печалба.После взеха други неща и ги нарязаха на части.Мафията не произвежда, не дава работни места.Пазарите ни стоят, ние нямаме стоката и количествата и не сме конкурентни.Подготвения ни персонал замина и си вади хляба в чужбина.Субсидиите които ЕС ни даде в индустрията са пак в мафията.Скоро ще режат и тях.
20
2
 
1
 
! Отговори
23 преди 8 години
например как си представяш да продължим износа който сме имали към русия например на корнишони....А ти например как си представяш изобщо на изнасяме нашите корнишони и стоките на новосъздадените българскитв фирми с 10-15 годишна история (ако изобщо нещо се произвежда) в ЕС и да конкурираме западните фирми с опит, ноу-хау и над 100 годишна история които стабилно са стъпили на европейския пазар - може би ше се откажат от печалбите и ще съкратят персонала заради напите корнишони.
19
6
 
5
 
! Отговори
Миро преди 8 години
До писнА ми!Жената я питат, тя споделя.Българската мафия и битовата престъпност пречи на фирмите в България.Все повече хора са буквално безнаказани от правосъдието.Имам земя до махала, как да направя парници? Как да направя хладилници и да опазя нещата?Как да пласирам стоката без да деля с определени хора.От пресъпността цената на имотите в засегнатите райони пада.Бизнес средата се води за рискова и хората сменят мястото.Малко ли българи избягаха от България, как очакваме чужденци?
18
3
 
3
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Българското правосъдие трябва да служи първо на големите корпорации и банки!Селяни, искам да помислете над факта, не е ли това груба намеса във вътрешните работи на държавата, един посланик да дава насоки кое да се променя???Селяни, хвърлят ви прах в очите, кардиналният въпрос е защо ние нямаме индустрия,селско стопанство и пазари, след като станахме демократична евроатлантическа държава!Агент Люк Кембъл!ЦРУ!!!
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"стоим в ЕС като безгласна буква там в ъгъла в пъна пататия потънали в корупция"Лека подробност само - според данни на Евростат корупцията в ЕС и в страни като Германия, Франция, Белгия е не по-малка от България, но там са по-богати и хората не го усещат - ако тук взимаш 500 лева и си ощетен от корупцията с 50 лева - боли, а ако имаш 3000 евро и те ощетят с 300 - пак си живееш прекрасно.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бих и препоръчал да си гледа посолството и да не се бърка, въпреки, че е права!
15
3
 
1
 
! Отговори
да те питам преди 8 години
До 14например как си представяш да продължим износа който сме имали към русия например на корнишони. при соца търговските договори бяха между държавни обединения но сега всяка косервна фабрика играе сама и тя трябва да се договори на място в русия. освен това вече земята е на собствениците и няма ткзс-та произвеждащи в големи мажаби и планово за да може да се задоволят големи руски поръчки . сега трябва инициатива която я няма в България
14
5
 
3
 
! Отговори
Миро преди 8 години
Добър посланник, не крие нищо и даже споделя какви са проблемите на България.Жалко е,че няма кой да чуе как изглеждат нещата от страни.