Цацаров подхваща убийците на Тодор и бияча Чоков

Главният прокурор иска доклад още в края на деня
14 яну 2016 12:52,
39
Цацаров подхваща убийците на Тодор и бияча Чоков
Снимка: архив, Булфото

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров днес в Окръжна прокуратура - Враца са изпратени прокурори от Върховна касационна прокуратура.

Възложена им е спешна проверка на хода на разследването на убийството на Тодор Йорданов и на действията на органите на досъдебното производство по това дело.

Още по темата

Възможната причина прокурор №1 да вземе нещата в свои ръце са действията на подчинените му от Окръжната прокуратура във Враца.

Вчера те повдигнаха много леки обвинения на братята Дамянови, които пребиха до смърт Тодор. Тезата на окръжните обвинители е, че двамата мъже са причинили смърт по непредпазливост. За това престъпление максималната ефективна присъда е 5 години.

Предмет на проверката ще бъдат и твърденията на кмета на Враца Калин Каменов за осъществено изнудване спрямо него, както и реакцията на правоохранителните органи.

По разпореждане на главния прокурор, прокурори ще работят на място и в Бяла Слатина.

Там те ще проверяват всички преписки и дела, касаещи кмета на Галиче Ценко Чоков и членове на семейството му, включително и действията по жалбата на Радослав Илиев срещу Мартин Чоков, за нанесен побой.

Съобразно разпореждането на главния прокурор, първите резултати от действията на проверяващите екипи следва да му бъдат докладвани до края на днешния ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
19
 
9
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
защо въобще са им повдигани обвинения при очевидна самозащита? 100 души са снимали с телефон, какво го умуват толкова
5
3
 
22
 
! Отговори
Bond преди 8 години
Сетила се Мара да се побара!След дъжд качулка!
4
4
 
19
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Премиерът на страната да вземе отношение! Причинена смърт по такъв жесток начин и видима за десетки свидетели трябва задължително да се наказва с доживотен затвор! При кражба наказанието трябва да е рязане на ръце на центъра видимо за всички граждани! Глобите за нарушителите по пътя трябва да се увеличат в 5 кратен размер! Ако съдебната система се промени в скоро време и тези закони се ориемат, ще спрат и побоите и смъртните случаи, и кражбите, и нарушителите по пътя! Всички Българи трябва да
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помня кога Цацаров стана главен. Дори се подписах в негова подкрепа. От тогава колко неща подхвана, но подобри ли се законността в държавата ни?
2
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано дeбeлoгъзи мутри да yбият децата на тези, които защитават убийците от Враца, накрая съдът ще докаже че убитият се е самоубил с бокса.
1
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала на Цацаров ... от доста време той е единствената надежда за някаква промяна.