Мъж доказа в съда, че не е можел да духа в дрегера

Астмата го спасила да плати 2 бона глоба и да не може да шофира
17 фев 2016 07:37,
14
Мъж доказа в съда, че не е можел да духа в дрегера
Снимка: архив, Булфото

Мъж доказа в съда, че не могъл да диша в дрегера. Н. Караджиев обжалва в съда санкция от 2000 лв. глоба и лишаване от право да управлява МПС 2 години.

Санкцията му била наложена след като на 1 август м.г. го спрели с мотопеда му за проверка за алкохол в Мадан. Полицаите останали с впечатление, че маданчанинът нарочно запушва с език дрегера, за да не може да влезе въздух в него. На дисплея се изписвало грешка и недостатъчно вдишан въздух.

Полицаите възприели поведението му като практически отказ да му направят проверка за установяване на употреба на алкохол. Мъжът не носел и контролния си талон от свидетелството за управление.

В съда мъжът доказва с медицински документи, че има белодробно заболяване, което му е пречило да издиша необходимия въздух. Епикриза от деня на проверката дава заключение, че мъжът е бил в пристъп на обострена бронхиална астма. Три месеца той провеждал амбулаторно лечение, но въпреки това имал пристъп. Резултат от лабораторно изследване за алкохол нямало, тъй като той не отишъл да го направи.

Магистратите в Мадан отмениха санкциите с мотиви, че не се доказва безспорно, че умишлено е препятствал проверката с дрегера и не ставало ясно за какво е санкциониран - дали за това, че е отказал проверка за алкохол, или че не е направил медицинското изследване за концентрация на алкохол в кръвта му.

За липсата на контролния талон към свидетелството за управление пък санкцията му пада, тъй като в наказателното постановление полицаите написали "не представя", но не описали какво не представя, пише "Труд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
мда преди 8 години
Некадърни полицаи - тормозили са болен човек, работили са през пръсти, дори не са си написали акта като хората. Подгонили един *** с мотопед. Защо не гонят тия с джиповете на пешеходните пътеки, или паркиращите безогледно?Простотия до шия, закривай тая държава!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KAKTO VINAGI POLIZAITE SA NEGRAMOTNI.
8
1
 
20
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 8 години
Поредният случай доказваш, че КАТ трябва да се закрие.
7
6
 
12
 
! Отговори
Диана преди 8 години
С астма, ама кара мотопед.... да диша изпаренията по-лесно. И защо не е направил кръвна проба, след като не може да дава проба на дрегера.... има нещо гнило тука. Добре е да се разровят из медицинската документация, астмата е продължително заболяване и трябва да има много предходна или последваща документация. И ако има фалшиви документи да осъдят и лекарите, които са ги издали. Много лекари издават фалшиви документи за някой лев без да си дават реална сметка какво всъщност правят.
6
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само не разбрах защо няма кръвна проба, и защо не е представена.Която в този случай е задължителна да се направи.
5
12
 
11
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Полицията да обжалва на по-горна инстанция! Това е дело, което държавата може да спечели. Астмата си е астма, но медицинската документация си струва да се провери за достоверност. Прави впечатление поредицата от "случайни" събития в полза на нарушителя. Такива тарикати сме ги виждали.Съдете астматика до дупка! Да ходи пеша, докато оздравее!
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С асма хората не трябва да се притесняват , дали са пили алкохол стига да не се съгласяват да дадат кръвна проба.Новия прецеден създаден от родния ни съд и с съдействието на полицията. Не че уникалните прецеденти са нещо ново ,има много гениални прецеденти в съда по принцип.
3
1
 
31
 
! Отговори
... преди 8 години
Само от последното изречение става ясно колко са некадърни и неграмотни родните полицайчета.
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
когато си *** обикновено е до живот, в случая докато си полицай
1
1
 
43
 
! Отговори
Пич преди 8 години
Гениално! КОмедия от грешки с участието на КАТ в главната роля. Ханко Брат - поддържаща, режисьор постановчик - Министерство на образованието на РБ и милиционерската школа за младши командни кадри.