Съдят лекар за менте диплома, извадил се кардиолог

Иначе 55-годишният д-р Вутов е лекар, но "Вътрешни болести"
17 фев 2016 07:22,
13
Съдят лекар за менте диплома, извадил се кардиолог
Д-р Иван Вутов. Снимка: Монитор

55-годишният старозагорски лекар Иван Вутов ще застане пред Темида за използване на фалшива диплома.

Срещу него в Старозагорския районен съд е внесен обвинителен акт за документно престъпление.

Д-р Вутов ще отговаря за това , че през периода от 11 юни 2010 г. до 27 декември 2013 г., в условията на продължавано престъпление, съзнателно се ползвал от неистински официален документ за придобита квалификация - свидетелство за призната специалност и права на специалист по "Кардиология" от 1 юни1996 г., на което е придаден вид, че е издадено от Медицински университет – София.

Фалшивият документ е бил използван на два пъти: пред Управителя на МБАЛ "Св. Иван Рилски" ЕООД и пред изпълнителния директор на МБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович" АД в Града на липите.

В хода на производството е установено, че през 1985 г. лекарят е завършил висше образование "Медицина". През 1991 година след успешно положен държавен изпит е придобил права на специалист по "Вътрешни болести". През същата година е подал документи да бъде зачислен за специализация по втора специалност "Кардиология".

Със заповед от 25 септември 1991 г. е бил зачислен за специализация с база Първостепенна окръжна клинична болница – Стара Загора, като е започнал специализацията на 1 юли1991 г. За обучението му по специалност "Кардиология" му била издадена книжка на специализиращия. През месец март 1995 г. и през месец май 1996 г. Иван Вутов се явил на държавните изпити за специалност "Кардиология", които обаче не издържал, разказва "Монитор".

След второто си неуспешно явяване на държавен изпит по специалност "Кардиология", в началото на месец юни 1996 година медикът се снабдил с неистинско свидетелство за призната специалност "Кардиология".

За съставянето на документа от Иван Вутов не може да се търси наказателна отговорност, според разследването. Към настоящия момент делото е насрочено за разглеждане от състав на Районен съд – Стара Загора през март т.г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
тя преди 8 години
Чак толкова не му е фалшива дипломата , къде , къде имаше истински фалшиви дипломи , като на Калина Илиева , заемаща много висок пост в държавата /шеф на САПАРД/ със средно образование и причинила загуба за милиони на страната , а на нея съда й наложи смешно наказание : 1 000 лева административна глоба!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато лекар извърши престъпление, да го осъдят. Понятието грешка, показва че няма престъпление. Няма безгрешни хора. Няма лекар, който да не е допускал грешки. Повечето "грешки" са причинени от системата на здравеопазване, която е престъпна. По статистически данни в световен мащаб точни диагнози се поставят в 75% от случаите. Безгрешни са само чиновниците и лекарите които не работят медицина.
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не осъдят някой лекар за лекарска грешка, причинила смърт или тежки и необратими последствия ?Само тъпотии в тази *** изоглавена държава !
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До "запознатия"Май не си запознат. Работил е в МБАЛ Киркович с фалшивата диплома, след което се е преместил в МБАЛ Тракия заради по-доброто оборудване и заплащане. Там се установява, че е с фалшива диплома и е уволнен. Отново го вземат в МБАЛ Киркович защото няма кой да работи. Повечето свестни кардиолози са в МБАЛ Тракия и там е най-добрата кардиология в момента в областта. Работи в общинската болница до завършване на раследването. Иначе към д-р Вутов нямам нищо против. Това е истината.
5
3
 
13
 
! Отговори
Запознат преди 8 години
Проблема на човека е , че си разреши да бръкне в джоба на мафиотите от "Тракия" и да отклони едни пари от тяхното звено по инвазивна кардиология , създавайки конкуренция в държавна болница.А иначе доктора е един от най добрите кардиолози които познавам и дипломата му въобще не е фалшива а обявена за такава от лекарската мафия заради нарушени сериозни финансови интереси.
4
5
 
11
 
! Отговори
zeus преди 8 години
И какво, човека е медик, Кардиология е завършил семестриално, работил е дълго по специалността. Доколкото прочетох мнения на пациенти и колеги слага в малкия си джоб много дипломирани кардиолози.
3
6
 
2
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Bi tryabvalo da poluchi 5g zatvor za falshificirane dori samo na podpisa,a toi e poluchaval pari za kardiolog,sledovatelno ima i izmama za prisvoyavane na pari po nechesten nachin oshte pone 3g i tryabva da vuzstanovi vsichki pari na durjavata,no poneje v BG nyama efektivno osuden lekar,sudiite shte go nasadyat samo na uslovna +obshtestveno polezen trud zaradi parite i probaciya tova e...pochti sum ubeden...
2
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те всички лекарски дипломи така или иначе са фалшиви, защото докторята до един са алчни, корумпирани некадърници.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
иначе 55-годишният д-р Вутов е лекароткъде си е купил лекарска диплома тоя *** стигнете до дъното не ни хвърляйте прах в очите