Убил дъщеря си съди България, гадна му била килията!!!

Мастиката: Че съм го направил, съм го направил, като куче ли да умирам?
25 фев 2016 10:30,
144
Убил дъщеря си съди България, гадна му била килията!!!
Снимка: Кадър BTV

Осъден на доживотна присъда, без право на замяна за убийство на дете, съди държавата, че не му осигурява достатъчно добри условия за пребиваване.

През 1998 г. Димитър Георгиев-Мастиката убива по особено жесток начин доведената си 7-годишна дъщеря Иванка. Излежава доживотната си присъда в затвора в Пазарджик от 2000 година. Преди това е бил в затвора за убийство на възрастна жена. Излиза от затвора и се запознава с майката на убитото момиченце.

"Аз не я харесвах още от началото, защото като върша работа, водех и комшийките. Тя ме хваща и казва на майка си. С майка й става скандал. Тя се обажда на полицаите, че съм крал. Няма никакво възпитание", сподели Димитър пред bTV.

"Заведох я в една местност да събираме охлюви. Аз събирам и тя не събира. Ядосах се и й посегнах. Тя залитна и падна. Не съм я ритал, посегнах да я ритна, но не съм", продължи разказа си той.

Малко след като увери, че не я е ритал обаче, той се изпусна: "Ритах я, но не силно". След жестокия побой Иванка е хвърлена в реката.

"Аз да не се разкайвам? Всяка вечер сълзи ми текат?", категоричен бе Мастиката. На въпрос как си мисли, че щеше да изглежда детето днес – той отговори: "При добро възпитание – щеше да е добра".

Затворникът разказа и за условията, в които живее. "Телевизорът ми се прецака, няма течаща вода, няма тоалетна. Ние сме на кофа - 10 килограма кофа, и шишета – по 2,5 кг - 3 кг. Сутрин оправяш се, взимаш си закуската и се прибираш. Ако ти се ходи до тоалетната, използваш кофата", жалва се убиецът.

Той обаче признава, че когато махне на надзирателя, той го придружава до тоалетната и не му се налага да ползва кофата.

"Те са длъжни да ми осигурят течаща вода. Защо да ме е срам? Искам си условия! Че съм го направил, съм го направил, като куче ли да умирам аз?", недоумява Димитър.

Прокурор по делото му е сегашният вицепремиер Маргарита Попова. Сега той иска тя да го помилва. Събира нейни снимки, защото му била "любимка".

"Ако мога за два дни да изляза, навън да умра. Тука ги копат под ореха", допълва Димитър Георгиев.

Издръжката на един затворник на месец е около 800 лева. Държавата вече е изплатила около половин милион лева за дела, заведени от лишените на свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
0
 
! Отговори
ali baba преди 8 години
Невярна информация. Убиеца не съди държавата а Е осъдил вече държавата. Присъдени са му 10000?
111
1
 
0
 
! Отговори
master888 преди 8 години
До Идио ne e li otvratitelno.edin pensioner da iznemogva s 250 lv naq mesec a ubiec sociopat da struva na danakoplateca 800 lv.j go gramnete v tikvata toj boklik boklichalan
110
1
 
2
 
! Отговори
аман! преди 8 години
До Анонимен Номер 130, а пък аз мога да те уредя с напълно истински некролог.
109
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На рамите мана намирате а повече жт тях правите...Българска работа ромска работа.
108
2
 
16
 
! Отговори
държавник преди 8 години
Държавата да промени законите и всеки да си заработва издръжката в зандана. Не да ми лежи и тарикатства.
107
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще плащаме обезщетения за лоши условия в затворите, а никой не коментира колко беше похарчила от парите за затвори ДПС-арката Саприе Сапунджиева за да си ремонтира апартамента
106
1
 
26
 
! Отговори
цък преди 8 години
Общесво, в което престъпникат има повече права от жертвата си е обречено на ежедневно поругание и насилие!
105
2
 
21
 
! Отговори
Втори път му е преди 8 години
Нали преди това вече е бил в затвора за друго убийство и знае какви са условията.
104
1
 
36
 
! Отговори
Идио преди 8 години
Гробчето на детето дали е по-удобно място? Да се разменят с момиченцето, като не му харесва в затвора.
103
2
 
21
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 8 години
Ами така е... Европейски съюз, толерантност , демокрация, хуманност. Вместо да му пръснат мозъка с макаровеца, той съди държавата ни в ЕС. И печели !Искахте демокрация ,ей ви я демокрацията. Радвайте и се.
102
1
 
21
 
! Отговори
------ преди 8 години
Бе лелицата му....., я го прати да бачка от 6 сутринта до 6 вечерта, със гривна на врата в която има взривателен шнур и ха се е опитал да избяга ха му хвръкнала главата .Държавата ще му плаща 800лв. издръжка, при положение, че е отнел живота на дете
101
1
 
26
 
! Отговори
realen преди 8 години
Той сам си е избрал да живее в затвора. Въпрос на личен избор. Ако искаш да живееш в нормални условия, да не си убивал дъщеря си. Гний куче!
100
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, бe ***, да - като куче мpи! И на майкa ти няма да й е мъчно за теб!
99
1
 
16
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Разходите за консумативи, поддръжка на сградите, мерки за сигурност, заплати на персонала и т.н. са сериозни и издръжката може наистина да е около 800лв. За доживот осъдените с видео наблюдение и куп други специални мерки за сигурност сумата е още по-голяма може би и двойно.
98
5
 
14
 
! Отговори
. преди 8 години
Абе разни социолози и не знам си кви анкетьори пишат, че за издръжката на един човек на месец за да живее нормално трябвали 600 или 700 лв. За затворниците - 800 кинта. Че те за 800 лв на месец трябва всеки ден пържоли да ядат там и на годината телевизор да си купуват...
97
15
 
2
 
! Отговори
мислещ преди 8 години
Възмущавайте се от условията в затворите-те са за вас.Не се знае утре дали няма да блъснете някой с колата и да се насадите в съседна на убиеца килия.Знаете ли че всички затвори са построени по царско време ?Няма нито един нов затвор,а престъпноста се увеличава !
96
9
 
4
 
! Отговори
мислещ преди 8 години
Невинни и осъдени погрешка ,от идиотско разследване,от престъпник прокурор,просто наклеветен в САЩ-всеки 15 затворник.В България-всеки десети,най малко.Когато влизат в сила ДНК експертизите преди години,от затворите се освобождават 378 затворника,защото ДНК експертизата доказва,че са невинни.От тях-17 със смъртни присъди.А колко са умъртвени невинни-един бог знае.А в България -два пъти повече.
95
2
 
48
 
! Отговори
.... преди 8 години
Докога на тия биологични отпадъци ще им се дава право на глас бе , убил е човек , собствената си дъщеря този , слънчев лъч не трябва да вижда , слага се в килия 2x2 и да умира там ... всеки боклу,к с претенции !
94
1
 
48
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Ами детето като човек ли е умряло?
93
9
 
17
 
! Отговори
... преди 8 години
Хора оставете настрана какъв е тоя ***. Просто се замислете - 800 лв издръжка на месец за ВСЕКИ затворник и условията са такива? Представете си за какво крадене става на въпрос. Ако наистина отиват по 800 лв на месец за всеки затворник ,то условията трябва да са като на хотел! Задължително някой трябва да обясни какво се случва с тея пари , защо са толкова завишени и защо очевадно не отиват там където трябва!?