Адвокат: Биячите ще получат условна присъда. Реалността!

Мутрите са обвинени в хулиганство и средна телесна повреда
Обновена: 26 фев 2016 09:12 | 26 фев 2016 09:07,
290
Адвокат: Биячите ще получат условна присъда. Реалността!
Мартин Марков и Александър Гечев, Снимка: Facebook

Биячите от Околовръстното ще получат условна присъда. В това е убеден адвокат Марин Марковски. Юристът заяви, че е почти сигурен в решението на магистратите и посочи причината.

"Съдиите са милозливи", мотивира се той. "Няма да има проблем с наказанието, но прогнозирам то да е условна присъда. Иначе за деянието им се полагат между 3 и 8 години. Каза се, че са криминално проявени, но зависи за какво е регистрацията им. Такава е реалността", обясни юристът пред БНТ.

Междувременно прокуратурата повдигна обвинения на четирима мъже, които зверски пребиха с метални палки шофьор на Околовръстното шосе в София.

Мутрите вилняха към 17,30 часа в сряда близо до разклона за Драгалевци. След жестоката разпра шофьорът Васко Наумов е с избити предни зъби, сцепени устни и рани от ударите по едната ръка, с която се пазел.

Биячите са вкарани в ареста за 72 часа. По неофициални данни четиримата са охранители на Ивайло Борисов-Ториното, който е подсъдим заедно със Златомир Иванов-Баретата по дело за наркоразпространение

Още по темата

В сряда Наумов и съпругата му пътували с автомобила си "Мицубиши" за работа. Ненадейно "Ауди А8" с тъмни стъкла им препречило пътя. Наумов натиснал клаксона, за да предотврати катастрофа. Тогава "Крайслер" от ескорта на аудито започнал да притиска мицубишито и принудил Наумов да спре. От аудито и крайслера изскочили четирима мутри, които започнали да налагат 31-годишния мъж с юмруци и палки.

"Просто ги попитах какво правят и те започнаха да ме бият. Още с първия удар ми избиха зъбите. Двама бяха въоръжени и с пистолети", разказа Васко Наумов.

Съпругата му се намесила, за да спре зверството, но тя също била удряна. Въпреки това тя успяла да заснеме биячите и автомобилите им. Кадрите бяха пуснати в мрежата и бяха споделени хиляди пъти от възмутени хора. Това помогна и за бързото задържане на нападателите. Арестуваните се оказали служители в охранителна фирма. Според прокуратурата трима са с криминални регистрации. Един бил известен на полицията с грабеж, изнудване и причиняване на средна телесна повреда.

"Прокурорите са категорични, че тези лица са с висока степен на обществена опасност. Ще приложим цялата тежест на закона и всички правомощия, за да се спре това безпричинно нанасяне на побоища по пътищата, това улично правосъдие", каза Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Битият Васко Наумов е бил състезател в дисциплините скок на дължина и 110 метра препятствено бягане. Бил е републикански шампион. Съпругата му Мария Димитрова пък е бивша национална състезателка на троен скок. Участвала е на две олимпиади, както и на няколко европейски и световни първенства. Двамата в момента имат фитнес център, накъдето пътували в деня на инцидента, писа bgathletic.com.

Младият мъж, заснет да размахва метална палка, е боксьорът Христо Христов на 22 г. от Червен бряг. Баща му бил известен в града с прякора Щангата и има своя школа по бокс. Останалите биячи са Мартин Марков (41 г.), Георги Близнаков (46 г.) и 39-годишният Александър Гечев. Всички те били охранители на свободна практика и нямали лиценз, установили полицаите. Проверява се дали имат разрешителни да носят оръжие и на какво основание.

"Момчетата са били предизвикани. Те не са махленски хулигани". Така Ивайло Борисов-Ториното защити вчера своите телохранители.

"Те ми разказаха, че са били засечени от някаква баничарка, а след това шофьорът започнал да ги замеря с шишета минерална вода. Били са принудени да спрат", твърди той.

Ториното дори смята, че мутрите му са били нападнати и се наложило да се отбраняват. Босът им допълни, че мъжете нямат трудови договори като охранители, тъй като били на изпитателен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма такова нещо като изпитателен срок без трудов договор.
163
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ториното дори смята, че мутрите му са били нападнати и се наложило да се отбраняват" -- Трябва да ги водят на психотерапевт или да леят куршум -голям страх
162
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До toto"Да им избият зъбите на мутрите вРайонното?" А после съдилища,разходи за адвокати и дисциплинарно уволнение най-малко,а нищо чудно и някоя присъда! Ти ли ще им поемеш разходите и ти ли ще храниш семействата им след това? Вината не е в полицаите,съдиите или прокурорите,даже не е и в адвокатите! Първите прилагат Закона,последните гледат къде има слабости и пропуски,за да отърват клиентите!Законите се правят в Парламента, а не в Полицията,съда,прокуратурата или адв.кантора!
161
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е толкова трудно да си извадиш разрешително за оръжие, струва пари, но това е единствения начин да защитиш живота на себе си и семейството си в България.
160
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Купувайте си оръжие и не очаквайте държавата да ви защити.
159
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То е станало засичане например,ама слез се бий като мъж,с голи ръце един на един,никой нищо няма да ти каже
158
0
 
20
 
! Отговори
Сфинкса преди 8 години
В Дивия запад е имало по-голяма справедливост, там поне най-бързият печели.
157
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са някакви комплексари,
156
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само ДИКТАТУРА. подобна на Полша и Унгария ще ни оправи.
155
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тази държава трябва да се изучава карате.
154
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нямали трудов договор, щот били на изпитателен срок,,,хахаха ами то се уточнява точно в трудовия договор това... Инспекцията по труда да му наложи глоба 20 кинта!
153
3
 
16
 
! Отговори
jjjj преди 8 години
В ЦАРСТВОТО НА ТИКВАТА ВСЕКИ ДЕН Е ХЕЛОУИН !!!
152
0
 
9
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Четвърто, няма оправдания за пребиването на хора защото карат по-евтини коли от твоята, има правила за движение по пътищата. Ако някой си мисли, че другите трябва да му правят път защото има по-скъпа кола е за консултации с психолог. Отново се сблъскваме с презрението което хората масово имат към правораздаването в БГ и това ги подтиква да си позволяват да се държат по начин който отговаря на комплексите им за малоценност.
151
0
 
14
 
! Отговори
Глас народен преди 8 години
Тия искам да ми ги дадат да ги скопя,както се скопявя пръч,с две тухли баммм по ташаците,ама без упойка,после да ги пуснат да си вървят,цял живот ще им държи влага,да видим после дали ще се опитат пак да бият беззащитни хора!!!
150
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези, ти агитиращи за мъст, с какво са по-добри от биячите?
149
0
 
9
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Трето, не може някакъв престъпен бос да дава акъли какви му били момчетата и какви не. Самия факт, че подобни хора са още живи или най-малкото не са в затвора говори колко жалко е правораздаването в БГ. Мислите ли, че хора за които се знае че са забъркани в търговия с наркотици и други подобни гнусни дейности биха останали живи в близкия изток или в средновековна християнска Европа? Не. А защо са толерирани тук и в Европа? Отново защото сегашното правораздаване не възд***ва справедливост.
148
1
 
9
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Второ г-жата Румяна Арнаудова се е изказала неподготвена като описва събитията като улично правосъдие. Това не е улично правосъдие, това е улично престъпление предизвикано от напълно заслуженото презрение което хората изпитват към нер***ботещото и дефектно правораздаване/крив0раздаване което има у нас. Улично правосъдие би било, ако хората свидетели на тази сцена видят какво правят мутрите и имат оръжия както би трябвало масово хората да имат да извадят оръжията си и да ги р***зтрелят на място.
147
0
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 8 години
Нямали договори, щото били на изпитателен срок - че то е предвидено да се сключи договор с изпитателен срок. Сега как ще удостоверят статута си?
146
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единия от тях може да получи условна присъда , но за останалите трима не схващам как става номера след като са осъждани.
145
0
 
7
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Първо искам да кажа, че европейската и нашата съдебна система е дефектна и от нея не може да се очаква справедливост защото тя третира престъпниците като жертви които трябва да се дундуркат, да се поправят и да се "интегрират" пак в обществото. Древните легални системи са предназначени да изтребват злото в обществото, да възд***ват мъст и справедливост за жертвите и да плашат бъдещите престъпници със суровостта на наказанията. Такива са системите в близкия изток и там почти няма престъпност.