Съдът реши: Удържат от заплатите на Сидеров и Чуколов

СГС не одобри споразумението за случая "Батак"
14 мар 2016 12:44,
107
Съдът реши: Удържат от заплатите на Сидеров и Чуколов
Снимка: архив, Bulphoto

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов сключиха споразумение с прокуратурата по обвинението за нахлуването в сградата на НАТФИЗ в края на октомври, на местните избори.

"Признавам се за виновен", така отговориха Сидеров и Чуколов на въпрос на съдия Марков дали признават вината си.

Още по темата

Присъдата която получиха е пробация, която включва 2 мерки - регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител. За 9 месеца ще удържат 13% от заплатата Сидеров, а на Чуколов - за 6 месеца.

Съдия Марков обясни, че присъдата влиза в сила веднага и от утре двамата ще се водят осъдени.

Софийският градски съд (СГС) обаче не одобри второто споразумение на лидера на "Атака" Волен Сидеров с прокуратурата, съобщи "24 часа". То беше за хулиганство пред сградата на Народното събрание през 2013 г.

Според съдия Христинка Колева предлаганото наказание - пробация за 9 месеца, било прекалено леко, освен това Сидеров е извършил и след това хулигански прояви. Делото се връща на прокуратурата.

"Ще говоря след третото споразумение", заяви Сидеров. Делото по него е за хулиганство за Батак и то е насрочено за 13,30 часа.

В петък стана ясно, че Сидеров се е признал за виновен и по трите дела.

Припомняме ви, че на 25 октомври 2015 г. Волен Сидеров и Десислав Чуколов нахлуха в НАТФИЗ на "гражданска инспекция". Тогава националистите обвиниха студентите, че разпространяват наркотици.

Случаят в Народното събрание пък беше на 21 май 2013 г. Тогава Сидеров и съпартийците му се спречкаха с екип на телевизия СКАТ. Тогава се роди и вече известната фраза "Извини се, бе", с която Сидеров се обърна към репортерите на телевизията. Лидерът на "Атака" тогава се нахвърли и на полицай.

На 17 май 2011 г. по време на чествания на годишнина от Априлското въстание в Батак пък Сидеров нахлу на сцената. Тогава той е "извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост", обвиниха го от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: СидеровсгсЧуколов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи руската платена маша и политическа мутра ... се прави на велик, буйства, бие и тероризира обикновените хора и после му удържат 10% от депутатската заплата и всичко е ОК ???ooo ... другарки и другари ... кръвчица трябва да потече за да мръдне нещо в това блато !
45
10
 
8
 
! Отговори
Морски преди 8 години
Националните предатели: Бойко Борисов,Цветан Цветанов,Мартин Димитрв,Радан Кънев,Иван Костов,Стефан Софиянски,Симеон Сакскобурготски,Филип Димитров....всички добре платени от САЩ да работят против България и българския народ.Съд за предателите!!!
44
1
 
2
 
! Отговори
67 василев преди 8 години
Аз съм в челните редици, Идея си нямате какво правя за пари
43
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откога изменниците на родина се наказват с удръжки от заплата?
42
1
 
0
 
! Отговори
до 52 василев преди 8 години
Ти си двоен агент. Може да платиш, но не рубли, за да не те издам
41
1
 
1
 
! Отговори
до 57 преди 8 години
Не може да е бакшѝш, но може да е депутат
40
2
 
7
 
! Отговори
демократ преди 8 години
За предателите на майка България е редно да се върне смъртната присъда!
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
samo h.y za tazi ruska ku.va
38
1
 
6
 
! Отговори
ум царува преди 8 години
Сега като е осъден,и имавече мръсно свидетелство за съдимост ,кои дпрофесии не може да упражнява
37
3
 
5
 
! Отговори
hehe преди 8 години
Да го пратят на обществено полезен труд в Централния софийски , буквално ще е полезен на обществото точно там.
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
51И какво е направил? Не се ли убеди досега, че всичко беше манипулирано и нагласено.
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако направя същите неща като лидерът на Атака ви гарантирам, че поне година ще търкам наровете
34
2
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Когато изпълнява политическа поръчка съдът в България е бърз и безмилостен.Не съвсем така стоят нещата обаче, когато трябва да се съдят убийци, изнасилвачи и други подобни престъпници.Тогава делата се протакат с години, а присъдите са смехотворни.
33
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-добре хулиган, отколкото крадец и поръчител на убийства... Разликата е че вторите и третите ги оправдават или не стигат до съд
32
7
 
12
 
! Отговори
Морски преди 8 години
За ТРИ години в управлението Цветан Цветанов купи ШЕСТ апартамента!!!КОЙ е престъпника?!Края на МАФИЯТА ГЕРБ наближава и тоя път ще бъдат пометени завинаги!
31
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Редно ли е тези хулигани да са в парламента?
30
9
 
5
 
! Отговори
НИЛАТС преди 8 години
Еб-ах ти съда!? Вместо в затвора задълго...
29
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който досега не е разбрал какъв бездарен клоун е тая мижитурка, значи наистина има нужда от помощ. В тоя няма нищо българско и още по-малко националистическо. И няма да се учудя циркаджията да не знае коя година е освобождението от ТР дори.
28
2
 
6
 
! Отговори
teo преди 8 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е БИЯЧИТЕ НА ТОРИНОТО ДА СЕ ПРЕХВЪРЛЯТ НА ТЕЗИ КОРУМПИРАНИ СЪДИИ, ДА ГИ ПОСЪВЕТВАТ С МЕТАЛНИТЕ ПАЛКИ, ЗА ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ ТЕЗИ АНТИСЪДИИ ДА ВЛЕЗНАТ СПОКОЙНО ЗАД РЕШЕТКИТЕ И ДА ИМАМЕ ЕФЕКТИВНА ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА. ТЕЗИ КОРУМПИРАНИ СЪДИИ ТРЯБВА ДА СПРАТ СПОРАЗУМЕНИЯ С ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО СИДЕРОВ, ЧУКОЛУВ И УБИЙЦИТЕ И ДА ГИ ПУСКАТ НА СВОБОДА!!! БИЯЧИ, СПРЕТЕ ДА БИЕТЕ НАРОДА, А БИЙТЕ ТЕЗИ *** УМПИРАНИ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ, КОИТО СЕ СМЯТАТ ЗА НЕДОСИГАЕМИ ОТ ЗАКОНИТЕ!!!
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от Айдьн дo 32! Долна Нация!Альш Вериш е имало винаги между Турци и Бьлгари и винаги ще има! Историята и Волен я доказват тая неразделна любов коята я има между тия два народа от 500 години насам!!