Присъдата на майката биячка ще се чете по радиото

Районният съд в Разград я наказа само с условна присъда
30 мар 2016 13:30, Анисия Иванова
8
Присъдата на майката биячка ще се чете по радиото
Архив: Булфото

Районният съд в Разград постанови условна присъда - една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок, на 47-годишна жена, ударила учителка на сина си.

Шехризаде Хасанова бе призната за виновна в това, че е причинила лека телесна повреда на старши учителката Румяна Мартинова, както и за извършване на непристойни действия. Обвиняемата получи и наказание обществено порицание - прочитане на съдебното решение по общинското радио в Разград.

Още по темата

На съдебното заседание обвиняемата се призна за виновна и съдът одобри сключеното споразумение между нея и Районната прокуратура, пише БТА.

Инцидентът стана на 15 март в основното училище "Никола Икономов" в Разград. Шехризаде Хасанова е ударила учителката на сина, след като преподавателката временно прибрала хилката и топчето за тенис на момчето.

Майката отишла в училището и влязла в спор с педагожката, която обяснила, че петокласникът се опитвал да я уцели с топчето и затова взела хилката, като казала, че ще я върне на родителите му. Ядосаната майка обаче се нахвърлила върху учителката с обиди, след което я ударила в лицето пред учениците.

След заседанието днес Хасанова заяви, че се срамува от постъпката си и съжалява за случилото се. "Аз бях виновна, че избухнах, но не съм го направила с някаква цел или умишлено", каза тя.

Хасанова отбеляза, че е готова да се извини на учителката, но според нея не е било правилно преподавателката да задържа чужда вещ, без да уведоми родителите. Тя обясни, че след случката синът й бил травмиран, но след като разбрал, че няма да бъде преместен в друго училище, се е успокоил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма свидетели няма медицинско няма доказателства има присъда Българското правосъдие е голяма работа убиват на пешеходна пътека познайте кой виновен
5
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на учителката й нема нищо никой не я е пипал поискала е едни пари които са и отказани тва е ...
4
0
 
3
 
! Отговори
Рюхо преди 8 години
Съдебна система ... незнам си какво, условно и четене по радиотото, тая тиква сигурно ще го мисли за похвала. Вместо тия глупости трябва да я изправят пред същия клас,к да преподава 1 месец, да видим какво ще мисли след това.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрах каква е присъдата . Така е написано - условна присъда - една година затвор и три години ...
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според Айшето учителката не можела да прибира чужди вещи ! Топчета да замеря учителката са вещите , за които е дошла в училището да бие учктелката , вместо да набие синът си , и колко бил травмиран ?
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да и ударят десет хилки на голо на Айшето.