Пуснаха Александров да си ходи вкъщи срещу 20 000 лева

Още трима от фонда са с "парична гаранция", един е с "подписка"
Обновена: 21 апр 2016 19:35 | 21 апр 2016 19:34, Камелия Цветанова
60
Пуснаха Александров да си ходи вкъщи срещу 20 000 лева
Снимка: Булфото, архив

Директорът на Фонда за лечение за деца Павел Александров е освободен от Специализираната прокуратура под "Парична гаранция” в размер на 20 000 лева, съобщиха от пресцентъра на съдебната институция.

Още по темата

Общо пет лица от фонда са привлечени като обвиняеми.

"Парична гаранция” е мярката за неотклонение на още трима от участниците в престъпното сдружение.

На един от тях тя в размер на 15 000 лева, а на други двама по 5 000 лева.

Един служител на фонда е с мярката  "Подписка“.

На петимата е наложена забрана да напускат страната, а щатните служители във фонда ще бъдат отстранени от работа до приключване на разследването.

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че Павел Александров е сключил неизгодни договори за близо 500 хил. лева.

Той е сключил договор със своя приятелка - Маргарита Мунос, собственичка на апартамент във Франция, в който били настанявани изпратени за лечение деца.

Тя е получила 200 хил. лева от фонда под формата на наеми, като прокуратурата е установила, че наемната цена била многократно по-висока спрямо пазарните във Франция.

Във всички останали държави децата са били настанявани в българските посолства.

Освен това Павел Александров сключил договор с посредническа фирма, която единствена имала право да превозва деца за лечение в Турция. На фирмата били платени 250 хил. лева за една година, които били описани като разход за лечение на деца.

Друга нередност, която разследващите установили, е, че за спешните случаи Александров се консултирал с трима конкретни лекари, които винаги насочвали децата за лечение в болниците, от които са. Тримата експерти, чиито имена засега прокуратурата не съобщава, са дали по около 100 становища, като за всяко от тях са получили по 35 лева. Всички останали експерти в списъка са ползвани най-много веднъж или два пъти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докторите правят шашми с аптеки,производители печелят проценти и от лекарствата.Не се правете на кьорави обърна ли са го на печелбарство и кражби от държавата.Обаче в тая държава само бедните плащат данъци !Другите са на държавни разноски за всичко !Писна ми от тарикати !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7
3
 
25
 
! Отговори
Главен Редактор преди 8 години
Същото като оная Масларова - хванаха я че е откраднала 50 000 и я глобиха само 5000. Що за простотия е това питам аз? Как може такова нещо. То затова всеки краде и не му пука. Хващат го, праскат му минимална глобичка и е на свобода чистичък а той откраднал сума ти пари... ето така се стимулира да се краде в тая държава. Реформите за корупция трябва да почнат от съдебната система първо. Ако има съд като хората, всеки ще се замисли дали да краде. Ужас, ужас... чудя се какво правя в тази ***.
6
2
 
19
 
! Отговори
Фен на Гл. Редактор преди 8 години
Това все едно аз съм го писал. Тъпотия голяма с тея гаранции - веднага запор на всякакви сметки и имоти и толкова.
5
4
 
27
 
! Отговори
Главен Редактор преди 8 години
Ай стига ве, къв е тоя съдия дето е поискал такава присъда? 20 000??? Той откраднал 200 000, те го пускат под гаранция за 20 000... И ся ко? Тоя му остават 180 000 да си харчи и ни лук ял, ни лук мирисал? Аз ако съм - откраднал 200 000, праскам му 400 000 гаранция. Не само че няма да му оставя стотинка от краденото (Така ще върне всичко на държавата) ами ще го накарам да си изпродаде имуществото, да му е за урок и да видим ще краде ли другия път. 20 000... пълен т*ашак напрао... срамота
4
3
 
13
 
! Отговори
изумен преди 8 години
Разбирам да го бяха пуснали да си ходи но със СПИН ... той с крадените пари и 100 000 да му е гаранцията пак ще си я плати... На всички учасници в този грозен цирк да им се наложи да ползват фонда !
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обещал е вече да не краде само за себе си, а да дава от откраднато и на Началника на Територията.
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България заприлича на бананова република , в която ние сме маймуните!
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най.богатите хора в България са все на държавна работа !