Групата на Чоков пребивала, изнасилвала, отвличала...

Свидетели разказват пред прокуратурата за издевателства
Обновена: 28 май 2016 21:47 | 28 май 2016 18:40, Веселина Йорданова
144
Групата на Чоков пребивала, изнасилвала, отвличала...
Ценко Чоков и останалите задържани в съда. Снимка: БулФото

Редица свидетели разказали пред прокуратурата за действия на кмета на Галиче Ценко Чоков, сина му Мартин и приближени около тях.

Още по темата
Няколко души твърдят, че групата пребивала, изнасилвала хора, отвличала ги, а някои били удряни на места по тялото, където скоро били оперирани.

Прокуратурата цитира в съдебна зала показания на свидетели, които разказват как Мартин Чоков се занимавал с лихварство и разпространение на наркотици, а Ценко Чоков пребил няколко човека, като ритал хората или използвал брадва, предаде БТА.

Други се оплаквали от изгаряния по тялото, които били от загасени цигари и изнасилване с бутилки. Тези изнасилвания били документирани дори със снимки.

Даваните заеми срещу лихва били записвани в тефтер. Тези, които не си плащали при първи или втори опит вноските и закъснявали - с тях се разправяли Ценко Чоков и Касъм Касъмов, също задържан в ареста. Заплашвали ги с убийство или с палеж на автомобилите им.

С думите, че ще ги избие, Мартин Чоков заплашвал свидетели.

Групата използвала и кабели, с които връзвала длъжниците си. Имало и хора с избити зъби.

Тези показания бяха цитирани пред спецсъда, който заседава по искането на обвинението Чоков-баща и син, както и още шестима да бъдат оставени в ареста. Те бяха задържани преди дни и обвинени, че са престъпна група, извършила редица престъпления.

Ако бъдат освободени, моделът на групата ще се възпроизведе, настоя прокурорът по делото. Според него има риск, свързан със заплахи срещу свидетели.

Близо 4 часа петимата адвокати се запознаваха с материалите, събрани от прокуратурата. Те са обединени в 16 тома, като за разследването на групата дори са използвани свидетели с тайна самоличност.

Преди началото на заседанието Чоков предпочете да не отговаря на журналистически въпроси.

В съдебната зала са другият му син - Спас, който е на свобода, и дъщеря му Виолина. Те също встъпиха по делото като негови защитници. Пред съда Чоков също отказа да говори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: Ценко Чоков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иначе, ако питаш някои от съселяните му...той се грижил за тях и за селото.После кажете, че този *** народ не си заслужава съдбата.
92
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, имаше и едни братя Галеви.. ? Естрадна група ли бяха те? На турне ли са?
91
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще го осъдят точно толкова, колкото осъдиха депутата Митко Галата, от Монтана, за подкуп и търговия с влияние....Помните ли го? Едва ли. Беше при първия мандат на Герб.Митко Галата, протежето на Фидосова, от което тя моментално се отказа след случката. Полежа 2-3 месеца в следствието, и пак е на свобома, крупен бизнесмен го раздава...Накривихте му китката...Ще се откупи и тоя,пари има достатъчно, даже и ще му се извиняват за неудобствата. Такава ни е държавата напоследък, ако не сте забелязали.
90
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
никакъв съд за тези *** режете им ръцете, дето са биели,краката които са ритали и израстаците им между краката дето са изнасилвали и ги пуснете за назидание и прочие една пачка пари в *** да се наедат , веднъж за винаги сега пари в хора дяволи е много страшно
89
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обвинение, което почива на свидетелски показания, е гола вода. Няма ли веществени доказателства, това е скалъпена история.
88
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Начело на МВР стои един абсолютно неподготвен човек. Завършила социология, занимавала се с маркетингови проучвания, дъщеря на комунистически вестникар - т.е. човек, който е сложен на поста да хвърля прах в очите, а не да върши работа. Там, където се иска право, логика, чувство за справедливост и здрав разум, имаме философия, маркетинг и ПР. Дори Бойко когато искаше да я похвали, каза "тя е един много светъл човек". Един вид "лъчезарен ***" командва полицаите ни. Аре стига толкова!
87
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tova e prosto koshmar za Cokov no shte mu mine.Utre shtego osvobodiat v Balgaria se pozvoliava vsicko
86
1
 
37
 
! Отговори
Ето преди 7 години
Този Чоков е човек на ГЕРБ. Гласувайки за ГЕРБ гласуваме за пообни мутренски същества.
85
3
 
40
 
! Отговори
-10 преди 7 години
Отвратителна мутра!И е бил кмет?-------------То и с Борисов така, ама на, министър-председател.
84
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отвратителна мутра!И е бил кмет?
83
2
 
18
 
! Отговори
Саки преди 7 години
Прибират го *** самозабравен точно преди изборите, за да не може опонентите да се възползват от золумите му и да падне рейтинга на кандидата за президент на герб. Иначе после пак ще го върнат,защото е брутален тип и им върши работа в този западнал регион. *** знае ,че всичко е парлама и затова е ухилен до уши.
82
5
 
11
 
! Отговори
хммм преди 7 години
"Изнасилен с бутилка" Трябва наистина доста дълго да сте мислили как да го напишете това което сте видели на снимките.
81
3
 
62
 
! Отговори
... преди 7 години
На този - Ценко,само като му видиш физиономията,трябва да му сложиш доживотна присъда. Не са нужни нито доказателства,нито свидетели.
80
3
 
21
 
! Отговори
USA преди 7 години
затуй всеки трябва да има оръжие като в Щатите, да съм с патлака в джоба, пък да ме пребият. Само че нито пари за оръжие имаме, нито може да го използваме при самозащита. Затуй да направят референдум, трябва да има чистка, а не за някакви простотии кой да гласува. С гласуване не става, само с патлака!
79
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите не са европейци. Срам! Колко още такива има няма да стане ясно. Тва е манталитета на битуващите същества в територията. Затова и никога няма да се живее добре там.
78
26
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ повече не трябва да са във властта. Трябва да върнем БСП на власт. Този път БСП няма да крадат както преди, този път ще бъде по-различно. Когато изберем отново БСП те ще работят всеотдайно за България, ще пресекат престъпността, ще въведат стъпаловиден данък и тези които взимат по 1500-2000 лева ще им се отрежат по 200-300 лева да се раздадат на тези с ниските заплати по 600 лева. Само така може да има справедливост.
77
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 85По телевизията много неща се казват!
76
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимката изглежда щастлив, ***.На какво ли се радва...
75
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скалъпена работа . Щом по телевизията хората казват, че им се оказва натиск и ги заплашват да говорят срещу него ,скалъпена работа .
74
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държава на бандити и крадци, начело с тиквения бандюга.