За Евстатиев: Не е пробвал да се убие, прилошало му е...

Екскметът е в болница с рана на главата, но скоро ще го изпишат
Обновена: 6 юни 2016 12:04 | 6 юни 2016 12:00,
46
За Евстатиев: Не е пробвал да се убие, прилошало му е...
Снимка: архив Dnes.bg

Прокуратурата в Пазарджик отрече информацията, че арестуваният за изнасилване бивш кмет на Стрелча Иван Евстатиев е опитал да се самоубие.

Вчера адвокатът на обвинения политик Ташкена Колчева обяви, че в неделя по обяд бившият кмет е опитал да се самоубие като е удрял многократно главата си в стената на килията в следствения арест на пазарджишкия затвор. Надзирателите го спасили навреме и го откарали в болницата в Пазарджик. Евстатиев е открит на пода на килията си с рана на главата, като край него, отново на пода, е имало петно кръв.

Още по темата
Държавното обвинение обаче отрече тези факти.  “На стената кръв не е открита“, обясни говорителят на прокуратурата в Пазарджик Димитрия Ганчева пред "24 часа".

От обвинението смятат, че на Евстатиев му е прилошало, защото категорично отказвал да се храни, паднал е и е наранил главата си в пода.

"Състоянието му е добро. Контактен е и адекватен", съобщи директорът на болницата в Пазарджик д-р Васил Вълчев.

Арестантът имал рана на главата, фрактура на марсиларния синус и въздух в подкожието на челото. Не е изпадал в безсъзнание.

Евстатиев ще остане в болницата 2-3 дни, за да се следи състоянието му. Преди да бъде изписан ще му бъде направен контролен скенер, обясни д-р Вълчев.

Преди дни Евстатиев се яви в Пловдивския окръжен съд с неузнаваем вид – отслабнал с 35 килограма. Тогава магистратите отказаха да уважат искането му мярката му на задържане да бъде променена на по-лека.

Бившият кмет на Стрелча и Пазарджик бе арестуван през януари с обвинение, че е изнасилил 16-годишна ученичка. Разследването установи, че престъплението е извършено в хотелска стая, след като някогашният градоначалник напил момичето с много алкохол.

Самият Евстатиев призна, че е правил секс с деветокласничката, но обясни, че не е било насила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
16 годишните са непълнолетни, могат да се женят с разрешение на родителите си. за секс обикновено не искат позволение от мама.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз пък съм склонен да вярвам на адвоката, но не и на прокуратурата. не били намерили кръв, абе те крадците ги виждат на камери и ги излъчват по телевизии, а се почват някакви разследвания срещу 'неизвестни извършители'. този тип, ако е изнасилвач, което предстои да се реши от съда, нека си лежи в затвора, ама далеч не е педофил, 16 годишна възраст за някои сънародници означава вече 4 чавета. или пак прилагаме двойни стандарти?
26
1
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До Анонимен 28 Вярно е, само с тая поправка, че девойката не е евроатлантичка, а русофилка, която според законите на "русский мир" не е грях да се трахне с партийния секретар на деревнята.
25
0
 
1
 
! Отговори
чул преди 7 години
До Анонименказаха че пикаещия във фонтани бил засякан наблизо
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честната евроатлантическа девойка се качила в стаята на стария комунистически вълк за да я урежда да влезе да учи право и изпила половин кило водка, а вълкът от своя страна взел, че и цепнал ципата. А сега защо не могат да го осъдят толкова време?
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 25,26Цялата русофилска cгaн се е вдигнала да защитава педофила. Що не му дадете да насилва вашите внучки товарищи?
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затвора му е малко . За такива , като него , трябва да отворят урановите мини .
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 21. Като си толкова отворен. Утре при новите гости от Москва. Бягай да им държиш щафетата.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без да сте на работи в МВР , се вижда от събитията в райони като Ловеч, Пазарджик, Бургас престъпността е висока. Натрупвана с години, сега са броени месеци не може да се овладее.
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горкия човечец. Вие пък не можете ли да му влезете в положението. Какви европейци сте бе? Дое...ало му се на човека. И той една душичка носи. Бъдете толерантни. Кой знае вкъщи каква чума го чака (като го гледам него). И онова малкото девойче какво толкова - и тя да е толерантна. Сега чичко Евстатиев, утре някоя брадата майка със иракско детенце. Трябва да свикваме. Нали това е демокрацията и върха на толерантността. Като ти ударят едната буза - подай и другата. Нали така...
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още по времето на БКП морала западна. Платени партийни *** се въртяха по международни приеми. Така ,че и кмета по стар партиен обичай е изпълнявал с години тези връзки с мюсюлманите от Русия /от 80% атеисти в Русия стават 90% мюсюлмани и правят най голямата джамия в Москва/ свързани като търговски партньори на България. Цялото им партии5но ръководство на БСП е знаело.
17
3
 
9
 
! Отговори
! преди 7 години
Някой знае ли колко се чака за скенер в държавна болница? Месец, може би повече.Е, каква е логиката един скапан педофил, който си е шибнал главата в стената докато са му го навирали отзад, ще измести стотиците нормални хора, чакащи за подобно изключително скъпо изследване?????????????????????????????????????????
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иска ми се да попитам ако адвокатурата умишлено въвежда съда в заблуждение, че Евстатиев е правил опит за самоубийство, това не е ли наказуемо? То от тук си личи на какви "аргументи" ще се основава защитата...
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смятате ли че не се знае кой е убиецът на сестри Белнейски? Аз не вярвам. Сигурно има връзка с някой силен човек. Но и той ще падне, все някой ден ще се разбере, ама каква полза, затриха децата.
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички стари комунисти са правили това, което е направил този човек. Само че никой не смееше да се обади. Погледните само какви партийни домове си построиха в градовете. Там и птичи не можеше де прехвръкне. Те само с проституция се занимаваха. Добре си поживяха. Та и този, те така са свикнали, мислят че са господ и всичко им е позволено. Крадат, е--т и всичко каквото сие сетите. Но времената се промениха. Сега реват, ама защо. Да беше помислил. Кой знае коя по ред му е тая жертва.
13
0
 
7
 
! Отговори
бай Иван преди 7 години
До колкото си спомням от пресата,полицаите нагазили при огледа и следите от убиеца са заличени.После не съхранили по правилата взетия материал от жертвите.???Накрая уволниха началника на местното МВР за" пропуските" при разследването за сестрите Белнейски.
12
14
 
6
 
! Отговори
Тъпотия преди 7 години
Да правиш секс с малолетна било престъпление.Това ако не е идиотизъм , здраве му кажи. Че то ако от 16 годишните има повече от 10% девствени , а може и по малко да са. Значи в България е пълно със закононарушители.
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен.... Относно случая...Точно по това време тоя нерез еше кмет а Пазарджик и всички знаят, че и тогава е имал влечение към малки момиченца. Нищо чудно и да си признае.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Относно случая сестрите Белнейски се говореше,че има високопоставен ,а когото са водени девойчета ???
9
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая *** трябваше отдавна да е изгнила . А на всички, които го защитават им пожелавам да се срещнем. Или да дойдат в Стрелча да ги защитават.