За Евстатиев: Не е пробвал да се убие, прилошало му е...

Екскметът е в болница с рана на главата, но скоро ще го изпишат
Обновена: 6 юни 2016 12:04 | 6 юни 2016 12:00,
46
За Евстатиев: Не е пробвал да се убие, прилошало му е...
Снимка: архив Dnes.bg

Прокуратурата в Пазарджик отрече информацията, че арестуваният за изнасилване бивш кмет на Стрелча Иван Евстатиев е опитал да се самоубие.

Вчера адвокатът на обвинения политик Ташкена Колчева обяви, че в неделя по обяд бившият кмет е опитал да се самоубие като е удрял многократно главата си в стената на килията в следствения арест на пазарджишкия затвор. Надзирателите го спасили навреме и го откарали в болницата в Пазарджик. Евстатиев е открит на пода на килията си с рана на главата, като край него, отново на пода, е имало петно кръв.

Още по темата
Държавното обвинение обаче отрече тези факти.  “На стената кръв не е открита“, обясни говорителят на прокуратурата в Пазарджик Димитрия Ганчева пред "24 часа".

От обвинението смятат, че на Евстатиев му е прилошало, защото категорично отказвал да се храни, паднал е и е наранил главата си в пода.

"Състоянието му е добро. Контактен е и адекватен", съобщи директорът на болницата в Пазарджик д-р Васил Вълчев.

Арестантът имал рана на главата, фрактура на марсиларния синус и въздух в подкожието на челото. Не е изпадал в безсъзнание.

Евстатиев ще остане в болницата 2-3 дни, за да се следи състоянието му. Преди да бъде изписан ще му бъде направен контролен скенер, обясни д-р Вълчев.

Преди дни Евстатиев се яви в Пловдивския окръжен съд с неузнаваем вид – отслабнал с 35 килограма. Тогава магистратите отказаха да уважат искането му мярката му на задържане да бъде променена на по-лека.

Бившият кмет на Стрелча и Пазарджик бе арестуван през януари с обвинение, че е изнасилил 16-годишна ученичка. Разследването установи, че престъплението е извършено в хотелска стая, след като някогашният градоначалник напил момичето с много алкохол.

Самият Евстатиев призна, че е правил секс с деветокласничката, но обясни, че не е било насила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, ще ви призная нещо. Аз също съм правил любов с шестнайсетгодишна много пъти, но не се брои за престъпление или нещо такова, защото с майка й бяхме гаджета като ученици и после като студенти пак. И майката и дъщерята знаят една за друга. И едното мамино, и другото мамино, кво толкова?
7
6
 
21
 
! Отговори
бай Иван преди 7 години
Другаря Евстатиев е от старата школа комунисти,които са възпитани и им е внушено,че всичко им е позволено,дори убийство,щом е в интерес на партията и запазване на симпатизантите и.Сега ще шикалкави с гладни стачки,знаейки,че има подкожна мазнина за подхранване от времето,когато закусваше с черен хайвер...
6
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е истина това обвинение, натопили са човека без вина. Невъзможно е да замъкнете насила 16 годишна тийнейджърка в хотел без тя да се съпротивлява по някакъв начин или околните да не реагират, па после да я напивате тая девойка, па да си играете с нея и чак после сношение. Измама е това, нагласено е, няма как иначе. Семейството на момичето играе игрички нещо.
5
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със всеки коментар, който чета се убеждавам, че си заслужаваме оправниците...Да правиш секс с непълнолетна си е престъпление! Законът предвижда наказание! Бил му скроен номер...ако е така да го доказва в съда...а той си призна! При това едва ли това е единствения случай. Защо го защитавате ? Така ли си представяте хората, които да ви управляват ? Не ме интересува дали момичето само му е скочли в леглото! Щом е било там и той е спал с нея, значи е виновен!
4
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С какво удоволствие и наслада този човек целенасочено и с гавра е психически съсипан заради едно преследвало го дълго време и самопредложило му се в леглото му долно и пияно момиче!!!Всички гледаме сеир и потриваме доволно ръце че е стигнал до самоубийство.!Какво падение за всички нас и съдебната ни система !Прочети още на: dnes.bg/crime/2016/06/05/evstatiev-opital-da-se-samoubie-v-kiliiata-si.304704
3
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте сега, нека да ви кажа... Първо, майката на момичето е била любовница на тоя нерез когато той е бил кмет, но явно нещо тя му е искала, което той не е изпълнил и затова са го наредили така - пуснали са му малката да го подхлъзнат и да го очернят, може и нищо да не е било. Признал си бил - ами то ако те обвинят в нещо такова и направо загубваш ума и дума, дори и убийството на Кенеди ще си признаеш от шока и изненадата, нали? Не че го защитавам, но ми се струва нереално всичко това, нагласено.
2
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото повече се говори за този случай, толкова повече ми се струва, при това с голямо основание, че на този човек му спретнаха номер и цялата ситуация е само за очерняне на възрастен човек по политически причини.
1
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ни занимават с тоя отдавна трябваше да се е самоубил.