Христо Бисеров е оправдан от Апелативния съд

Решението може да се протестира в 15-дневен срок
8 юли 2016 16:37, Анисия Иванова
47
Христо Бисеров е оправдан от Апелативния съд
Снимка: Булфото, архив

Софийският апелативен съд е потвърдил оправдателната присъда на бившия заместник-председател на НС Христо Бисеров, съобщиха от съда.

Магистратите от САС - Снежана Душкова, председател на тричленния съства, и членове Надежда Трифонова и Иван Стойчев са потвърдили изцяло присъдата на Софийския градски съд.

Бисеров е подсъдим за неплащане на данъци в особено големи размери, недеклариране на сделки с валутни ценности и посочване на фалшиви данни в декларация пред Сметната палата.

Още по темата

Решението може да се протестира от прокуратурата пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Разследването срещу него започна в края на 2013 г. и според тогавашните съобщения на прокуратурата, обвиненията бяха към него и доведения му син Ивайло Главинков за данъчни престъпления и пране на пари.

След близо две години той беше изправен пред съда с три обвинения: За неплатени данъци в размер 19 хил. лева, за недеклариране на сделки на валутни ценности и че не е декларирал пред Сметната палата 700 хил. лева по банкови сметки в Швейцария.

Освен за укриване на данъци и валутни престъпления Бисеров беше на съд и за това, че не е подал имотната си декларация пред Сметната палата.

По всички тях той беше признат за невинен след 2-годишно разследване и скоростен съдебен процес, поради липса на доказателства.

Софийският градски съд произнесе оправдателната присъда на 1-ви декември 2015-а, а още преди да прочете мотивите, прокуратурата обяви, че ще търси обрат при втората съдебна инстанция въпреки признанието, че делото не е излязло заради отказа на швейцарските власти да съдействат на българската прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какво общо имат пиянските изцепки на Сайдера с мафиота Бисеров ограбил държавата с милиони? Цацаров осъди за смешните 25% от заплатата му тоя Сидеров дето на пияна глава се разбунтувал някъде си( за срок от 1 година е осъден), а тоя Бисеров който открадна милиони е оправдан. И вие се кефите на това? Овцееееееееее... дето на Сайдера не му трябва изобщо смешната за него депутатска заплата от 2500 лева да не говорим. Все едно 600 лева на месец глоба за Сидеров-като осъдителна присъда...
18
2
 
41
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Оставете Бисеров , Местан , Пеевски и т.н. целия бг елит на мира ! Съдете и гонете Динко от Ямбол, Петър Низамов (перата) и такива престъпници ! Все пак да не забравяме че сме в България ! Тук политиците са безсмъртни, а *** + мигрантите и джихадисти са с доста по големи права от българите ! Кога ли ще дойде "Майдана"
17
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не могат да го осъдят, защото Бисеров за Доган е като Цвъки за Тиквата. А е ясно, кои командват парада.
16
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ау каква изненада
15
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
6Човека ти го казва с ирония, ве бате. Че даже и волен Сидеров с видео материали не са го осъдили на нищо с една дума.
14
1
 
42
 
! Отговори
ист преди 7 години
Не съм очаквал да осъдят престъпник политик. Едни и същи са.
13
1
 
44
 
! Отговори
Привикнал преди 7 години
И това новина ли е? Новина щеше да бъде ако го бяха осъдили!
12
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички плюете държавата и я определяте като най смешна...и таккава ще я оставите та децата си ако изо0що ви пука по важното е как няколко хиляди тарикати правят няколко милиона на помия не знам какво още чакате ..
11
1
 
42
 
! Отговори
Народна поговорка преди 7 години
Гарван, гарвану око не вади.
10
1
 
55
 
! Отговори
Психология преди 7 години
Хората по света имат нетърпимост към такива неща в БГ само констатираме колко сме жалки.
9
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешна присъда, само да не беше толкова тъжно за всички българи. Живи и здрави да са магистратите. Дали спят спокойно? Знам, че най-добрата възглавница е чистата съвест. А къде е тяхната съвест?
8
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да има реални присъди бе хора.Те държат съд,прокуратура,разследващите.Сами себе си ли да осъдят.Няма оправия и това е в БГ.Който иска промени в съзнателния си живот - Терминал 1 и 2 в Западна посока.Ако има останали идеалисти им пожелавам да са здрави и Господ да им помага.В тази ситуация обаче не знам дали и на Него му се занимава с нас.Ние сме *** неземна.Хубава държава е БГ,ама народът сме помия
7
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С оправдателна присъда,автоматически се узаконява откраднатото.Демек парите са минали през съда мръсни и вече са изпрани и чисти!
6
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 3К'во ти пука, нали осъдиха най-големият престъпник - Волен Сидеров. и на какво са го осъдили бе ***? Да му удържат 25% от заплатата, която му плащат от моите данъци.
5
2
 
58
 
! Отговори
Въпрос преди 7 години
Магистратите от САС - Снежана Душкова, председател на тричленния съства, и членове Надежда Трифонова и Иван Стойчев ще декларират ли страничните си доходи от тази "присъда" ?
4
0
 
63
 
! Отговори
факт преди 7 години
ЖИВЕЕМ В НАЙ-СМЕШНАТА ДЪРЖАВА НА СВЕТА !!
3
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
К'во ти пука, нали осъдиха най-големият престъпник - Волен Сидеров.
2
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
никакъв съд ..само парче олово в главата решава проблема..и до 9то колено
1
1
 
60
 
! Отговори
123 преди 7 години
Хахаха, за пореден път се убеждавам и наистина е така, че в България сме останали само *** И лош матрял, както казваше един велик мозък? Пак нищо няма да направим, ще си седем и ще коментираме и това е. Успех на всичси