Христо Бисеров е оправдан от Апелативния съд

Решението може да се протестира в 15-дневен срок
8 юли 2016 16:37, Анисия Иванова
47
Христо Бисеров е оправдан от Апелативния съд
Снимка: Булфото, архив

Софийският апелативен съд е потвърдил оправдателната присъда на бившия заместник-председател на НС Христо Бисеров, съобщиха от съда.

Магистратите от САС - Снежана Душкова, председател на тричленния съства, и членове Надежда Трифонова и Иван Стойчев са потвърдили изцяло присъдата на Софийския градски съд.

Бисеров е подсъдим за неплащане на данъци в особено големи размери, недеклариране на сделки с валутни ценности и посочване на фалшиви данни в декларация пред Сметната палата.

Още по темата

Решението може да се протестира от прокуратурата пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Разследването срещу него започна в края на 2013 г. и според тогавашните съобщения на прокуратурата, обвиненията бяха към него и доведения му син Ивайло Главинков за данъчни престъпления и пране на пари.

След близо две години той беше изправен пред съда с три обвинения: За неплатени данъци в размер 19 хил. лева, за недеклариране на сделки на валутни ценности и че не е декларирал пред Сметната палата 700 хил. лева по банкови сметки в Швейцария.

Освен за укриване на данъци и валутни престъпления Бисеров беше на съд и за това, че не е подал имотната си декларация пред Сметната палата.

По всички тях той беше признат за невинен след 2-годишно разследване и скоростен съдебен процес, поради липса на доказателства.

Софийският градски съд произнесе оправдателната присъда на 1-ви декември 2015-а, а още преди да прочете мотивите, прокуратурата обяви, че ще търси обрат при втората съдебна инстанция въпреки признанието, че делото не е излязло заради отказа на швейцарските власти да съдействат на българската прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
36
 
! Отговори
Hh преди 7 години
Bravo bravo !!!! Velika darjava
38
1
 
38
 
! Отговори
Престъпник преди 7 години
Да вземе човек един автомат па да застане пред служебния вход на министерството на правосъдието па...
37
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е новина!Новина щеше да бъде,ако бе осъден.Но да се коментира"беспристрастния,обективен български съд" е недопустимо.
36
0
 
40
 
! Отговори
Сашо преди 7 години
Софийският апелативен съд е потвърдил оправдателната присъда на бившия заместник-председател на НС Христо Бисеров, съобщиха от съда. Днес бг. пропускате и ДЕПУТАТ от ДПС, все крадливи болкуци, все са в далавера и девиза им е СМЕЛО ДРУГАРИ В БОРБАТА НИЕ СМЕ СПОРЕД ХАВАТА.
35
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе те за една седмица откраднаха цели два футболни отбора - цска и литекс; една чистачка уж изнесла 300 милиона от ктб в чували, а вие за някакви си 700.000 в швейцарска банка сте се закахърили :):)..
34
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До стамат.......а ако не се купува с много пари,значи малко си дал!
33
0
 
37
 
! Отговори
накратко преди 7 години
дали е крал бисеров - вероятно, макар че не мога да го твърдя. дали е нагазил лука, бидейки политик - 99%. а дали прокуратурата ни е калпава - 100% !!!
32
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на бате РистЕ! И той като бате Цецо-о-о-у е невинен!
31
0
 
42
 
! Отговори
Защо ли? преди 7 години
Сега тази невинна,оклеветена чиста и свята личност трябва да бъде реабилитирана,възстановена на работа като депутат и зам.председател на НС,да му бъдат изплатенивсички заплати,имотното му и финансово положение да бъде засекретено и неподлежащона разследване,а нахалните и нагли следователи и прокурори да бъдат дисциплинарноуволнени за уронване престижа и оклеветяване на народен представител.И после се чудим защо хората искат да емигрират в страна,където нещата са ясни.
30
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Христо, нося си кинтите в задния десен джоб, ела да гепиш и тях, че къвто си заслабнал
29
0
 
37
 
! Отговори
стамат преди 7 години
А стига бе, верно?! Което не се купува с пари, се купува с много пари!
28
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалка Съдебна Система......
27
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България всеки краде като за последно и накрая всички излизат честни и невинни.Това не е държава.
26
1
 
37
 
! Отговори
последна гара преди 7 години
Може да е оправдан ,но със сигурност не е безсмъртен.
25
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сайдера купи на Деница преди 2 години в центъра на София апартамент за 200 000 лева 100 квадрата. Купи й и за един неин рожден Range Rover за 60 000 лева...иначе Цацаров го глобява на месец за 600 лева. Бравооо, ЦАЦАААА!
24
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
следва възстановяване на поста в турската партияи отново да кибичи до стрина Цеца в "народното"събраниеделаверите отново да започват,ако са спрели!
23
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Garvan Garvana oko ne vadi !4estito na evrogeiskata vi demokracia, VSI4KI STE EDNAKVI !
22
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цацаров, осъди ли ме интересува Сидеров на 600 лева глоба да плаща всеки месец за една година? Това ли бяха осъдителните присъди на държавата спрямо него за хулиганските му изцепки? Затова ли цяла година му искахте имунитета на Сидерака- да ви плати накрая 7200 лева като обезщетение за тази 1 година присъда? Затова ли беше този джангър толкова време със Сидеров? За 7-8 бона? ***.оти неземни!
21
1
 
39
 
! Отговори
<><> преди 7 години
КОЙ КОЙ КОЙ открадна 4 милиарда и избяга в чужбина КОЙ КОЙ КОЙ ?КОЙ КОЙ КОЙ забрави за Пеевски КОЙ КОЙ КОЙ ?
20
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На сайдера уискито и пурите му струват повече от заплатата му като депутат.