На финала: Тодор – мъртъв, Поничките – хулигани

Обвинителният акт срещу Иван и Десислав е готов
Обновена: 28 юли 2016 18:34 | 28 юли 2016 18:30,
35
На финала: Тодор – мъртъв, Поничките – хулигани
Снимка: архив Булфото

Шест месеца след смъртта на 18-годишния Тодор от Враца, срещу братята, с които се сби преди да почине, има обвинителен акт.

Иван и Десислав Дамянови, по-известни като Поничките, ще бъдат съдени за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм.

Причината за образуване на делото е смъртта на момчето. Тодор Йорданов почина на 12 януари след сбиване на улицата с Десислав и Иван.

Още по темата

Веднага след трагедията братята бяха арестувани и обвинени в непредумишлено убийство. Обществото във Враца са разбунтува и излезе на няколкодневни протести срещу прокуратурата. Тогава обвинението срещу Поничките бе променено в най-тежкото - предумишлено убийство по хулигански подбуди.

Съдебно-медицинска експертиза обаче установи, че нараняванията от сбиването не са довели до смъртта на младежа, а той всъщност е имал сърдечно заболяване.

Така шест месеца по-късно, на финала на разследването, вече е ясно, че Тодор е мъртъв заради сърдечен проблем, а братята ще бъдат съдени единствено за... цинично хулиганство.

В момента Иван и Десислав са привлечени като обвиняеми, а документацията по делото е предадена на всички заинтересовани страни, за да се запознаят и да уточнят дали нямат никакви допълнителни искания и уточнения. два след това обвинителният акт ще бъде внесен в съда.

След като бъде внесено в съдебна зала, магистратите ще преценят дали има неточности по него. При необходимост то ще бъде върнато отново на държавното обвинение за прецизиране.

Прокуратурата не изключва вероятността обвинителният акт да бъде внесен още през август.

През последния месец Врачанският районен съд прекрати общо 6 дела, заведени от братята срещу близките на момчето. Дамянови търсеха отговорност от роднините на починалия Тодор заради изказванията им пред медиите, в които са използвани квалификации, определени от защитниците им като клевети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
40
 
! Отговори
Blago преди 7 години
Да бе мирно стояло, не би чудо видяло.Нагледал съм се на такива лекенца по пътищата.70кг пикльо, ходи 2 месеца на фитнес, слага тениската на онзи преоцененият дизайнер, качва се в колата, подарък от мама и тати и стават непобедими. Засичания, псувни, закани. Ама не, мама и тати най-добре знаят, колко добричко дете са отгледали.Ако биячите на околовръстното по погрешка бяха засекли и бяха слезнали да си изядат боя от барети, щяха ли те да са жертвата?
4
21
 
7
 
! Отговори
MAKEDONO преди 7 години
Abre ..... Bolgari kako ne vi stram da pisete vakvi komentari za momceto te bolno bilo te sakalo da se pokazi pred devojkata ... abe vie site ste za na psihijatar zatoa samo kutek za vas da vi dojdi umot sto go nemate zol narode...........
3
7
 
26
 
! Отговори
анон преди 7 години
колко е присъдата за два-три шамара? да им дават един месец обществено- полезен труд и толкова. цяла държава гледа изпълненията на два селски бека и един кандидат-бек
2
12
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя селския отворко с бокса ли беше. Който се правеше на мъж пред кифлата си.
1
11
 
43
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Търсите под вола теле.Стига драми!Ясно се виждаше как момчето спори и после изведнъж пада само, като дори и майка му е между него и "биячите".Че ония са бабаити е ясно, но и *** се е направил на отворен в следствие на което адреналина му е дошъл в повече.