Ирена иска едва 10 бона от насилника Евстатиев

Делото срещу похотливия кмет беше отложено за октомври
65
Ирена иска едва 10 бона от насилника Евстатиев
Снимка: Радио Пловдив

16-годишната Ирена поиска 10 000 лв. обезщетение от бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев. Той е в ареста от месеци с обвинение, че е изнасилил ученичката след като я е привел в безпомощно състояние чрез алкохол.

Днес момичето се появи в съдебната зала заедно с родителите си Георги и Христина Белухови.

"Този иск е символичен за стреса, който й причини Евстатиев", коментира майката на момичето, цитирана от "Марица". Тя обясни, че дъщеря й започва постепенно да преодолява психологическия шок, но сега заради делото започнала пак да се притеснява.

Още по темата

Адвокатът на семейството Иван Грошев обясни, че поисканото обезщетение е в скромен размер, защото делото не е за пари,  "а за накърнената женска чест. Само друг съд, онзи отгоре, може да го съди както подобава", каза още защитникът.

На днешното заседание се явиха всички свидетели – полицаи, роднини, познати, които са видели момичето непосредствено след изнасилването. Иван Евстатиев бе докаран с белезници, още по-отслабнал и с болнав вид.

Но двамата му адвокати отсъстваха – Ташкена Колчева е в болнични, а Милчо Бенгарски е в отпуск. Не се явиха и трима експерти, затова делото бе отложено за 10 и 11 октомври.

По обвинението в изнасилване законът предвижда от 3 до 10 години затвор, а по това за привеждане в безпомощно състояние – до 6 месеца затвор или до 500 лева.

Евстатиен бе арестуван през януари тази година и продължавада е в пазарджишкия арест въпреки многото опити на защитниците му да променят мярката му за неотклонение в домашен арест. Мотивите им са здравословните проблеми на Евстатиев, заради които той бе лекуван и в болница.

Бившият кмет отслабна с 35 килограма, но всички съдебни състави прецениха, че състоянието на екскмета позволява той да дочака процеса в следствения арест.


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
10
 
15
 
! Отговори
митака преди 4 години
Боже колко прости са тези родители на това момиче, сега разбирам на кой се е метнала дъщерята. Вместо да дават лош пример на младите как се взимат бързи и лесни пари с лъжи и измами, да вземат да си възпитат децата на морал, труд и чесност.
26
12
 
13
 
! Отговори
хах преди 4 години
Ето, дойдоха си на думата - пари. Уж не било делото за пари, но да си вземат 10 000 лв. Така и щерката няма да може да следва право, че първоначалните й планове за секс срещу уреждане в университет, са провалени вече. С успеха, който има в училище /запозната съм с това/ по нормален начин няма да стане правистка. Ясни са били намеренията й. Сега поне някой лев да вземе от цялата история и усилия.
25
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Roditelite isnudvat oschte psti iskat kskvo prsvi destvenara v hotela na dartaka interesno vs e sa pari ne sa 4est jalko no fskt iskat pari
24
1
 
4
 
! Отговори
Бибси преди 4 години
До АнонименИ аз това се чудя?
23
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва поне 50-60к да поиска. Гнусното камуне има пари.
22
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
герберите много активно защитават човека си неска
21
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя дърт пер.верзник заслужава да му отрежат атрибута и да му го заковат на челото
20
2
 
19
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
До адвокатВещите лица не определят обезщетението, приятелю, съдът го прави по справедливост. Искът на Рапона е бил за 300К, а му уважиха 3К, затова трябва да кихне 35К съобразно отхвърлената част от иска. А как "с течение на времето ще го осъдят на по-голяма сума"? Иначе не бих казал, че искът е символичен. Просто е нисък. Щеше да е символичен, ако беше за 1 лев. Разбира се за 1 милион би бил прекомерен, но спокойно можеха да поискат 20-30 хил.
19
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-вероятно няма изнасилване и съда ще го оправдае. След това може да очакваме иск от Евстатиев за това, че невинен е бил затворен толкова много време. Кой ще плаща за вредите причинени от държавата - ние.
18
29
 
21
 
! Отговори
ивъл рийпър преди 4 години
Никакво изнасилване няма тук. След като и в болницата са се чудили защо няма следи, хематоми, синини, кръвонасядания, разкъсвания и т.н. Тука има мръсно скроен капан и са знаели, че чичо със сигурност ще влезе вътре.
17
27
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A Иренка вместо да се качва в стаята на стария женкар да и помага да влезе да учи право и про това да изпие половин коло водка, не е ли могла вместо това да си научи въпросите и темите, да се яви на изпит, да то издържи и да влезе да учи право.
16
14
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
Ти от кога се занимаваш с ненаучна фантастика?И ние сме живели по онова време и знаем кое как беше.
15
9
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Бълха го ухапала, този дърт н-е-р-е-з! Срещу 10000 лв. като го пуснат,пак ще го направи!
14
23
 
11
 
! Отговори
Демократ преди 4 години
Комунистите 45 години изнасилваха българските девойки и грабеха българския народ. Затова днес България е най-бедната страна в ЕС - заради комунисти като Евстатиев. А нашите по-старши партньори от Вашингтон и Брюксел наливат милиарди в България да строим магистрали и да ни спасяват от комунистическата разруха до която ни докараха комунистите при 45-годишната руска окупация.
13
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Половин кило водка което е изпила ще го приспаднат ли от тези 10 хил?
12
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приемам Евстатиев като събирателен образ на всички комунистически мерзавци, които така бяха свикнали - да крадат, да унижават, да изнасилват, да получават всичко, което си поискат те и децата им. Във всички градове си направиха партийни домове, в които обикновения човек не можеше да влезе. Там те водеха разгулен живот и разврат. И мислеха, че това ще продължи до веки веков. Но не. Тепърва ще излизат мръсотиите на тези безнравствени хора. Сигурна съм, че този човек е свързан с убийството на сест
11
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боньо фаса номер 2!
10
8
 
12
 
! Отговори
охо преди 4 години
И със 10.000лв.как ще и оправи стреса.нали делото не е за пари?или на толкова оценихте дъщеря си?
9
16
 
13
 
! Отговори
Евстатиев преди 4 години
Кефа цена няма :)
8
0
 
4
 
! Отговори
адвокат преди 4 години
Моди, откога к_о_м_у_ не е обидна дума?