От съдебната скамейка: "Как да съм ги убил? Гол!?"

Полицаят, обвинен в убийството на родителите си, говори пред съда
4 авг 2016 13:30,
31
От съдебната скамейка: "Как да съм ги убил? Гол!?"
Снимка: кадър Нова тв

"Как съм извършил убийството? Гол? По бански? Убийство на нудист?!" Това попита в Пловдивския апелативен съд полицаят Венцеслав Караджов, обвинен в екзекуцията на двамата си родители.

Още по темата

Божура и Цветан Караджови бяха застреляни на 15 май в дома им. Синът им твърди, че никъде по дрехите и по обувките му няма барутни частици, както твърдят разследващите.

Пловдивският апелативен съд обаче не уважи жалбата му и го остави в ареста.

"Касае се за сериозен случай и на този етап не може да бъде разколебано обоснованото предположение, че автор на деянието е Караджов", изтъкна съдия Иван Ранчев.

Прокурорът Росен Димов обясни, че делото е сложно и поставя българската правосъдна система пред сериозно изпитание, защото тя е свикнала да работи основно с преки доказателства. 

"Събирането на косвени, обаче, очертава профила на извършителя на двойното убийство. След една много добра стрелба с пистолет първо е застреляна жената, а след това убиецът е влязъл вътре и е пронизал мъжа й. Осем изстрела, осем патрона в жертвите" посочи прокурор Димов, цитиран от "24 часа".

Той добави, че има един човек, който е искал тези хора да починат и това е обвиняемият. Причината е типично българска - жаждата за един имот. 

"Човек, който има мотив, който може да стреля добре, боравил е с оръжие в близко време и върху ръцете и по косата му са намерени барутни частици", допълни Димов.

Всички тези косвени доказателства оформяли профила и вероятността обвиняемият да е извършил престъплението.

Венцеслав Караджов за пореден път заяви, че не е застрелял родителите си и че срещу него се води тенденциозно разследване, в основата на което стоял зам.-шефът на МВР в Пловдив Георги Георгиев, с когото имали стара вражда.

Припомняме ви, че телата на двамата съпрузи Божура и Цветан Караджови бяха открити на 17 май тази година в дома им на ул. "София" 68-А в Пловдив. Според разследващите синът им е проникнал в имота, скрит в задния отсек на семейния "Ситроен", шофиран от съпругата му Каля Караджова.

Самата тя обяснила, че в деня на разстрела на пенсионерите - 15 май, е закарала автомобила в гаража на имота, тъй като щял да се наводни заради повредено уплътнение на един от прозорците.

Криминалистите са извършили следствен експеримент, който трябва да установи дали в колата е имало и друг човек освен Каля. Тя също бе задържана, след като обвини полицията и разследващите в тормоз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
34
 
! Отговори
www преди 7 години
Само да вметна, че лицето е задържано под стража поради голям брой косвени доказателства, а не е осъдено за извършеното убийство. Правете разликата!Иначе допускам и постановка от страна на другото, по-висшестоящо, ченге, но все пак нека обвиненият да бъде така добър да даде подробности и доказателства за тази вражда. За какво е? За нещо значимо ли е? Достатъчно значимо за извършване на убийство? Двойно убийство??? Маса косвени доказателства сигурно оборват едно мнение на потенциален убиец ;)
18
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината най-вероятно няма да излезе наяве. каквато и да е обаче, не е нормално в правова държава, за каквато претендираме, да се поставят етикети преди да е приключило следствие, дело и т.н. Отделно, че косвени доказателства не са достатъчни за присъда, не и ако се спазва закона. Ако наистина е виновен, господ забавя, но не забравя...
17
4
 
45
 
! Отговори
bre преди 7 години
Колкото повече се обяснява този и плещи глупости, толкова повече хората разбират че има за какво да се оправдава. Пък и физиономията като му видиш. Нямам думи. Да убиеш родителите си. Аз имам един братовчед, който така накисна майка си с имотни истории и я заряза без пари и жилище. А беше най - обгрижваното и най - гледано дете е целия род. Всичко имаше и всичко му се даваше все на него. Подозирам че би я ликвидирал при нужда, но няма сега за какво. Женицата загуби всичко заради него.
16
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До долният Хорейшо:Не обвиняемият трябва да обяснява какво е правила колата на еди кой си, някъде си.Прокурора трябе да ги обясни тия работи и да ги докажи по недвусмислен и убедителе начин със средствата и методите, които му е предоставил закона.Същото е валидни и за алибито на обвиняемият.Колко време от денонощието човек може да докаже алиби?Че ние спим по 6-8 часа, тогава как да докажем алиби?Мало умие
15
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали е изхвърлил/унищожил дрехите, обувките и прочие подлежи на доказване, ако е иначе се нарича догадка, хипотеза, вероятност.С вероятности, догадки и хипотези не се влиза в затвора, това да е ясно на недоучилите!
14
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А прокурора събра ли косвени доказателства в полза невинността на обвиняемият, както изисква Наказателно-процесуалния кодекс?Или събира косвени доказателства в полза на обвинението само?Смешна работа...
13
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма държава в света освен Северна Корея, в която могат да те осъдят с влязла в сила осъдителна присъда само по КОСТВЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА.Тия доказателства могат да "обосноват основателно предложение против всеки", независимо виновен ли е или не.Този човек ще бъде признат за невинен и след това ще осъди България, но ще плащаме ние, а не милицонерите, прокурорите или съдиите.Мало ум на паст ми на
12
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господин полицаят май не е в състояние да съобрази, че можеш да изхвърлиш дрехите си, но няма как да отрежеш ръцете и главата си, за да ги смениш с други, по които няма остатъци от барут. Ако не се е застраховал със стрелба на полицейското стрелбище ден преди убийството - дупе да му е яко на този човек!
11
3
 
41
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
Страшна логика. Това от Хорейшио ли го чу?
10
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все пак е полицай и знае как да не оставя улики...ако е виновен де. В случая въпросът е кой е по-умен- той или колегите му.
9
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вдигнатите, нагоре, вежди показват, че в този момент човека лъже.
8
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами гол, облечен това не му пречи да стреля!!Ужасно престъпление, а като го гледам и следа от съжаление и срам няма в него!Пълен психар!!
7
4
 
43
 
! Отговори
Бръчковски преди 7 години
По физиономията и приказките му личи че се прави на луд.
6
6
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте му овчия поглед. Типичен за крадец, лъжец,убиец и закоравял престъпник. То свикнало цял живот да дреме и краде. Уволнявано от икономическа полиция заради какви ли не далавери и накрая от лакомия убило собствените си родители. Некадърно да създава,но виж да убива и краде проблеми няма.
5
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типичен полицай, всичките са такива сбъркани
4
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убил ги е, изгорил е дрехите-вариант 1.Убил ги е покрит с дъждобран,изгорил го е-вариант 2. Не е нужно да си нудист, а май ни има всички нас за ***.
3
8
 
46
 
! Отговори
МОре сопа преди 7 години
Много толерантност , много галене , много приказки!!!Как при Тодор Живков всичко си казваха и разказваха още първия час прекаран зад решетките а сега и трибуна им дават , че и нагъл и много разсъждава!
2
8
 
44
 
! Отговори
Еркюл Поаро преди 7 години
Малките сиви клетки ми подсказват, че точно той е извършителят на престъплението. А жена му е съучастница.
1
5
 
58
 
! Отговори
Лумпен-маргинал преди 7 години
Едва ли има много държави по Света където за един имот застрелваш собствените си родители....