Турция обяви: България екстрадира "предателя" Абдулах

Според турския дипломат №1 в момента транспортирали бизнесмена
10 авг 2016 15:07,
84
Турция обяви: България екстрадира "предателя" Абдулах
Снимка: архив Reuters

Външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу обяви, че България ще предаде на Анкара бизнесмена Абдулах Бююк. Турчинът е издирван от страната си заради опита за преврат там.

Според Чавушоглу - Бююк не е получил политическо убежище в България и ще бъде предаден на Турция.

"Молбата на Абдуллах Бююк за предоставяне на политическо убежище е била отхвърлена от българските власти. Българските власти решиха да го екстрадират и в момента го довеждаме в Турция", е заявил турският външен министър пред изданието "Хаберлер", цитирано от БТА.

Още по темата

Това, че Турция иска България да екстрадира Бююк заради връзки с организацията на изгнаника в САЩ Фетхуллах Гюлен, се разбра в началото на август, отново от изказване на Чавушоглу. Тогава първият дипломат на Анкара обяви пред голям митинг, че турска делегация ще пристигне в България, за да поиска екстрадицията.

Това предизвика серия от реакции у нас. Още тогава правосъдният министър Екатерина Захариева обяви, че Турция на няколко пъти е искала екстрадицията на Бююк, но Софийският апелативен съд е отказал. Последният отказ бил от края на март.

Още тогава се появиха информации, че Бююк не е у нас. Захариева дори посъветва Турция да иска екстрадирането на бизнесмена от държавата, в която е.

Абдулах Бююк се занимава с търговия с интернет домейни у нас. В разгара на информациите, че Турция иска екстрадицията му, той обясни, че вероятно не става дума за него.

"Не искам никакви проблеми с Турция. Аз съм тук легално, нямам проблеми тук, но не вярвам на Турция", обясни тогава той по телефона пред bTV.

Засега няма коментар от българска страна на изявлението на Чавушоглу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
5
 
! Отговори
White Wolf преди 7 години
До до 17Тия неща които ги изброи за България са всекидневен начин на живот в туркито+ което аз добавих.
14
4
 
30
 
! Отговори
Тракийски преди 7 години
Направо да обявим Ердоган за държавен глава на България, така като е тръгнало.
13
7
 
33
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
в БГ-то как е, спокойно ли е?по магистралите заплашват мутри с пистолетипо улиците спират и те биятпо селата манготата изнасилват стари хора и обиратразни тариката и тешкари политици бият хораполитици блъзкат деца по улиците и после бг съда ги пускада изброявам ли още???оправете си първо своята *** после гледайте Туркито какво прави
12
13
 
26
 
! Отговори
Клекнахте преди 7 години
Ей клекнахте на Ердоганя ,човека може и да е невинен ама на кой БГ политик му пука ,важното е да се наведете Ергоган да ви уважи ,и да получите "Одоволствие "България е независима бе господа ,кво му клякате на тоя азиатски бек?Екстадирайте и Местаня с цялата му ***
11
14
 
24
 
! Отговори
White Wolf преди 7 години
Между другото турския консул се е изпепил, че туркито била спокойна страна.Спокойна страна била туркито ха-ха-ха-ха-ха тоя на ирония ли го е казал. Много спокойна да, глави на хора се търкалят по улиците, обезглавяват се хора, всеки ден има убити жени. в моретата им бежански трупове. Туркито е като филм на ужасите..... Но спокойна е да ха-ха-ха.
10
4
 
45
 
! Отговори
боян преди 7 години
сега турция да бъде така любезна да ни предостави убиеца фарук
9
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Валери Симеонов също трябва да бъде екстрадиран. Той защити преврата.
8
12
 
34
 
! Отговори
White Wolf преди 7 години
Вземте си всички турци към анадола.
7
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Екстрадирайте и ЦВ ЦВ за светските му ататюркски възгледи
6
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добре сами да им го дадем ,че да не дойдат сами да си го вземат.Няма да правим проблеми,по тихо по кротко и наща работа да върви.Ние сме се снижили,леко сме незабележими и на големите риби не им прави впечатление нашите кражби щот си ги слушкаме.Това е приятели българска външна политика.Чи човека вероятно хал хабер си няма ,Бойко сега ще им го даде да му е мирно селото
5
6
 
37
 
! Отговори
нема такава държава преди 7 години
разменете го за Фарук! защитете българския интерес!
4
9
 
35
 
! Отговори
. преди 7 години
Що за демократична и европейскса уж държава предава борещ се за светска държава в лапите на самозабравил се ислямист с неоотомансли идеи за на сигурна смърт ?
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо триете коментари само не разбрах, Или който не е удобен няма мнение?
2
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Местан няма ли в Сибир?
1
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека тъкмо започнал бизнес на спокойствие в България сега ще го вкарат в зандана в Диярбекир.