Зетят Мурад – един миличък... набеден за терорист!

Адвокатът му: Напълно безобиден е, не можете да се уплашите от него!
10 авг 2016 08:52,
36
Зетят Мурад – един миличък... набеден за терорист!
Факсимиле: Le Parisien

Задържаният в България като заплаха за националната сигурност Мурад Хамид изглежда напълно безобиден, като стандартен млад човек, не можете да се уплашите от него, настоя адвокатът му Драгомир Александров.

Хамид е висок около 1,80 м., със слабо телосложение и къси панталонки. Дали е религиозен или не – това си е неговият личен живот, коментира юристът.

Още по темата

"Мурад е студент, учи природни науки, а това му е първо посещение в България", поясни пред bTV Александров.

Той уточни, че с него си говорят на френски и досега го е виждал само един път - на заседанието по мярката за неотклонение, а сега ще го види за втори път.

Днес съдът ще реши за екстрадицията на Мурад Хамид, освен ако той не размисли, след което в седемдневен срок ще бъде изпратен във Франция.

Припомняме ви, че зетят на атентатора срещу френския сатиричен седмичник "Шарли ебдо" Шариф Куаши - Мурад Хамид е от дни в ареста в Националното следствие.

20-годишният Мурад Хамид е стигнал до България с международен влак от Франция през Унгария и Сърбия с истинските си документи за самоличност. Слязъл е в България на 26 юли в 19:45 часа.

Обяснил е, че ще остане у нас с цел туризъм. Няма данни какво е правил до 28 юли и с кого се е срещал тези два дни. В багажа му обаче са открити големи обувки, униформа и ръкавици, които напомнят повече за терористична дейност, отколкото за туризъм.

Адвокатът на Хамид разкритикува и службите, които според него би трябвало да работят, а не да раздухват случая.

"Полицията трябва да си върши работата, а не да тръби нагоре-надолу за това, което прави", коментира Драгомир Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Той не може да уплаши някой но, може да гръмне много.
17
0
 
0
 
! Отговори
Корумпиран съдия преди 7 години
Домашен арест!
16
0
 
9
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 7 години
Не трябва да си завършил Йейл за да разбереш, че малката маймунка се е запътила към Сирия, а от там към 40- те девици и Аллах. Сега да го връщат директно във Франция, а адвоката да обяснява, колко е мил и добър на дъщеря си
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До апелАбсолютно вярно, колега. Адвокатска "врътка" е и договорът за наем на жилище в София, заради който оставиха под домашен арест убиецът на семейството-мотористи. Сега рИвье, че не си бил получил хонорара! Айде бе! Не на нас тия, със сигурност се е облажил колкото за N-броя хонорари
14
0
 
13
 
! Отговори
Адвокатите на дявола преди 7 години
Адвокатите са най-безскрупулните, продажни, безчестни и зли хора на този свят. Не само, че за пари са готови на всичко, и най-кръвожадния убиец ще защитят. Но понякога го правят и за без пари, за да си създават имидж, за да бъдат наемани за бъдещи дела. На тях не им пука за човека, когото уж защитават, те си знаят едни закони и едни писани правила и се борят с това, да ги преодолеят и победят. Не ги интересува морал и ценности. Тези адвокатчета първи ще ги сложа под ножа, ако имах властта.
13
2
 
14
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Да не сме се плашили?! Че кой се плаши от тая мишка. Такива страхливци вземат бомбите и убиват в гръб от разстояние. За това го дайте на някоя футболна агитка да го начупят целия и да го направят инвалид и после го пускайте на свобода. Ако иска после и на луната да ходи.
12
3
 
19
 
! Отговори
ф преди 7 години
обезвредете го за всеки случай... тъпо е да се поемат излишни рискове:)
11
0
 
26
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Кой турист си носи ръкавици, идвайки тук през лятото? :) Също та ми е интересно каква е униформата му?!? :)
10
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпреки, че има издадена европейска заповед за АРЕСТ - това е най-първоро действие, това не превръща този човек във МЕЖДУГАЛАКТИЧЕСКИ ЗЛОДЕЙ!!!Това, че вие се се наа кали от страх е съвсем друга тема.
9
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Утре когато арестуват и ВАС, само защото се съмняват в НЕЩО си, не рИветИ, а си спомнете как сте плюли по "онова адвкатчИ"Законите трябва да се спазват най-първо от ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ - полиция, прокуратура, съд - все надлежни органи на власт - според Наказателния кодекс де
8
2
 
20
 
! Отговори
Занзибар преди 7 години
Разпитът на Мурад Хамид, ГеМеТо, 05:41 сек:- Що си тук бре?!- Аа, неедей таака ве баатко, аз на тууриризъм сме дошло... Молят'са....- Ареей, дай две хиляди ивра и са махай, че ша падаш по стълбите, нали ве Ванка!? :)
7
1
 
22
 
! Отговори
Дидо преди 7 години
То и аз съм напълно безобиден, стандартен и млад човек, ноооо..... дайте го насам това адвокатче...
6
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
адвоката работи за пари ,дори от този случай де не вземе нищо важна е рекламата ,следващият джихадист ще знае при кого да отиде а и БГ престъпниците ще го наемат като го знаят ,че няма морал и е безскрупулен
5
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя адвокат какви ги дрънка? Да не би на терористите да им раста зъби от очите, или рога от мишниците? Това си е сериозн част от подготовката им - да могат да изглеждт "незабележими".
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този само, като го върнат във Франция , да не се взриви някъде? След среща с български полицай не им остава много живот. Да живее родната полиция ))))
3
2
 
13
 
! Отговори
Мхм преди 7 години
До Завещавам Ви ЗдравеАдски досаден тип си...завещаваш неприязън и спам...
2
0
 
27
 
! Отговори
Явно преди 7 години
в НПК трябва да има предвидени оправдателни присъди за някой,който изглежда безобиден,пък каквото и да е направил!
1
3
 
25
 
! Отговори
outlaw преди 7 години
е добре че е тази война та журналистите да имате какво да занимавате хората и да коментирате, абе спокойно БГ няма да е засегната, те терористите не са толкова глупави за да видят , че тази държава и без тероризъм си е тероризирана , има кой да се притеснява. Икономически добре развитите, Скандинавци, Германия , Англия западна европа, споко българи, даже може да се надяваме някое камикадзе да се вреже в парламента та да сме му и благодарни.