Мивка ударила малкия Ники в сърцето, така издъхнал

Детето почина след инцидент в строителен хипермаркет в Пловдив
15 авг 2016 14:07,
77
Мивка ударила малкия Ники в сърцето, така издъхнал
Снимка: Dnes.bg

Районната прокуратура в Пловдив оповести причината за смъртта на 2-годишното дете в строителен хипермаркет в Пловдив. По случая е образувано наказателно производство за причиняване на смърт по непредпазливост.

"Станал е инцидент, при който детенцето буквално за 3-4 секунди се е откъснало от майката, тръгнало е да тича, хванало се е за една мивка, която пада и го удря по един изключително нелеп начин", обясни говорителят на Районна прокуратура-Пловдив Атанас Илиев.

Още по темата

Прегледани са записите на охранителните камери и се издирват още свидетели на случилото се, каза той.

"Мивката, която тежи около 30-40 килограма го удря в сърцето и се спуква аортата, това е причината за смъртта", категоричен е Илиев.

Аутопсията е показала, че има травма на гърдите и главата на момченцето. Лекарите са опитали да го реанимират в продължение на час и половина, но без резултат.

От прокуратурата изказаха съболезнования на родителите и близките на детето и заявиха, че проверяват действията на хипермаркета при закрепването на макетите.

2-годишният Ники е най-малкият член на семейството. Той има по-големи братче и сестричка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
14
 
! Отговори
100 кг преди 7 години
Аз съм 100 кг, но ако 500 кг. мечка ме удари с ***, която тежи 40-50 кг. , 100% ще загина.Нищо нелепо няма да има в моята смърт. Смъртта ми за "ГЛУПАЦИТЕ" ще изглежда нелепа, но за Бог, моите родители и за мен самия ще е голямо нещастие! Капиш?Как може да има хора, които ползват такива "НЕЛЕПИ" термини при условие, че много пъти съм се заглеждал нагоре в строителните хипермаркети и винаги съм се притеснявал, че нещо ще падне и ще пострадам.Не виновна държавата, децата... виновни сме ние!
13
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много тъжно и гадно ! Трябва да има забрана за деца под 7 години в тези магазини ! Със същият успех едно 2 годишно дете може да изтича на улицата и да попадне под гумите на някоя кола....... Магазина няма вина !
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съболезнования на семейството за загубата! Бог да прости детенцето, нека почива в мир!
11
26
 
13
 
! Отговори
Б1 преди 7 години
В нормалните държави с дете можеш да влезеш във всеки един магазин - без опасност за живота - без спецални предпазни средстава като каска, броне-жилетка, азбестови ръкавици, противогаз и т.н.!!!Собствениците на магазина са 100% виновни за случая! - Немарливост, икономия на финансови средста за безопасност на клиентите, липса на указателни табелки в опасните зони на търговският обект, некомпетентен обслужващ персонал и т.н. и т.н.!!!
10
6
 
14
 
! Отговори
Б1 преди 7 години
В нормалните държави има закони, които определят правата на потребителите, нормативи документи, определящи мерките за безопастност в търговските обекти и много други законови изисквания!НИКЪДЕ не е написано, че "мивката" има право да ми падне на главата, защото дете, което тежи само 2-3 килограма е пипнало "мострата", която тежала 10 пъти повече от него!!!!!!В подобен магазин в БГ лично умах такъв инциден - Свалят от равта умивалник и пред мен пада другия (височина около 3-4 метра)!!!
9
6
 
28
 
! Отговори
Би преди 7 години
Така е, трябвало е да я обезопасят, щом 2 годишно дете може да събори цяла мивка, значи се е държала на магия.
8
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доплака ми се!Зрял мъж съм...
7
29
 
32
 
! Отговори
? преди 7 години
Абе бие нормални ли сте? Защо обвинявате майката?В магазина са длъжни да обезопасят навсякъде. Това, ако се случи в САЩ семейството вече ще са милионери. Лека му пръст на детенцето, съболезнования на родителите.
6
0
 
35
 
! Отговори
мда преди 7 години
Лека му пръст на детенцето. новината е наистина много тъжна.
5
6
 
21
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Най-тъжното е, че малко невинно дете си отива, а нашите политици са си живи и здрави.
4
1
 
50
 
! Отговори
Край преди 7 години
Имало да става. Бог да го прости детенцето. Нелепа смърт. Хората искат все някой да е виновен - понякога обаче става въпрос за случайност която не може да се предвиди.
3
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Час и половина реанимират, и губи кръв, вместо да оперират?
2
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тези мивки от снимката могат да паднат и върху главата на възрастен човек без да бута и дърпа нищо, по същия начин редят и бутилки и какво ли не по другите хипермаркети.
1
3
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пази Боже никой и никога да не изпитва такава мъка от подобна загуба!Мир и светлина на малката душица!Амин!