Надзиратели на съд – гостували си, дремели на пост...

Според съда обаче сериозен проблем няма, защото е нощ!
19 окт 2016 09:37,
3
Надзиратели на съд – гостували си, дремели на пост...
Снимка: Flickr

Надзирател от затвора в Пазарджик, заварен да спи на поста си по време на нощно дежурство, неуспешно опита да обжалва наложеното му "порицание" за 1 година.

Проверката била извършена от инспектори на дирекция "Изпълнение на наказанията" в малките часове на 15 април тази година, съобщава "Дарик". Служителят не само бил извън поверения му район, но и използвал смяната си за почивка.

Така надзирателят не само е проявил сериозна безотговорност, но и е поставил на карта сигурността в затвора с риск от бягство на лишени от свобода, сочи в мотивите си началникът на тъмничното заведение комисар Веселин Коцев.

Неговата заповед е издадена на базата на констатациите на изпратената от ресорната дирекция комисия.

Надзирателят не отрича, че при проверката бил не на втория етаж, където е повереният му район, а на първия етаж при свой колега. Вторият надзирател също дал показания по делото и потвърдил, че обвиняемият му бил "на гости".

Съдът обаче счете за неоснователни твърденията, че оспорващият е отговарял за Приемното отделение, тъй като нощем, когато не постъпват нови лишени от свобода, то е в ресор на друг постови, позициониран на първия етаж.

Жалбата е отхвърлена, а провинилият се надзирател ще трябва да плати и разноски от 340 лева. Решението може да бъде обжалвано пред ВАС в 14-дневен срок.

Сходен е и резултатът на негов колега, при същата проверка заварен буден, но също извън обсега на поста си на втория етаж, откъдето не е можел да наблюдава коридорите.

Проверяващите го заварили на първия етаж, при същия надзирател, на когото "гостувал" наказаният с "порицание" за подремване по време на работа.

Понеже бодърствал се разминал с писмено предупреждение за 6 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
ГУЩЕРА преди 7 години
ТЕ ЗАЩО НЕ ИЗГОНИХА КОЦЕВ ТОГАВА АЗ НЕ ЗНАМ. ВСИЧКО В ТОЗИ ЗАТВОР Е СТРАШНО, ИВАЙЛОВЕЦ ДО ИВАЙЛОВЕЦА И ДО НЕГО ПАК ТАКЪВ. ПЕНСИОНЕР-ОФИЦЕРИ - ДА ПРИПАДНЕШ. ДИАЛИЗНИ ЗАМЕСТНИЦИ-СТРАШНО. ВСИЧКО Е С ГЛАВАТА НАДОЛУ И ВСЕКИ ВДИГА РАМЕНЕ. А КОЦЕВ, ДРЕМЕ -МУ ОЩЕ МАЛКО ДАЛАВЕРКА И ПОСЛЕ ДА СЕ ОПРАВЯТ.ВЪОБЩЕ ТАМ ГОРЕ НЕ СА ЛИ НАЯСНО СЪС СИТУАЦИЯТА, НЕЗНАМ.
1
1
 
12
 
! Отговори
Дебел депутат преди 7 години
Е кане не ги хванали да пукат ракия,значи всичко е ок