10 г. затвор за рецидивист – свил телефон, цигари, дезодорант

Вещите, които откраднал, са на обща стойност 551,40 лв.
23 ное 2016 12:55,
11
10 г. затвор за рецидивист – свил телефон, цигари, дезодорант
Снимка: Булфото, архив

Окръжният съд в Плевен осъди за грабеж рецидивист на 10 години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване, съобщиха от съда за БТА.

Наказанието е редуцирано с една трета, тъй като подсъдимият се е признал за виновен и съдебното производство се е състояло по съкратена процедура. Осъденият ще изтърпи в затвора 6 години и 8 месеца за извършен от него грабеж в плевенско село при условия на опасен рецидив. С употреба на заплаха той откраднал 500 лева, мобилен телефон, SIM-карти, кутия с цигари, дезодорант и жълта платнена чанта. Вещите са на обща стойност 551,40 лв.

Съдът е приспаднал от наказанието времето, през което подсъдимият е бил в ареста от деня на престъплението до привеждане на присъдата в изпълнение, като зачита един ден задържане под стража за един ден лишаване от свобода.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Сметка преди 7 години
Кой ще плаща?7 години по средно 500 лв на месец за издръжка правят 42 хил. лв от парите на данъкоплатците,за кражба на стойност 500 лв.Крадците на милиони са по островите.Плюя на кухата ви система,как нищо свястно не вършите бе,поне като ги прибирате тия кокошкари ги карайте да бачкат по проекти полезни на хората,да си избият издръжката.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
става въпрос за грабеж, а не за кражба, които са различни престъпления по НК. Тук роля играе не размера на сумата, а начина по който е била отнета. Та при например престъпеление - изнасилване, то за каква сума са причинени щети? Друг е въпроса, че дори и опасен престъпник си е категория кокошкар и затова го отнася. Но кога ще видим такива присъди за депутати, министри, кметове, други корумпирани длъжностни лица. Най много да уволнят някой от КАТ за 20 лв почерпка.
9
0
 
1
 
! Отговори
Адвокат Марковски преди 7 години
Жълтата платнена чанта му изяде главата иначе щеше да мине с условна!
8
2
 
6
 
! Отговори
Teo преди 7 години
Ииии следващият път да си купи чисто ново ауди, да се напие като смок, да кара със 150 из града и да изтрепе минимум трима. Тогава и само тогава могат да му дадат условна. Иначе за 500 лева и дезодорант - няма как, ще се лежи! Темида е строга, но справедлива!
7
0
 
3
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Мдааам 500лв кражба 10г , убил 3ма на пътя под гаранция и почти сигурно условна.Особености на българската съдебна система , не се учудвам защо Цачева се блещеше на дебата като чу ,че Радев ще вика Моника Маковей.Ама и ние сме за бой защото го позволяваме!!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анна Елчинова преди 7 години
До АнонименЗа кокошка няма прошка, за милиони - поклони! Де да беше само Румен Овчаря, като се почне от Тато и Лукаво-Костовата приватизация, та се стигне до днешни времена, включително и медицински компетентната Кунева и строителните фирми на нейния брат - та затова молитвата ми е: "Корумпирайте ме, братя българи, корумпирайте ме - с какво съм по-лоша от другите!"
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя клетник ще отнесе 10г, а Румен Овч ще го пуснат.
4
2
 
8
 
! Отговори
Pesho преди 7 години
Нямал е връзки... Да ти дадат 10 г. затвор за това е прекалено. Що за закон е това? Една да,ама 10 е лудост. А на онова лайненце,дето убива двама на пътя - оправдателна присъда и дори липса на забрана да шофира доживот. Ама татко нали е с кинти...Съдии-скапаняци.
3
1
 
8
 
! Отговори
vlady преди 7 години
В случая имаме грабеж с опасен рецидив, не е ясно дали няма нанесена телесна повреда. Нормално е присъдата да е сериозна.
2
0
 
8
 
! Отговори
Браво ,а Ковачки преди 7 години
Браво на БГ съд..а Ковачки за ДОКАЗАНИ 17 МИЛИОНА КРАЖБА НА ДДС--УСЛОВНА ПРИСЪДА.
1
0
 
9
 
! Отговори
голямата къща преди 7 години
Този ще да е бил сериен дезорантен рецидивист. Ако беше гепил и презерватив, щях да знам, за какво му е дезодоранта.