От ареста: Скандал, удари... Божо Кравата и Любо Мазния

На охраната е разпоредено двамата да се държат на дистанция
Обновена: 23 ное 2016 18:56 | 23 ное 2016 18:52, Екип на Dnes.bg
9
От ареста: Скандал, удари... Божо Кравата и Любо Мазния
Снимка: МВР

Божидар Кузманов-Кравата и помориецът Любо Мазния са се оказали в опасна близост в следствения арест на ул. "Майор Векилски" в столицата.

При неочакваната засечка между двамата избухнал скандал и размяна на гневни реплики, дори и на удари, въпреки присъствието на охрана, съобщава "24 часа".

Още по темата

Името на Божо Кравата нашумя след стрелбата в Слънчев бряг, при която бе ранен Димитър Желязков - Митьо Очите. Любо Мазния е с постоянна мярка задържане под стража след акция на антимафиотите срещу пласирането на дрога по крайбрежието.

Служителите от надзорно-охранителния състав са реагирали незабавно, за да предотвратяване на сбиване между задържаните, съобщиха от правосъдното министерство. Оттам потвърдиха за инцидента, но посо'rха само инициали на замесените.

Засечката е станала около 12 ч. на 11 ноември след като двамата задържани са имали срещи с адвокатите си и са изчаквали да бъдат конвоирани. След конфликта охраната е извела по най-бързия начин Кузманов. Той е бил е настанен в стаята на дежурните по арест, която е в съседство със стаята за провеждане на свиждания, след което Славов и още един арестант са конвоирани и прибрани по килиите. Спречкването не е било било запечанато на камера.

В помещението за свиждане не е монтирано устройство, поради което на записите от системата за видео наблюдение в ареста се вижда единствено извеждането на задържаните лица от помещението, уточняват от министерството. По случая са изготвени докладни записки и са снети писмени обяснения от задържаните лица. Славов се е оплакал, че е получил шамар и ритник по корема. Затова е изведен и конвоиран до медицинския кабинет.

Според лекарското заключение не са констатирани видими охлузвания, синини и рани по тялото на арестанта. Вече е разпоредено на служителите от надзорно-охранителния състав Кравата и Мазния да не се извеждат заедно и да се държат на дистанция. Божидар Кузманов е обвинен като лидер на организирана престъпна група, в която влизат и тримата, задържани за стрелбата в ресторант "4 you" в Слънчев бряг от 8 юни. Любо Мазния бе задържан на 22 юли заедно с още 7.

Очакванията на МВР бяха, че прокуратурата ще повдигне обвинения на 6-има. В крайна сметка пред спецсъда бяха изправени петима, като магистратите наложиха постоянен арест само на Мазния, Атанас Христов и Петър Неделчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май гласят някой да се самоубие ???
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а ...здравословно как е митьо очите ? скоро не сте ни информирали.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ейййй, не го разделиха това паркомясто и туй то!
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До tih velikan 681А ти се научи да пишеш на кирилица, ако искаш да чете някой коментарите.
1
5
 
5
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 7 години
Seir,no e glupavo da se naricha mazniya po mediite vmesto imeto mu ili kravata...v koi vek jiveem?? Imat imena pishete samo imenata im,pryakorite sa za zatvornicite v zatvora.