Швейцарските сметки – в миналото, Бисеров на съд за... данъци

Прокуратурата иска ВКС да върне делото на апелативния съд
24 ное 2016 12:44,
34
Швейцарските сметки – в миналото, Бисеров на съд за... данъци
Снимка: Булфото, архив

Прокуратурата иска от Върховния касационен съд да върне на апелативния съд делото срещу бившия заместник-председател на парламента Христо Бисеров от ДПС, предаде БТА.

Според обвинението долната инстанция е допуснала редица нарушения, затова и делото трябвало да започне отначало.

Прокуратурата сега настоява Бисеров да бъде осъден само за неплатени данъци. Така на практика тя вече не поддържа обвинението за недекларирани валутни сделки, което даде повод на Христо Ботев – адвокат на Бисеров, да попита защо са изготвени две съдебни поръчки до Швейцария.

Още по темата

Той иска Върховният съд да оправдае окончателно Бисеров по всички обвинения. Така, както и двете инстанции до момента.

Припомняме ви, че в началото на юли данъчното дело срещу бившия зам.-председател на Народното събрание и ексдепутат от ДПС Христо Бисеров приключи с пълното му оправдаване.

Той беше даден на Темида за три престъпления - неплатени данъци в особено големи размери (близо 19 000 лева), нарушаване на валутния закон с недекларирани сделки с валутни ценности и за това, че не е декларирал пред Сметната палата около 700 000 лева по сметки в Швейцария.

От особена важност за изхода на делото беше съдебната поръчка до Швейцария за разкриване на банкова тайна за сметките на Бисеров. От Швейцария първо заявиха, че искането на българските власти е непълно и затова не отговарят, а накрая отказаха да я изпълнят, защото според тяхното законодателство, в случая с бившия депутат няма извършено престъпление.

В края на 2013 г. Бисеров и синът му Ивайло Главинков бяха обвинени в пране на пари. След това обаче разследването беше отделено, а бившият депутат беше даден на съд по останалите три обвинения, по които обаче бе оневинен.

Бившият зам.-председател на НС не се яви днес в съдебната зала, каквото право има по закон. До месец ВКС трябва да се произнесе по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво само ДПС споменавате , господинът ,,изгря,,от СДС беше човек на Костов и министър в неговият кабинет
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те и затова се надпреварват да плямпат за мигрантите. Защото тази тема гъделичка народа. А примерно по темата за картела за горивата, който ни ограбва всеки божи ден има пълно мълчание, все едно не съществува.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Престъпник на престъпника очи не вади.---Явно си разпределиха кинтите му. Да знаете - когато има дружно мълчание на всички политици.... значи играят дебeли пачки и всички лапaт.
14
0
 
6
 
! Отговори
Все едно преди 7 години
Все едно и също. Престъпник на престъпника очи не вади. Ама те много станаха. Щом даже такива отявлени крадци - милионери не влизат в затвора, какво да се очаква справедливост. Как няма да мечтаем за Моника Маковей и да си казваме:"Блазе им на румънците".
13
0
 
2
 
! Отговори
Loiola преди 7 години
Interesno naglecite takiva li se rajdat ili obshtestvoto si sazdava!Moje samo da e kleptoman chovecheca!!!
12
0
 
14
 
! Отговори
право на всеки депут преди 7 години
Това един депутат да преведе 700 000 долара на сина си в Швейцария не е престъпление. Това е просто месечната му издръжка. От къде са парите ли... еми спестени от закуски. А ДПС от къде знаеше за разследването срещу него, преди да е започнало? Кой го предупреди и 2 дни преди началото ДПС да го махне от партията? Тозва ще получи ли отговор?
11
0
 
13
 
! Отговори
Бял Данъколатец преди 7 години
Но търпи народа наш....все пак има 500 годишен стаж!!!!
10
0
 
8
 
! Отговори
СЛАБОУМЕН преди 7 години
АМА ОТИ ЧЕ СЕ АБИ ТАЯ ПРОКУРАТУРА ? ТЯ НЕ РАЗБРА ЛИ, ЧЕ ТОЯ ЧОВЕЧЕЦ Е ЧИСТ КАТО МОМИНА СЪЛЗА...
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прокуратурата е на ДПС и човека е невинен!
8
0
 
10
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
Ако Бисеров е невинен по всички обвинения, каква беше причината да подаде оставка от всички заемани постове, включително и членството в ДПС. И то за броени часове, в рамките на един ден. Ако не му пареше под краката, би трябвало да се усмихне и да изчака клеветниците да се провалят и триумфално да попита, дали боли, когато им вадят зъбите. Само че не стана така,което значи....Но се знае, гарван гарвану око не вади.
7
0
 
12
 
! Отговори
Край преди 7 години
Спокойно и това ще го преглътнете. Щом приехте че Доган е хидролог а пък Борисов премиер - всичко можете да понесете. От как се измисли ментето - революции няма - яж народе кебапчета с от нефтопродукти, пуешки клюнове и кокоши трътки и си гледай рахатя..
6
0
 
18
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Обвинителният акт на прокуратурата беше смешен и написан така,че да не може да бъде доказан .Закономерно съдът отсъди невинен тук българската прокуратура оправда Бисеров.Никой не търси произхода на парите , а с обвинението за неплатени данаци ще му легализират парите, българската прокуратура сама ще му изпера парати .СМЕШНИЦИ.
5
3
 
1
 
! Отговори
varg преди 7 години
а на мен Атраджан ми даде 5 евро за кавал, но ако някой ми отговори на 1 въпрос ще бъда мнoгу благодaрен, значи, аз съм cпaл с приятеля ми той се казва Атраджан, а пък той е cпaл с един който е гe.й(питeраст), тогава товa прави ли ме и мен такъв, или не?
4
0
 
21
 
! Отговори
зяпнал преди 7 години
Е, това е смешно ! Човекът си е гепил милиони по разни програми и фондове, докато ДПС колеше и бесеше в МЗ, а сега му търсят 19 000 лв неплатени данъци. Че за такава сума никога не могат да го осъдят ефективно , най-много да ги плати в двоен размер + някаква лихвичка.
3
1
 
19
 
! Отговори
Кучанов преди 7 години
АИДЕЕЕЕ ОЩЕ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ НА ВЯТЪРА ...А В ПОЖАРНАТА НЯМАТ ОБУЩА ...ТЕНКИЮ НАЧАЛНИК
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Румен Овчаров ? Нали някога точно Нинова го прекара между капките !
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прах в очите на народа. Вземете Румъния за пример.