Вдовицата Корнелия прости на убиеца на мъжа си: Мъртвите са си мъртви!

В същото време 5 000 разписаха онлайн петиция, искат присъда за Любомир
Обновена: 24 ное 2016 10:31 | 24 ное 2016 07:00,
204
Вдовицата Корнелия прости на убиеца на мъжа си: Мъртвите са си мъртви!
Снимка: Монитор

Вдовицата на загиналия при зверското меле на бул. "Руски" в Пловдив Атанас Ламджиев – Корнелия Петкова, се срещна в присъствието на адвокат с обвинения от прокуратурата 26-годишен шофьор Любомир Трайков и семейството му.

"Упълномощих официално Асоциацията за пострадали при ПТП-та и те ще ме представляват. Ние пледираме за максимално кратък процес и нямаме никакви претенции към Любомир", каза за "Монитор" Корнелия Петкова. Първоначално на срещата е отишъл само бащата, но вдовицата е пожелала към тях да се присъедини и синът му. 

"Пожелах да дойде и Любомир, за да го уверя, че аз няма да имам никакви претенции към него, не храня никаква злоба. Това просто е съдба, предопределеност и ние в Божиите работи не можем да се месим. Мъртвите са си мъртви, но оттук нататък да се грижим за живите", обясни Корнелия.

По време на срещата бизнесменът й е помогнал с начална сума, така че вдовицата да си покрие най-належащите насъщни нужди към този момент. Сумата по искане на Трайкови е било решено да не се коментира. "Даде ми още уверение и гаранции да ми намери работа, която да ме удовлетворява и да е добре платена. Обеща ми да поеме отговорност за децата, докато учат", каза Корнелия.

Любомир й е разказал, че във фаталната нощ се е връщал с приятели от заведение, където пил само две чаши вино. По зла случайност решил в последния момент да мине през бул. "Руски", за да си купи оттам бургери. По време на емоционалната среща е признал, че понякога е пушил марихуана, но е бил категоричен, че във фаталната вечер на катастрофата е бил чист. Корнелия плакала по време на срещата и е обещала да срещне Любомир с трите й деца, като в началото да не им казва кой точно е той.

"Емоционално беше – той мен успокоява, аз него на свой ред. Изключително добри и съвестни хора. Всеки може да сгреши. Наско бе много добър човек и съм сигурна, че в никакъв случай не би искал да почерни живота на едно толкова младо момче. Животът е пред него. Пак казвам – мъртвите са си мъртви, има кой да се грижи за душите им", казва още вдовицата на Атанас.

"Аз като майка не мога да остана безучастна към мъката и на това дете (б.р. Любомир), защото утре-вдругиден и моите деца, не дай си Боже, не са застраховани да изпаднат в такава ситуация. Малшанс, че моят съпруг е бил там. Това е съдба. Това е предопределеност и никой не е могъл да го предотврати", изплака Корнелия.

Близо 5 000 души са се разписали в онлайн петиция до властите, с която искат да бъде наложена максимална присъда на 26-годишния бизнесменски син Любомир Трайков. Нова Facebook група с името "Затвор за убиеца Любомир Трайков" набира все повече членове.

Вчера вечерта бдението със свещи и цветя на лобните места на Атанас Ламджиев и Виолета Стоянова, премина мирно и тихо. Мнозина от присъстващите признаха, че изобщо не познават жертвите, но са съпричастни на трагедията. На мястото бе и близка приятелка на Виолета Стоянова, която има 5-годишна дъщеричка.

"Аз се грижех за детето на Виолета и продължавам да се грижа за малката. На 5 декември детето става на 5 годинки. Казва се Дария. Още не сме й казали, но тя се усеща, защото пита за майка си и сънува нощем кошмари", разказа Лили Конакчиева. По думите й Виолета кръстила дъщеричката си Дария, тъй като бебето било дълго чакано. "Вилито казваше, че единственото, което й дава сили в този живот, е детето", каза с насълзени очи Лили.

Бдението бе организирано във мрежата от млади пловдивчани.

"Аз направих призива да се съберем тази вечер и да почетем паметта на жертвите. Никой не е застрахован, това кръстовище е опасно. Нека, който има възможност, да отдаде своята съпричастност към станалата трагедия", призова спортистът Николай Николов.

Още по темата

На мястото точно в 20 часа тази вечер дойде и вдовицата на загиналия Атанас Ламджиев – Корнелия Петкова с трите си осиротели деца.

Тя също запали свещичка в памет на жертвите и призова за повече разум на пътя. Корнелия не скри, че е простила на шофьора на аудито – 26-годишния Любомир Трайков, с когото днес по-рано през деня се е срещнала.

В 1,20 часа през нощта на 18 ноември с много висока скорост той се заби с луксозното си "Ауди А7" в старото "Пежо 405" на Атанас Ламджиев. При мелето на място загинаха шофьорът на френската кола и спътничката му Виолета Стоянова, а общо 4 деца останаха сираци.

В много критично състояние в болница, с мозъчна смърт, е третата жертва на произшествието – 23-годишната Полина Караиванова. Единственият оцелял от пежото, който е бил без опасност за живота, е приятелят на Полина – Димитър Танов.

Само преди дни пловдивският окръжен съд пусна от ареста на свобода срещу 15 бона парична гаранция шофьорът Любомир Трайков. От прокуратурата протестираха това определение на съда, а заседанието на апелативния съд е следващата седмица.

В училището на трите деца на Корнелия и Атанас фирма е поела купоните за стола на сираците, като от дружеството са гарантирали, че имат готовност да поемат изхранването им и през следващата учебна година. Наред с това общинският съвет в Пловдив ще гласува на предстоящата сесия 1000 лева помощ за Корнелия и децата й.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
3
 
! Отговори
Без думи преди 7 години
Хора гледахте ли интервюто тази сутрин ... тази жена е уплашена до смърт ... очевидно е обработна от хората на на бащата на из.ро.да.
172
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм анонимен 176. С две деца съм и досега не съм спирала да работя. А тази жена е паразитирала на гърба на мъжа си. За да има претенция за добре платена работа с какво образование е и с какъв трудов стаж. Предполагам, че и двете неща и липсват. Понеже простажкото и меркантилно държание надминава всякакви граници.
171
0
 
3
 
! Отговори
Коментар от мен преди 7 години
До АнонименАми нали ти казах и аз, но ти четеш само онова, което ти отърва- ще има пенсия за децата, ще й помогнат за работа, ще получи обезщетение от съда, колкото и да са корумпирани (не ги оправдавам!), затвор може да не му дадат, но пари ще му отсъдят да плати. При всички положения! Но ето скочихте тук една сюрия да я оправдавате, направо не е истина! Като че ли ще остане най-бедната в тая страна.Жалки сте!
170
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излиза, че тази жена се е продала, заради децата и бъдещият им живот. За себе си е права, няма друг избор освен да изтъргува тази трагедия. На това в съда му викат споразумение. Ама пък чак да едобро момче, този Любчо, дето е с няколко наказания и не му е светнала лампата, че не е помазан....
169
0
 
12
 
! Отговори
amii преди 7 години
Много тежка съдба е това. Тя знае че нито с процеса може да се справи, нито с разходите оттук нататък , нито би могла да живее с жаждата за мъст. Това би вгорчило още живота й и този на децата. Гледа бързо да излезе от това положение. Мъжа й няма да се върне, поне да спаси децата си от многогодишни съдебни дела и мизерия. Като остане сама със съвестта си обаче, не ми се мисли. Истинската жертва на ситуацията е тя. Съсипана изглежда от сега. Практичност която прикрива тоталното й отчаяние.
168
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До някаде е разбирам жената. Цял живот не е работила, а сега с три деца и без пари. Всяка майка ще гледа на първо място децата, аз съм майка и децата са ми на първо място. Но не разбирам как можеш да излезнеш пред медията и да трабиш, било съдба. Това си чисто убиство. Щом си се качил пиан на волана и караш с такава скорост ти си убиец, а тя ще го съжелява. Още малко ще му дадем медал. Постъпката и е срамна и застрашава нашите деца. Утре всеки ще кара пиан, но ако убие някои ще бъде съдба.
167
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A 3 deca kato poiskat zakuska tia s kakvi pari da kupi?
166
4
 
10
 
! Отговори
Коментар от мен преди 7 години
Какво падение... Дума не каза за парите, които община Пловдив ще й отпусне, за дарителската сметка, която все щеше да се напълни донякъде, тръгнала за тези кървави пари да говори. Тези деца ще получават пенсия за полусираци до 18 г. или до 25 г.-ако учат, добри хора щяха да й предложат работа, тя за прошка и за парите, които й дали на ръка ми говори. Дума не обели за другите жертви. не искам да я обиждам, сърце не ми дава, но е гнусно и жалко поведението й. А има тук хора, които я оправдават!
165
2
 
15
 
! Отговори
Kiki преди 7 години
Тая не е добре !!! Срамота !
164
0
 
13
 
! Отговори
Когато преди 7 години
ти поискат прошка, ти сам преценяваш дали наистина можеш да я дадеш. Тя не е за продан. Постъпката не се нуждае от прошка - човекът е този, който се нуждае от прошката, а самата постъпка подлежи на законово преследване, така че прокуратура и съд да извършат каквото е нужно за да има правораздаване. Това че съпругата на загиналия дава прошка на виновника, може само да облекчи до известна степен съвестта му, ако има такава. Един ден всички ще получим заслуженото според това, което носим в сърцето
163
5
 
27
 
! Отговори
Христос преди 7 години
Майко мила, що ревете, че политиците са ни продажни бе ? Вижте се вие, всичките за 100лв ще се продадете ***.СТИГА СМЕ СРАМИЛИ ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ, ТОВА ТУКА НЯМА НИЩО ОБЩО С ТЯХ ЗАКРИВАЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ
162
10
 
4
 
! Отговори
до 158 Анонимен преди 7 години
А вие мъжете какъв морал имате ? За да отидете на ceкcекcкypзия в Тайланд убивате жена си с чук докато спи. 53-годишен германец убил съпругата си, 37- годишна филипинка с чук докато спи, после я разфасовал на 8 парчета и я скрил в сейф на склад. Опразнил банковите й сметки и заминал на така мечтаната ceкceкcкypзия в Тайланд. Там прекарал 5 седмици и като свършили парите се прибрал в Германия, където бил арестуван. И според немските закони може да излезе на свобода от затвора на 74 години.
161
7
 
3
 
! Отговори
до 15 Анонимен преди 7 години
А вие мъжете какъв морал имате ? За да отидете на ceкcекcкypзия в Тайланд убивате жена си с чук докато спи. 53-годишен германец убил съпругата си, 37- годишна филипинка с чук докато спи, после я разфасовал на 8 парчета и я скрил в сейф на склад. Опразнил банковите й сметки и заминал на така мечтаната ceкceкcкypзия в Тайланд. Там прекарал 5 седмици и като свършили парите се прибрал в Германия, където бил арестуван. И според немските закони може да излезе на свобода от затвора на 74 години.
160
12
 
33
 
! Отговори
Krom преди 7 години
От една страна, жената се опитва да подсигури децата си. За нея, това е на първо място. Кои сте Вие дами и господа коментатори, за да я съдите? Ще нахраните ли децата и, докато тя затъне в безкрайните лакардии на българската "съдебна" система, която накрая ще изкара убиеца херувим? Не сте, и не можете да сте на нейно място. Не знаете, вътре в себе си, как ще плати компромиса със съвестта си? И не можете да знаете. Дървени философи. Оставете жената на мира, за да почетете паметта на загиналия.
159
8
 
14
 
! Отговори
usa преди 7 години
ей големи тьпанари сте и адски ограничени- заслужавате си дьржавата!тоя хубавец е задьлжително за затвора по много нарушения ( той ще плаща така или иначе), но сега иска да плати по-малко и да отьрве затвора. сьпругата на починалия и тя толкова и е акьла- тя получава трохи, а може да вземе много- обезщетение, крьвнина, наема адвокат и адвоката взима пари ( процент) от обезщетението след приключването. пьк нека си му прощава колкото иска, но тая *** не може да говори от името на другата жертва
158
2
 
39
 
! Отговори
ДДД 2323 преди 7 години
Пиша с ясното съзнание, че е много лесно да коментираш нещата отстрани и не пожелавам на никой да изпада в тази ситуация. Че е трагедия надали има човек, който ще отрече.Но мен лично ме възмущава най-много друго. Колко мизерни и подли са медиите. Вкопчиха се в тази жена и напълниха новинарски емисии и страници с нейната "история". Забравиха, че има и други жертви. Има майка на малко дете и младо момиче. Мамка му, поставете се на мястото на техните близки - те не са ли важни??? *** СТЕ!
157
3
 
17
 
! Отговори
до 164 преди 7 години
ти да не си роднина на пияното *** ? А главата ти дали може да проумее че е убитият е работил за цялото семейство и се е скъсвал от работа на няколко места ? То по твоята логика и това наркоманче ако си беше лежало у дома проблем пак нямаше да има.
156
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А при соца онождането от някой партиен другар беше за без пари. Само за постове, пък оттам нататък - каквото си изкара пробивната мома.Някои го правеха и за едното софийско жителство.
155
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако в 1,20 си беше в леглото до жена си-КАКТО БИ ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ-щеше да е жив.
154
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По кой морален кодекс му прощава.Търси лесния път и това ще и изиграе лоша шега.