Вдовицата Корнелия прости на убиеца на мъжа си: Мъртвите са си мъртви!

В същото време 5 000 разписаха онлайн петиция, искат присъда за Любомир
Обновена: 24 ное 2016 10:31 | 24 ное 2016 07:00,
204
Вдовицата Корнелия прости на убиеца на мъжа си: Мъртвите са си мъртви!
Снимка: Монитор

Вдовицата на загиналия при зверското меле на бул. "Руски" в Пловдив Атанас Ламджиев – Корнелия Петкова, се срещна в присъствието на адвокат с обвинения от прокуратурата 26-годишен шофьор Любомир Трайков и семейството му.

"Упълномощих официално Асоциацията за пострадали при ПТП-та и те ще ме представляват. Ние пледираме за максимално кратък процес и нямаме никакви претенции към Любомир", каза за "Монитор" Корнелия Петкова. Първоначално на срещата е отишъл само бащата, но вдовицата е пожелала към тях да се присъедини и синът му. 

"Пожелах да дойде и Любомир, за да го уверя, че аз няма да имам никакви претенции към него, не храня никаква злоба. Това просто е съдба, предопределеност и ние в Божиите работи не можем да се месим. Мъртвите са си мъртви, но оттук нататък да се грижим за живите", обясни Корнелия.

По време на срещата бизнесменът й е помогнал с начална сума, така че вдовицата да си покрие най-належащите насъщни нужди към този момент. Сумата по искане на Трайкови е било решено да не се коментира. "Даде ми още уверение и гаранции да ми намери работа, която да ме удовлетворява и да е добре платена. Обеща ми да поеме отговорност за децата, докато учат", каза Корнелия.

Любомир й е разказал, че във фаталната нощ се е връщал с приятели от заведение, където пил само две чаши вино. По зла случайност решил в последния момент да мине през бул. "Руски", за да си купи оттам бургери. По време на емоционалната среща е признал, че понякога е пушил марихуана, но е бил категоричен, че във фаталната вечер на катастрофата е бил чист. Корнелия плакала по време на срещата и е обещала да срещне Любомир с трите й деца, като в началото да не им казва кой точно е той.

"Емоционално беше – той мен успокоява, аз него на свой ред. Изключително добри и съвестни хора. Всеки може да сгреши. Наско бе много добър човек и съм сигурна, че в никакъв случай не би искал да почерни живота на едно толкова младо момче. Животът е пред него. Пак казвам – мъртвите са си мъртви, има кой да се грижи за душите им", казва още вдовицата на Атанас.

"Аз като майка не мога да остана безучастна към мъката и на това дете (б.р. Любомир), защото утре-вдругиден и моите деца, не дай си Боже, не са застраховани да изпаднат в такава ситуация. Малшанс, че моят съпруг е бил там. Това е съдба. Това е предопределеност и никой не е могъл да го предотврати", изплака Корнелия.

Близо 5 000 души са се разписали в онлайн петиция до властите, с която искат да бъде наложена максимална присъда на 26-годишния бизнесменски син Любомир Трайков. Нова Facebook група с името "Затвор за убиеца Любомир Трайков" набира все повече членове.

Вчера вечерта бдението със свещи и цветя на лобните места на Атанас Ламджиев и Виолета Стоянова, премина мирно и тихо. Мнозина от присъстващите признаха, че изобщо не познават жертвите, но са съпричастни на трагедията. На мястото бе и близка приятелка на Виолета Стоянова, която има 5-годишна дъщеричка.

"Аз се грижех за детето на Виолета и продължавам да се грижа за малката. На 5 декември детето става на 5 годинки. Казва се Дария. Още не сме й казали, но тя се усеща, защото пита за майка си и сънува нощем кошмари", разказа Лили Конакчиева. По думите й Виолета кръстила дъщеричката си Дария, тъй като бебето било дълго чакано. "Вилито казваше, че единственото, което й дава сили в този живот, е детето", каза с насълзени очи Лили.

Бдението бе организирано във мрежата от млади пловдивчани.

"Аз направих призива да се съберем тази вечер и да почетем паметта на жертвите. Никой не е застрахован, това кръстовище е опасно. Нека, който има възможност, да отдаде своята съпричастност към станалата трагедия", призова спортистът Николай Николов.

Още по темата

На мястото точно в 20 часа тази вечер дойде и вдовицата на загиналия Атанас Ламджиев – Корнелия Петкова с трите си осиротели деца.

Тя също запали свещичка в памет на жертвите и призова за повече разум на пътя. Корнелия не скри, че е простила на шофьора на аудито – 26-годишния Любомир Трайков, с когото днес по-рано през деня се е срещнала.

В 1,20 часа през нощта на 18 ноември с много висока скорост той се заби с луксозното си "Ауди А7" в старото "Пежо 405" на Атанас Ламджиев. При мелето на място загинаха шофьорът на френската кола и спътничката му Виолета Стоянова, а общо 4 деца останаха сираци.

В много критично състояние в болница, с мозъчна смърт, е третата жертва на произшествието – 23-годишната Полина Караиванова. Единственият оцелял от пежото, който е бил без опасност за живота, е приятелят на Полина – Димитър Танов.

Само преди дни пловдивският окръжен съд пусна от ареста на свобода срещу 15 бона парична гаранция шофьорът Любомир Трайков. От прокуратурата протестираха това определение на съда, а заседанието на апелативния съд е следващата седмица.

В училището на трите деца на Корнелия и Атанас фирма е поела купоните за стола на сираците, като от дружеството са гарантирали, че имат готовност да поемат изхранването им и през следващата учебна година. Наред с това общинският съвет в Пловдив ще гласува на предстоящата сесия 1000 лева помощ за Корнелия и децата й.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
13
 
! Отговори
Протестер преди 7 години
Ако се организира протест срещу у,бийците по пътищата с идеята за законодателни промени аз ще го подкрепя. А *** от ДПС и БСП които СА ПРОТИВ тези промени ДГД. Все едно техните избиратели не ги убиват по пътищата. Гнусни ***, искат пари за всяка законодателна инициатива, все едно народа ще спечели пари от тези промени в НК. А когато ставаше въпрос за намаляването на присъдите на сутеньорите и скандалната поправка ВАНКО1 всички бяха единни. Гнусна *** са депутатите.
92
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИМА ДВА ВИДА УБИЙСТВО И ТЕ СА ПРЕДУМИШЛЕНО И НЕПРЕДУМИШЛЕНО!!!!!!!!ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО В КОЕТО ТИ НЕ СЕ ЗАЩИТАВАЩ А ГО ВЪРШИШ С ЦЕЛ ДА СТОРИШ ЗЛО Е НЕПРОСТИМО!!!!----------------ТОВА Е НЕПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО И МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРОСТЕНО ВЕРОЯТНО! ;)
91
19
 
18
 
! Отговори
Елена преди 7 години
Всички възмутени как жената се е продала, очевидно нямат деца. Не оправдавам, нито защитавам убиеца. Той трябва да понесе законовата отговорност на деянието си. Но...приемането на финансовата помощ, далеч не е продаване. Около случая ще се шуми още една седмица....а жената трябва да отглежда три деца САМА далеч по-дълго. И когато утре всички сме забравили пазаруваме пържоли и подаръци за Коледа....тя няма да може да нахрани децата си с едната си чест. А в момента, те са и най-важната грижа.
90
6
 
27
 
! Отговори
гошо печения преди 7 години
Мъжа и е бил само да плаща, сега друг ще плаща. Все едно е кола. Само да вози. Блъскаш една, вземаш нова. Жени
89
10
 
21
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Не съдете жената! Не дай си Боже някой да изпадне в нейното положение! Загубила е съпруга си, но трябва да си отгледа децата! Много лесно се отправят анонимни обвинения по форуми! Аз лично вярвам, че прошката й е искрена! Колкото до момчето...той трябва да си понесе последствията! Това, че майката ще се откаже от граждански претенции, не означава, че държаватя няма да го съди! Пък дали ще лежи или не и колко е строг законът е въпрос на отделна дискусия.
88
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТИПИЧНО ПО ЖЕНСКИ-НАЙ ВАЖНОТО Е ПАРАТА!А МЪЖЕ ИМА НА ВСЯКА КРАЧКА!И ИНТЕРЕСНО ЗАЩОЕ ТАЗИ КАМПАНИЯ ОТ ТРИ ДЕНА НАСАМ ПОСТОЯННО ДА ДАВАТ ПО ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ ТАЗИ ЖЕНИЦА ДА СЕ ОБЯСНЯВА И ОПРАВДАВА!?
87
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До не знамНе не нужно да продава каквото и да е. Ако го съди ще вземе доста пари. За мен това е гнусно. Това богаташко *** утре ще убие друг. И пак ще плати и пак ще реве и пак ще му се размине.
86
4
 
21
 
! Отговори
? преди 7 години
Тази, все едно котето и сгазили!То бива прошка ама!
85
3
 
16
 
! Отговори
МОРЯК И ПОЛОВИНА преди 7 години
НЕ ЗНАМ, ДАЛИ СА Я КУПИЛИ ИЛИ СА Я ЗАПЛАШИЛИ, ЧЕ ЩЕ ПОСЕГНАТ НА ДЕЦАТА Й, АКО НЕ СЕ СМИРИ!
84
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам думи!!! По-добре да се метна от някой блок, отколкото така да се продам. Човек малко достойнство трябва да има. Заклеймете ме ако искате, ама това е отвратителна постъпка от страна на тази.
83
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой цъка минуси, съдията по делото ли?
82
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марихуаната е много вредно нещо!!! Лекар обясни по телевизията, че може да си пушил преди месец и пак да получиш замайване и ефектите от нея!!!НО ТУК СТАВА ДУМА ЗА ЧОВЕШКА ГРЕШКА НА ПЪТЯ!
81
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Същата ръчица, която жената така нежно гали(на снимката) е надигнала няколко чашки, а след това е насочила машината към любимия й?!
80
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко струва една прошка днес?
79
0
 
38
 
! Отговори
рускиня до 79 преди 7 години
случая със Ставински създаде прецедент, на който се позовават сега съдиите. Ако би сложили оня на топло за 10 години, сега би сме живяли по-защитени. Кога съдии ще носят отговорност за свои решение - доста безумни (или купени?).
78
0
 
28
 
! Отговори
D преди 7 години
Наркомана че ще го пуснат е ясно. Когато утре убие някой друг на пътя ще се извини, плати и т.н.
77
5
 
25
 
! Отговори
не знам преди 7 години
Разбирам, че жената няма пари а трябва да гледа семейство. Но да ПРОДАДЕШ чувството си за справедливост? С какъв морал ще отгледа тия деца?
76
3
 
29
 
! Отговори
как можа преди 7 години
ако тая беше казала по медиите че няма пари но ще го съди до дупка и бе помолила хората да и помогнат, щеше да събере повече пари по банковата си сметка отколкото тоя и е обещал. Да не говорим че обещаното не е като даденото и накрая може да няма пари и за хляб за децата си. По този начин дава прекрасен пример на други богаташчета да яхат смело колите. Утре някой друг такъв *** ще отнеме друг живот и този живот ще тежи и на тази госпожа. Те и *** се продават щото нямат пари......
75
3
 
26
 
! Отговори
ники преди 7 години
Жената му е простила защото е бедна и няма друг изход.Българския съд ако можем въобще да го наречем съд, не трябва да прости ако е виновно момчето.Жалко за децата сираци.
74
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затриваш два живота(при употреба на алкохол!) и си на свобода - Made in BG!!! А, ако убиецът не беше платежоспособен, тогава щеше ли да има прошка от тази госпожа?Но, така е - още от случаят "Стависки" тръгна тази практика - плащаш и бЕгаш!Всеки си има някаква философия за живота, но да не се окаже, че вдовицата е получила само едни обещания, след като се позабрави случая! Но, така е - пълна липса на адекватно правосъдие! Абсолютен фарс!