Осъдиха габровка, крила данъци от пари от чужбина

Тя ощетила държавата с над 12 хиляди лева
13 дек 2016 16:37,
26
Осъдиха габровка, крила данъци от пари от чужбина
Снимка: Булфото, архив

Млада габровка получи 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок от Окръжния съд в Габрово, защото не платила данък в размер на 12 672 лв.

25-годишната Недка е призната за виновна за това, че в рамките на 3 години не подавала декларации пред приходната администрация.

Тя получила от различни лица в чужбина парични преводи – общо 126 277 лева. За тези средства тя не подала данъчна декларация и не заплатила дължимия данък.

Делото е решено по реда на съкратеното съдебно следствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
7
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Аз не знам в тази страна върху какво и за какво няма данък,такса, акциз, глоба и т.н. Гениалната ,отрудена и нищожна като бройка администрация, търкайки кресла и треперейки от студ в мрачните кабинети, какво друго да прави - измисля финансови "облаги" за тази пасмина, наречена народ ! Сега си давам сметка, че и аз съм престъпник. Преди 3 години получих от чужбина 100 евра и никому не платих десятък. Към кой затвор да се отправям - на топло и на държавна ясла - като същи депутат !!
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За кокошка няма прошка и за милиони няма закони.
18
2
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До до 9 @7ТИ СЧУПИ *** *** ! В СЪОТВЕТНАТА ДЪРЖАВА ТЕЗИ ПАРИ МОЖЕ ДА СА ОБЛОЖЕНИ С ДАНЪЦИ ,НО ЗА ДРУГИ ХОРА КОИТО СА ГИ СПЕЧЕЛИЛИ ,СЛЕД ТОВА ПАРИТЕ СЕ ПРАЩАТ В БЪЛГАРИЯ НА ДРУГ ПРИТЕЖАТЕЛ И ТОЙ СЪЩО Е ДЛЪЖЕН ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ ЗА ТЯХ ! С ТВОЯТА *** ЛОГИКА ИСКАШ ДА КАЖЕШ ,ЧЕ ТИ НАПРИМЕР АКО СИ ТЪРГОВЕЦ И СИ КУПИЛ СТОКА ЗА ПРОДАВАНЕ НЯМА ДА ПЛАЩАШ ДАНЪК ПЕЧАЛБА ЗА ТАЗИ СТОКА ЗАЩОТО ПРОИЗВОДИТЕЛЯ НА СТОКАТА Е ПЛАТИЛ ДАНЪК ?!
17
2
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
БЪДЕТЕ СИГУРНИ , ЧЕ КОЛКОТО И РОДНИНИ ДА ИМА В ЧУЖБИНА ЗА 3 ГОДИНИ НЕ МОЖЕ ДА Й ПРАТЯТ НАД 100 000 ЛЕВА ! ВЕРОЯТНО В ИНТЕРНЕТ СЕ Е ПРЕДСТАВЯЛА КАТО ЖЕНА ,КОЯТО ИСКА ДА СЕ ОМЪЖИ ЗА ЧУЖДЕНЕЦ И ОТ ВСЕКИ БАЛАМА Е ИСКАЛА ПАРИ ЗА "БИЛЕТ" ,А БАЛАМИТЕ СА ОСТАВАЛИ С ПРАЗНИ НАДЕЖДИ .
16
0
 
8
 
! Отговори
sds преди 7 години
Иска ми се да вярвям, че става въпрос по скоро за пари от проституция което явно е било полудоказано и това е някакъв компромисен вариант - има присъда за данъци а за другото забравяме - съдът работи - всичко спи. Очевидно няма търговска дейност (онлайн търговия и тн), защото щеше да има и ДДС за търсене и сумата щеше да е повече. А ако някой роднина е пращал пари и е за това всичко - да си търси добър адвокат и да им разказва играта.
15
0
 
8
 
! Отговори
нещо гнило преди 7 години
има в таз работа. Няма логика да се прилага НК, освен ако парите не са от далавери или точене на кредитни карти, което е по-вероятно. То и Ал Капоне са го вкарали за неплатени данъци ... доживот де ...
14
0
 
9
 
! Отговори
ес преди 7 години
На просяците и клошарите събира ли се данък?
13
1
 
8
 
! Отговори
от 9 @13 преди 7 години
Аз съм напълно съгласна, това решение е много съмнително. Реално тя е невинна до доказване на противното, т.е. данъчните трябва да докажат, че тези пари са от търговска дейност и не са декларирани, или че са от незаконна дейност и подлежат на конфискация. Парите са твърде малко за да говорим за пране на пари или нещо криминално. Подробности за момичето няма, но според мен тия пари са или недекларирана заплата, или помощ от близки или са от пр.ституция. Не са за условна присъда!Най-много за глоба
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много оскъдна информация и нищо не се разбира. Попринцип има голяма вероятност решението да е неправилно.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не говорим, че голяма част от емигрантите не декларират парите си в другите държави, защото или са под данъчния минимум, или са в сивия сектор или са направо криминални. И шансът да дойдат да се разправят с българската държава относно парите, които са изгладували за да пратят насам е минимален. Т.е. говорим за много голям мегдан за съд на хора получаващаи издръжка от чужбина.
10
0
 
27
 
! Отговори
аб преди 7 години
Така държавата ще е спокойна най- големия данъчен престъпник получи заслуженото си.
9
9
 
5
 
! Отговори
@7 преди 7 години
Взаимоотношенията между този който е пратил парите и чуждата държава нямат нищо общо с взаимоотношенията между този който е получил парите и нашата държава. Нека приемем, че момичето не е *** (нямам представа дали е) и има двама любовника в чужбина. Или мъж и майка. Това значи, че всеки и е пратил по 750 евро. Което ако работиш в Германия, Англия или Франция не е невъзможно. Те може и да са обложени там като заплата, но как ще докажеш, че парите са точно от тия заплати? Няма как.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да беше само Бисеров, а Масларова, а директорката на Първа градска болница, Кремиковци, мините на Ковачки, а КТБ и още, и още....
7
0
 
14
 
! Отговори
До 6 преди 7 години
И ако е така върху тези пари вече са направини удръжки в съответната държата. Сега трябва техния сбственник да дойде, да покаже документи и да ги осъди тях.
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, осъдиха най-големия престъпник в държавата сега ще спя спокойно.
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още повече - 120 000лв, за 3 години, прави по 40 000лв на година,или 3300 лева на месец. Това са 1500евро, т.е. не е невъзможно да й ги е изпращал любовник, мъж или майка, с достатъчно добра работа. Мдам, кофти прецедент.Затова пък както по-долу някой е написал, Бисеров е напълно невинен.
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Б то хубаво са я осъдили, ама ако нямат доказателство, че е извършвала търговска дейност, това отваря вратичка да съдят всички деца на емигранти, които получават пари всеки месец от чужбина. Защото естествено никой не декларира тия пари, най-малкото защото са малко.
3
0
 
31
 
! Отговори
ined преди 7 години
Затова пък намериха Христо Бисеров за невинен, нищо че ставаше въпрос за доста по-тежки провинения : пране на 10 милиона, неподадена декларация за 700000 лева и неплатени 19000 лева данъци.
2
5
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Тая Недка май пара от проституция е сбирала. Тия пари по Western Union идат.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пари от данаци от от от от