Препоръки от Европа: Свалете имунитета на депутатите!

Европрокурори искат и повече власт за главния прокурор
20 дек 2016 20:15,
18
Препоръки от Европа: Свалете имунитета на депутатите!
Снимка: архив "Булфото"

Имунитетът на българските депутати да отпадне, поискаха европейски прокурори в доклад за състоянието на родната прокуратура.

Те бяха у нас, за да анализират на място проблемите в работата на държавното обвинение.

В доклада си европрокурорите препоръчват да се засилят правомощията на главния прокурор.

Още по темата

Това са част от препоръките в документа, разкри обвинител №1 Сотир Цацаров.  Главният прокурор призна, че не е съгласен с някои от предложенията. Според него, например, разширяване на правомощията му, би било “връщане на България назад”, съобщи bTV.

Заключенията на европейските прокурори няма да влязат в мониторинговия доклад на ЕК, който ще бъде представен в началото на следващата година.

Ръководителят на представителството на ЕК в София Огнян Златев посочи, че чуждестранната делегация се е срещнала с над 200 магистрати и експерти у нас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Demograph преди 7 години
Опорна точка, заблуда чрез изваждане не цитираното извън контекста.
10
2
 
2
 
! Отговори
Бушервил преди 7 години
"Препоръки от Европа: Свалете имунитета на депутатите!"ТОВА Е С ЦЕЛ ДА МОГАТ ЕВРОТОЛЕРАСТИТЕ ДА РЕПРЕСИРАТ ВСЕКИ ДЕПУТАТ, КОЙТО СИ ПОЗВОЛИ ДА КАЖЕ ИСТИНАТА ЗА ИСЛЯМА И ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ "БЕЖАНЦИ"!
9
0
 
11
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
Прав е прокурора,защо са му разширени правомощия като и при тия нищо не прави.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С голямо съжаление пиша,че нашата прокуратура е независима от духа на закона и от понятието за справедливост. Напълно подкрепям 7. Как да вярвам на прокуратурата, когато в моя град на един от прокурорите го наричат прокурор на мафията? Прокуратурата често се гаври с полицията. Знам за абсурдни прокурорски искания-като да се установи цвета на очите на нападател, нападнал през ноща.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АзТо за коремите е вярно, но поне в главите си да имаха багаж!
6
1
 
28
 
! Отговори
Полицай преди 7 години
Не знам за имунитета на депутатите, ама защо не се посочат всички препоръки на европейските прокурори, дошли на проверка тук. И освен това, защо тези европрокурори не са се срещнали и не са поискали мнение и от хората, които работят пряко с и за прокурорите - полицейски служители и разследващи. От тях може да се извлече много релевантна информация за недъзите и проблемите в прокуратурата ни
5
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво ще стане като нямат имунитет? Много от тях са разследвани,след като са оставали без имунитет, но няма нито един крадец осъден. Представяте ли си крадеца и доставчик на ток в самоковско, налитащият на полицаи бабаит, покровителстяащият дървената мафия,бат масали, да влезе в панделата за двадесет години,където всъщност му е мястото. Първо ще ревне оня от Хелзинки, дето яде тукати в центъра.
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаете, че препоръките се дават за да не се изпълняват от никого, така че едно е казано, друго ще стане.
3
2
 
39
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Не само да им свалят имунитета, но и да намалят броя на половина. На една 6мил дребна България не и трябват 200 души депутати. И който не се яви в Парламента повече от 5 пъти директно го изхвърлят. Те тези така са се отпуснали че само им вижте двойните вратове и ограмни кореми когато влизат в сградата на Парламента. Абсолютен смях.
2
2
 
30
 
! Отговори
Аха преди 7 години
За пръв път да кажат нещо умно.
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не че съм против, ама защо не отправят препорък и към ЕП да свали имунитета на евродепутатите?