Темида прогледна: Топ прокурор – приятел с бандити!

Обвинителят е от ВАП, опитвал се да спаси жена от затвора
4 яну 2017 13:14,
70
Темида прогледна: Топ прокурор – приятел с бандити!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска отстраняването на прокурор от Върховна административна прокуратура заради контакти с криминално проявени лица, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Искането на обвинител №1 е от вчера. Той е внесъл предложение до Прокурорската колегия на ВСС за образуване на дисциплинарно производство и налагане на наказание "дисциплинарно освобождаване от длъжност" на прокурора от ВАП. Това става след извършена проверка по подаден сигнал.

Още по темата

Цацаров обвинява прокурора, който засега остава безименен, в нарушения на Кодекса за етично поведение на българските магистрати, с които сериозно е накърнил престижа на съдебната власт.

Прокурорът от ВАП е поддържал контакти с подсъдим за държане на огнестрелно оръжие без надлежно разрешение. Обвинителят е оказвал на подсъдимия, П. Петров, съдействие и помощ във връзка с наказателно преследване на жената, с която бандитът живеел на семейни начала.

Приятелката на Петров е осъдена четирикратно за измами. От началото на август 2016 г. тя лежи в затвора в Сливен, където изтърпява присъда от 5 години и 6 месеца. Преди присъдата й да бъде произнесена, още по време на разглеждането на делото й в съда през 2015 г., прокурорът контактувал с осъдената и с П. Петров.

Със съдействието му бил ангажиран адвокат, който давал правни консултации на подсъдимата и мъжа й във връзка с наказателното производство, става ясно от съобщението на прокуратурата.

След задържането на жената в началото на август 2016 г. за изпълнение на наказанията, прокурорът от ВАП лично изготвил молба от името на осъдената за прекъсване изпълнението на наказанието й, поради заболяване на едно от децата й.

Освен това провел лична среща с административния ръководител на Окръжна прокуратура - Сливен, който може да прекъсне наказанието. Пред него настоявал да се уважи молбата на осъдената по здравословни причини. Окръжният прокурор на Сливен обаче категорично отказал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и сега какво? Най-много да го уволнят и той да стане адвокат и легално да съветва престъпниците как да заобикалят закона.
49
1
 
2
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
Porednata pier akzia na prokaraturata.6te poviarvam samo kato vida osaden politik ot upravliava6tite i predi tiah upravliavali.KOITOokradaha BG .HORATA koito dokaraha naroda do meseria i isnesoha parite na bg ,rasPRODADOHA IA SA JALTI STOTINKI.
48
1
 
10
 
! Отговори
Сини очи преди 7 години
Този 100% го е направил заради сините и очи, хаха и какво ако го отстранят ... той вече е взел големите пачки. Я го затворете за 1 година ей така профилактично, даже може да го набитате при проятелите му за компания
47
2
 
24
 
! Отговори
До Ало-о-о преди 7 години
Колко сме обидчиви мафиотите от ГЕРБ.
46
10
 
6
 
! Отговори
Ало-о-о преди 7 години
До Анти ГЕРБ 60 Абе ти пак ли с тия деца бе ***? Децата знаят "Зайченцето бяла , цял ден си играло....."
45
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой разправяше, че доста хора завършили право в ЮЗУ,прилагали македонския принцип!Или ке ми даеш,или ке те е бем!
44
5
 
28
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 7 години
"Голяма новина". И децата знаят, че в България премиер, министри, президент, депутати, бизнесмени, полицаи, съдии, прокурори, кметове и т. н. са или престъпници, или са в тясна връзка с престъпниците. Такава ни е държавата от 30 години.
43
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте ни занимавали с кокошкари. Приведения зет и хората около него като Цв. Цветанов, Прокопиев и т.н кога?
42
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за новина всеизвестна от десетки години.
41
1
 
47
 
! Отговори
те преди 7 години
Очите на Темида у нас са добре затворени с дебели пачки пари,и тя не видя че ограбиха България с нейна помощ.
40
3
 
38
 
! Отговори
пак преди 7 години
Поредното шоу за наивници.....
39
1
 
24
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Естествено ,че с приятели прокурори най много да пропаднеш съвсем.И затвора не може да те оправи после.
38
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наивността е присъща черта на ***......За това ви клатят 27 години, щото сте прости и всякакви кьорфишеци ги гризкатекато шаран - гола кука.
37
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н Цацаров защо само в София, ами вземете и се разходете и до провинцията, там също можете да намерите интересни "колеги" с най-различни интересни хобита. Примерно да дават обяснителни за птп без да са присъствали на местопроизшествието, да напътстват други за определени действия. Питате къде - в Плевен например, Ловеч, Враца...
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Koi proverava hoteli kasina barove imoti na mutri bogats6i zszatov li gi proverjava ot kafe sabogatjaha mutrite koi varna milioni krajbi sa 27 g
35
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз си помислих, че става въпрос за Боко и Цацата.
34
4
 
31
 
! Отговори
Картофа преди 7 години
Цацарата си е избрал убава говорителка, обаче. Умна, начетена и симпатична. Блазе на мъжо и.
33
2
 
54
 
! Отговори
Истината преди 7 години
На практика съдебната власт е една машина за пари,която не се контролира от никоя друга институция.Работата в нея е като сбъдната мечта-високи заплати,липса на външен контрол,неограничени възможности за лично облагодетелстване.Единственото което се изисква е да се впишеш в системата и да спазваш правилата и.Имам чувството,че български съд не може да реши нито едно дело по нормалния начин,т.е. ако няма заявен интерес с материална подкрепа(подкуп)....
32
0
 
43
 
! Отговори
?! преди 7 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
31
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бил приятел с Пеевски и затова е подложен на терор.Браво на цацата така се бори корупцията, машала.