Темида прогледна: Топ прокурор – приятел с бандити!

Обвинителят е от ВАП, опитвал се да спаси жена от затвора
4 яну 2017 13:14,
70
Темида прогледна: Топ прокурор – приятел с бандити!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска отстраняването на прокурор от Върховна административна прокуратура заради контакти с криминално проявени лица, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Искането на обвинител №1 е от вчера. Той е внесъл предложение до Прокурорската колегия на ВСС за образуване на дисциплинарно производство и налагане на наказание "дисциплинарно освобождаване от длъжност" на прокурора от ВАП. Това става след извършена проверка по подаден сигнал.

Още по темата

Цацаров обвинява прокурора, който засега остава безименен, в нарушения на Кодекса за етично поведение на българските магистрати, с които сериозно е накърнил престижа на съдебната власт.

Прокурорът от ВАП е поддържал контакти с подсъдим за държане на огнестрелно оръжие без надлежно разрешение. Обвинителят е оказвал на подсъдимия, П. Петров, съдействие и помощ във връзка с наказателно преследване на жената, с която бандитът живеел на семейни начала.

Приятелката на Петров е осъдена четирикратно за измами. От началото на август 2016 г. тя лежи в затвора в Сливен, където изтърпява присъда от 5 години и 6 месеца. Преди присъдата й да бъде произнесена, още по време на разглеждането на делото й в съда през 2015 г., прокурорът контактувал с осъдената и с П. Петров.

Със съдействието му бил ангажиран адвокат, който давал правни консултации на подсъдимата и мъжа й във връзка с наказателното производство, става ясно от съобщението на прокуратурата.

След задържането на жената в началото на август 2016 г. за изпълнение на наказанията, прокурорът от ВАП лично изготвил молба от името на осъдената за прекъсване изпълнението на наказанието й, поради заболяване на едно от децата й.

Освен това провел лична среща с административния ръководител на Окръжна прокуратура - Сливен, който може да прекъсне наказанието. Пред него настоявал да се уважи молбата на осъдената по здравословни причини. Окръжният прокурор на Сливен обаче категорично отказал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
39
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Не лъжете хората. По сляпа съм от всякога. С обич: БГ Темида
29
1
 
51
 
! Отговори
tangra преди 7 години
Поредния фишек за народа. Занимават ни с някакви дребни риби. А трябва да се самосезират и да се вкарат в затвора сами, че прецакаха нарочно толкова много дела. Христо Бисеров най-скоро, човека си беше приготвил пижамата за затвора, но те в България няма осъден политик нито бивш нито настоящ.
28
0
 
28
 
! Отговори
Едно и също преди 7 години
Нищо ново под слънцето, добре че имат връзки с темида ,че иначе как щяха да станат бандюги
27
0
 
38
 
! Отговори
намайкатипутката преди 7 години
Мисля, че напълно в реда на нещата бандит да е приятел с бандити. Даже не виждам нищо странно в това.
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е браво бе, а аз гледам да пресичам само на зелено!?
25
0
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ако е само той,повечето са такива и абсолютно нагли.
24
1
 
19
 
! Отговори
Питане преди 7 години
До еЕеее 11:Да не би случайно да става на въпрос за дебело подплатени ФИНАНСОВИ отношения,взаимоотношения,сношения........????????Като гледам Главния прокурор,все си мисля,че тя тази шия не става от ТУРШИЯ........?!?!?!?!Или си играем на ЧИЧКО-ПАРИЧКО........????????
23
3
 
42
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
В БЪЛГАРИЯ НЯМА РАЗЛИКА МЕЖДУ ПРОКУРАТУРА, СЪД И МАФИЯ!
22
2
 
16
 
! Отговори
Китов преди 7 години
ТЕМНА ЛИ Е МЪГЛА ПАДНАЛА?
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е като не се отчиташ овреме
20
1
 
14
 
! Отговори
Лозан преди 7 години
Гл.прокурор да се самосезира за организира група вещи лица, работещи в Софийски градски съд-криминалисти, като дават невярни заключения на предварителни договори, Завещания, пълномощни, отнемайки без пари жилища на граждани в неравностойно положение... С подсъдимия Живко Палазов-графолог какво стана? болен бил... ааа.Колегата му Стефан Бенчев-графолог още ли е морална опора и свитетел на същия и вещо лице на същия, но като ищец... ааа. . аха
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Богинята Темида е със затворен очи, женицата знае какво ще види от стадото човешко, и затова предпочита везните, а меча го е скрила зад себе си, защото ако свали превръзката и види какво става, ще го развърти и доста глави трябва да хвръкнат.)))
18
1
 
28
 
! Отговори
ист преди 7 години
Прокурор анонимен с проятел анонимен бандит. Анонимен прокурор повдига обвинение.Не вярвам някой да се е изненадал от ананимността. Гъста мъгла.
17
2
 
30
 
! Отговори
Обвинение преди 7 години
Това у нас,не е новина,това е ежедневие-съдии,прокурори,адвокати,все на големи и тлъсти заплати?!?!?!Най-лошото е,че най-корумпираните,най-често решават ЧОВЕШКИ СЪДБИ!!!Боже опази!!!
16
1
 
24
 
! Отговори
кризисен PR преди 7 години
Цацаров,няма кой да ти повярва,че се бориш за чистотата в Прокуратурата,след като самият ти си се превърнал в адвокат на Мафията!Ти си тотално дискредитиран!
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичката тази *** е за затвора!Ако има някаква независима съдебна власт,примерно на ниво ЕС, няма да ни стигнат затворите за оялите се милиционери, прокурори съдии и не за подценяване стоте хиляди държавни служители.
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали щяха да правят специален съд за бързо производство какво стана? Само се мотаеме и Европа ни критикува. Е такива ги хващат, до стената кушума и готово, за 24часа да приключва делото и да докарват следващия.
13
0
 
34
 
! Отговори
Възмутен преди 7 години
Това е нищо работа, елате да видите Окръжния и Районния прокурори в Разград Огнян Дамянов и Любомир Георгиев какви ги вършат. Бедна ви е фантазията!
12
0
 
11
 
! Отговори
ISTINATA преди 7 години
Mila rodna kartinka....30 godin veche edna i i syshta plocha se vyrti, v edna i syshta liulka ni liulqt! Ne sluchaino vsichkite ni kadyeni hora izbqgaha ot tuka, samo chichovi strinini batiovi i bratiovi hrantutnici i bursuci se vihrqt iz kochinnta.
11
0
 
24
 
! Отговори
ВЪПРОС до Цацаров преди 7 години
Г-н Прокурор ,Това Обвинение не се ли преследва от Наказателния Кодекс ?Вие Формулирате същото като Административно - приравнено на НЕСЛОЖЕН КОЛАН в МПС .