За секс с малолетна – 34-има в затвора последните 3 г.

120 са с прокурорски обвинения, 109 присъди в Сливен
44
За секс с малолетна – 34-има в затвора последните 3 г.
13-годишната Златка и 15-годишният Ангел на сватбата си. Кадър bTV

След като прокуратурата се самосезира за случая с първото сливенско бебе на 2017 г. Динко, родено от 13-годишна ромка и започна разследване срещу баща му - 15-годишния Ангел, от обвинението в Сливен съобщиха, че 109 са осъдените за съвокупление с малолетни момичета и за улесняване на започване на съжителства между малолетни.

Още по темата

От 2014 г. До 2016 г . прокуратурата е внесла в съда 115 обвинителни акта срещу 120 души за секс с малолетни момичета, както и срещу родителите, които са улеснили съжителството между деца.

По внесените актове има осъдени общо 109 души, като няма допусната нито една оправдателна присъда. 34 от осъдените са пратени в затвора.

В 11 от случаите обаче обвиняемите са се отървали, защото са скючили гражданки брак с любимите си.

Общо 302 сигнала са получени през последните 3 години в прокуратурата от Отдел "Закрила на детето" в Сливен.

В 129 случая е обвинението е отказало да образува дело, като мотивите са били "липса на извършено престъпление или липса на достатъчно данни за извършено престъпление".

Няма нито един случай, в който отказът да е постановен с мотиви, че "са такива традициите в ромската общност".

Най-често мотивите са, че момичето има навършени 14 години към момента на първото съвкупление или има навършени 16 годни към момента на заживяване на съпружески начала – т.е. липса на престъпление, уточняват от прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
6
 
! Отговори
костадин преди 7 години
ако брака е законен кои и каде им е издаден дукомента и тои в панделата.и спира се маичинството на не пълнолетни и проблема се решава.
15
1
 
8
 
! Отговори
решението е просто преди 7 години
ГЛОБАТА И ЗАТВОРА ДА СЕ ЗАМЕНЯТ С КАСТРАЦИЯ
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако бяха 34 000, добре.Стига сте ни замазвали очичките.
13
1
 
14
 
! Отговори
Цацаратур преди 7 години
До Анонимен "А снимката е... Драйфа ми се!"Много моля, гражданино, не така! Това е БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!!
12
2
 
18
 
! Отговори
Щyкapиcтaн преди 7 години
До Анонимен "за таткото и дядото от новогодишната топ-новина се очертава рязък обрат"Очертава се дръжки, просто презкуратурата внезапно се озова под светлината на прожекторите и симулира работа."дали няма и някакво звено в болниците, което да проверява данните на родилките и подава директно сигнали на прокуратурата?"Е, при такава простотия няма как да имаме европейска държава... ВСЕКИ свидетел на престъпление е ДЛЪЖЕН да задейства Системата... по закон, а иначе и по мозък... ама надали.Амин
11
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А снимката е... Драйфа ми се!
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
109-те от статията е трябвало да бъдат скопени на мига, за назидание. И точно това са правилните методи за справяне с тези , крути мерки и нищо по-малко от това.
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С други думи, за таткото и дядото от новогодишната топ-новина се очертава рязък обрат, в който социалните помощи са под формата на кашичка в затвора, на закуска и на вечеря. Много добре. Интересно, дали няма и някакво звено в болниците, което да проверява данните на родилките и подава директно сигнали на прокуратурата? Защото очевидно е необходимо - ако са осъдени 109 души, най-вероятно случаите са били 1090.
8
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за тази земя предците ти са давали кръвта си! Как можеш даже и на шега да кажеш, че може да дадеш "автономия" на един от първите райони на южна България, присъединени към държавата ни още от Крум?!? Ако се мислиш за остроумен - не си!
7
6
 
3
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
13 - Домата - Ами мисля , че за референдум , трябва да съберете подписи. По - нататък процедурата по българското законодетелство , незнам каква е.
6
15
 
8
 
! Отговори
Домата преди 7 години
До RUSSIA the bestИ аз искам Сливен да стане автономна област и съм с 2 ръце и два крака за това ама де късмет.Между другото града е само административно в България иначе не е.Предлагам въпроса на референдум.
5
3
 
26
 
! Отговори
Бял Данъкоплатец преди 7 години
В Сливен от три-четири мандата резултата от изборите се решава чрез гласовете от Надежда.ГЕРБ знаят това и оставят ''особеностите на етноса'' на воля,като за награда получават победни вотове.Всички каракачански и арменски фамилии с бизнес в града дават щедро пари по време на избори,за да контролират *** вот,за да си гарантират след това благоразположението на ГЕРБ.Това е истината.
4
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Особености на един етнос който вечно е дискриминиран. Последно педофилията е подсъдна само за нормалните хора, които трябва и да си мълчат .
3
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aми защо тогава дават малката булка по тв ха ха ха
2
12
 
33
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
Сливен не е ли време да се отпише от България и да престане да се храни от помощи от тази държава ? 80 % от населението не говори български.Да им се даде автономия и да се оправят сами , стига лежане на гърба на българския данъкоплатец.
1
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъдещето ни.